واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: هشت ماه تا انتخابات رياست جمهوري دهم باقيمانده است/ احزاب سياسي از لاك خود خارج مي شوند
گروه تحليل و تفسير اخبار - درحاليكه قريب به هشت ماه به برگزاري انتخابات دهم رياست جمهوري باقيمانده، احزاب ، گروه ها و جريانهاي سياسي آهسته از لاك خود خارج شده و به عرصه رقابت هاي انتخاباتي وارد مي شوند.
اين شرايط درحالي است كه تلاش ها و فعاليت ها در اردوگاه اصلاح طلبان كه چهارسالي از قدرت خارج شده اند شدت بيشتري دارد و در اردوگاه اصولگرايان ، بزرگان اين جريان سياسي درحال رايزني پيرامون چگونگي وارد شدن به اين عرصه حول نامزد مشترك هستند.
در اردوگاه اصلاح طلبان كه هم اكنون به دو جريان بارز تقسيم شده است،"مهدي كروبي" و "سيد محمد خاتمي" در راس آنها قرار گرفته اند، هرچند كه نام افراد ديگري هم به عنوان نامزدهاي جديد مطرح مي شود ولي احزاب و جريانهاي سياسي وابسته به اين طيف سياسي، درحال سبك و سنگين كردن شرايط و آينده حيات سياسي خود درپس يكي از اين دو هستند.
مهدي كروبي كه در جريان حاكم بودن دولت اصلاحات به شيخ اصلاحات معروف شد، پس از اينكه در انتخابات رياست جمهوري نهم از رسيدن به كاخ رياست جمهوري در خيابان "پاستور" بازماند، تلاش كرد به هواداران خود سروساماني دهد تا بتواند در انتخابات آتي با قدرت بيشتري حاضر شود.
از اينرو وي در ديماه سال 1384 با تشكيل حزب "اعتماد ملي"، عزم خود را به همگان ثابت كرد.
به اعتقاد تحليلگران سياسي، بزرگترين دغدغه كروبي در آن زمان، وجود هرج و مرج هاي بسيار در ميان طيف اصلاح طلبان بود كه هريك براي گرفتن سهمي از قدرت، براي خود حزب، انجمن و تشكل سياسي برپا كرده بودند به گونه اي كه در انتخابات مجلس هشتم از سوي هماهنگ كنندگان اين جريان سياسي، گفته شد كه بيش از 25 تشكل سياسي در طيف اصلاح طلبان وجود دارد.
شيخ اصلاحات همواره در دوران رياست بر مجلس ششم از اقدامات خودسرانه برخي اصلاح طلبان در مجلس و دولت انتقاد كرد و شدت عصبانيت او را مي توان در اظهاراتي كه در زمان تحصن برخي از نمايندگان در مجلس ششم بوقوع پيوست، ديد.
اما در سوي ديگر جريان اصلاحات ، هواداران سيد محمد خاتمي قراردارند كه در دوره انتخابات هفتم و هشتم رياست جمهوري توانست با كسب آراي پرشمار تا آن زمان، بركسي رياست جمهوري بنشيند ولي اينك طرفداران او همگي در انتظار اظهار نظر صريح وي براي آمدن يا نيامدن در عرصه انتخابات رياست جمهوري آتي هستند.
آنگونه كه اطرافيان خاتمي در مصاحبه با رسانه هاي مختلف بيان مي كنند، گويي همه چشم انتظار ورود وي به عرصه انتخابات بوده و نفس هايشان در سينه هايشان حبس شده است.
جريان رسانه اي كه اكنون حول آمدن يا نيامدن او در كشور ايجاد شده اين زمينه سازي را كرده كه با اعلام مثبت خاتمي براي ورود به عرصه انتخابات رياست جمهوري دهم، از ابتدا براي خود يك "پيروزي بزرگ" در بدو رقابت هاي انتخاباتي مطرح كند تا بتواند نظر "اكثريت خاموش" راي دهندگان را به خود جلب نمايد و حساسيت ويژه اي در كشور ايجاد كند.
تحليل اساتيد حرفه اي جنگ رواني از اوضاع فعلي كشور حاكي است، در دوره زماني تبليغاتي تعريف شده تا انتخابات آتي رياست جمهوري، اصلاح طلبان نبايد نامزد اصلي خود را كه به احتمال قوي سيد محمد خاتمي مي باشد، معرفي كنند بلكه بايد فضاي كشور را آهسته به فضاي داغ انتخاباتي تبديل كرده و آنگاه با مطرح كردن او، جشن ملي برپا و كانون افكار عمومي را به سوي اين جريان هدايت كنند.
اين اساتيد همچنين اعتقاد دارند كه كارشناسان اصلاح طلب منتظر هستند تا نحوه انجام طرح تحول اقتصادي دولت نهم كه نويد عملياتي شدن آن براي ماه هاي آتي داده شده را بنگرند و آنگاه رضايت و يا نارضايتي احتمالي مردم را نسبت به آن سنجيده و سپس برنامه هاي خود را براي اداره چهارسال بعد كشور تدوين و اعلام كنند.
در همين شرايط ، احزاب ، تشكل ها و جريانهاي سياسي اصولگرا هم دست به كار شده و جلسات هماهنگي خود را آغاز كرده اند.
در اين سوي ميدان رقابت هاي انتخاباتي وضع به گونه ديگري است ، زيرا دكتر "محمود احمدي نژاد" كه نامزد بارز جريان اصولگراست، هنوز در دور اول رياست جمهوري خود قرار دارد و اين شرايط درحالي است كه روساي جمهور سابق و اسبق كشور هركدام توانسته بودند آراي مردم را براي دو دوره رياست جمهوري كسب كنند.
در همين زمينه يك كارشناس علوم سياسي معتقد است، علت اصلي تدوين كنندگان قانون اساسي در اوايل انقلاب و قيد اينكه يك فرد مي تواند براي دو دور رييس جمهور شود اين بود كه در دور اول رياست جمهوري معمولا برنامه ها و سياست هاي اداره كشور تدوين مي شود و اوج اجراي برنامه ها و بهره برداري از پروژه هاي در دست اقدام در دور دوم رياست جمهوري انجام مي شود و از اينرو اگر يك فرد براي يك دوره چهارساله در كشور رييس جمهور شود و نتواند براي بار دوم به اين منصب راه يابد، ممكن است برنامه ها و سياست هاي تدوين شده و دركل سرمايه كشور به هدر برود و تاكنون نيز به غير از رياست جمهوري بني صدر كه از كشور فرار كرد و شهيد رجايي، اينگونه عمل شده و روساي جمهور ايران براي دو دور در اين منصب انتخاب شده اند.
با اين وجود، اصولگرايان در اين دوره از انتخابات درحال رايزني براي هماهنگي بيشتر حول يك نامزد هستند و آنگونه كه از پشت درهاي جلسات اين جريان سياسي شنيده مي شود، به احتمال قوي نامزد نهايي آنان فردي به غير از رييس جمهوري فعلي نخواهد بود.
دوشنبه 29 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]