واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
دبیر علمی چهارمین كنگره خانواده و سلامت جنسی با تاكید بر ضرورت توجه بیشتر به مقوله سلامت جنسی، آن را عاملی برای تحكیم بنیان خانوادهها نام برد و گفت: نتیجه یك بررسی میدانی در دادگاه خانواده شهر تهران نشان میدهد علت ۵۰ درصد طلاقها به طور مستقیم یا غیرمستقیم مربوط به مشكلات جنسی است.
دبیر علمی چهارمین كنگره خانواده و سلامت جنسی با تاكید بر ضرورت توجه بیشتر به مقوله سلامت جنسی، آن را عاملی برای تحكیم بنیان خانوادهها نام برد و گفت: نتیجه یك بررسی میدانی در دادگاه خانواده شهر تهران نشان میدهد علت ۵۰ درصد طلاقها به طور مستقیم یا غیرمستقیم مربوط به مشكلات جنسی است.
دكتر غلامحسین قائدی با اشاره به تاكیدات دین مبین اسلام بر تحكیم بنیان خانواده، افزود: این در حالی است كه در سطوح كلان كشور و سیاستگذاری، توجه چندانی به مسائل جنسی (عامل تحكیم بنیان خانواده) نشده است. وی ادامه داد: به اعتقاد كارشناسان به این مساله باید به دیده یك بیماری نگریسته و بودجه پژوهشی كافی نظیر هر بیماری جسمی دیگر برای آن منظور شود.
دبیر علمی چهارمین كنگره خانواده و سلامت جنسی، هدف عمده برگزاری این كنگره را تحكیم بنیان خانواده و كاهش اعتیاد، جرائم و جنایات متاثر از مسائل جنسی برشمرد و یادآور شد: برخی تصور میكنند با اطلاعرسانی در این خصوص، حجب و حیا از بین میرود حال آنكه آموزشها با رعایت چارچوب مسائل دینی، مذهبی و فرهنگی جامعه ارائه میشود.
قائدی با بیان اینكه از دستاوردهای علمی غربیان هم میتوان پس از بومیسازی بهره برد، گفت: گروههای پزشكی، حوزههای علمیه و علمای دینی باید احادیث و دستورات دینی، فرمایشات ائمه و بزرگان و دستورات قرآنی را استخراج كنند و برای خانوادهها و اجتماع راهكار مبتنی بر دین ارائه كنند. دانشگاهها هم موظفند فعالیتهای پژوهشی با این موضوع داشته باشند.
وی با بیان اینكه با وجود شیوع بالای مشكلات جنسی در خانوادهها، شمار دستاندركاران و درمانگران این مشكلات در كشور اندك است، افزود: متاسفانه به نظر میرسد مسوولان امور بهداشتی و درمانی كشور آنرا به عنوان یك معضل نپذیرفتهاند در نتیجه برنامهریزی منسجمی هم برای رفع این مشكلات ندارند. دبیرعلمی چهارمین كنگره خانواده و سلامت جنسی یادآور شد: به جز گروههایی چون روانپزشكان روانشناسان و اورولوژیستها كه تا حدودی با مشكلات جنسی آشنا هستند، سایر گروههای پزشكی واحد تخصصی درسی در این زمینه ندارند و این معضل در بخش سلامت مغفول مانده است.
● گرایش به مواد مخدر به دلیل مشكلات جنسی
از سوی دیگر، یك پژوهشگر حوزه اعتیاد، وجود مشكلات جنسی در افراد را عاملی موثر برای گرایش آنها به سوءمصرف مواد مخدر خواند. دكتر سیدعلی فخرایی در نشست هماندیشی هفتگی ستاد مبارزه با مواد مخدركه چندی پیش با عنوان «مشكلات جنسی در اعتیاد به مواد افیونی» با حضور جمعی از پژوهشگران و فعالان حوزه مواد مخدر و اعتیاد برگزار شد، گفت: در بیماران معتاد به مصرف مواد مخدر، مساله وجود مشكلات جنسی اولیه یا ثانویه در تداوم مصرف مواد مخدر بسیار مهم است و اساسا بسیاری از معتادان، وجود این مشكلات را برای شروع یا عود مصرف مهم میدانند. وی افزود: نتایج یك بررسی انجام شده روی شماری از مراجعان به مركز ملی مطالعات اعتیاد نشان میدهد ۳۷ درصد از این مراجعان به نحوی وجود این مشكلات را عامل شروع و ۳۲ درصد دیگر عامل رجوع به مصرف مواد مخدر بیان كردهاند.
به گفته فخرایی، حدود ۱۲ درصد از این مراجعان نیز كسب كارایی بهتر جنسی را عاملی برای تداوم مصرف مواد مخدر ذكر میكردند.
این پژوهشگر تصریح كرد: از آنجا كه عمده پزشكان و روانشناسانی كه در دورههای آموزشی درمان با متادون شركت میكنند، سوالات زیادی در این زمینه دارند و به نظر میرسد كه در درمان این اختلالات در معتادان تحت درمان، مشكل جدی وجود دارد، آشنایی با نحوه مداخلات پزشكی و درمانی در درمان اختلالات جنسی مصرفكنندگان مواد مخدر ضروری است. وی افزود: اهمیت و ضرورت تشریح مداخلات درمانی در مورد «مشكلات جنسی در اعتیاد به مواد افیونی» زمانی روشنتر میشود كه بدانیم، كمتر كتاب مرجعی برای دسترسی به این مطالب وجود دارد و در مورد معتادان نیز بهتر است بگویم اصلا وجود ندارد كه این امر، اهمیت شناسایی اختلالات جنسی معتادان به مواد افیونی و راهكارهای برطرف كردن این مشكلات را میرساند.
فخرایی از دست رفتن كنترل مصرفكنندگان مواد افیونی بر اعمال جنسی و در نتیجه افزایش خطر ابتلای این افراد به امراض عفونی ناشی از اعمال جنسی محافظت نشده را از دیگر خطراتی توصیف كرد كه مصرفكنندگان مواد افیونی را تهدید میكند.
این پژوهشگر حوزه اجتماعی گفت: متاسفانه افراد در ابتدا و آغاز مصرف مواد افیونی، افزایشی در تمایلات جنسی احساس میكنند كه همین احساس گمراهكننده، موجب میشود كه تلقی نادرست موثر بودن مصرف مواد افیونی در افزایش تمایلات جنسی در ذهن افراد مصرفكننده رسوخ كند. وی ادامه داد: این در حالی است كه پس از مدت زمان اندكی كه از آغاز مصرف مواد افیونی در این افراد میگذرد، عملا اختلالات جنسی در مصرفكنندگان بروز میكند.
این پژوهشگر همچنین به تبلیغات برخی داروهای درمان اعتیاد كه تحت عنوان افزایشدهنده قوای جنسی معتادان تحت درمان نیز تبلیغ میشود، اشاره كرد و با بیان این كه این داروها عملا بیتاثیر است، تاكید كرد: این داروها تنها با هدف سودجویی تبلیغ میشود. وی تصریح كرد: بازگشت قوای جنسی به سطح سلامت قبل از آغاز مصرف مواد افیونی و برطرف كردن اختلالات جنسی افرادی كه تحت درمان قرار گرفتهاند، بتدریج حاصل میشود. فخرایی همچنین بر نقش رواندرمانی در درمان اعتیاد به مصرف مواد مخدر تاكید و اظهار كرد: معتادانی كه تحت درمان سوءمصرف مواد مخدر قرار میگیرند، باید تحت مشاوره و رواندرمانیهای لازم نیز قرار گیرند، زیرا این اقدامات نیز تا حد مطلوبی در درمان اختلالات جنسی معتادان به مواد افیونی پس از ترك مصرف، به حالت طبیعی موثر است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]