واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بيماريهاي قلب و عروق همچنان شايع ترين علت مرگ و مير دركشور
يك پزشك متخصص قلب و عروق گفت : به رغم اينكه بيماريهاي قلب و عروق همچنان شايع ترين عامل مرگ و مير دركشور است اما فقط 55 درصد اززنان با اين بيماري آشنايي دارند.
دكتر " مهرنوش برومند پور " متخصص قلب و عروق روز دوشنبه درگفت وگو با خبرنگار ايرنا
آگاهي زنان كه نيمي از جمعيت كشور را به خود اختصاص مي دهند درموردنخستين علت مرگ و مير درجامعه بسيار محدود است.
وي در ادامه به سن ورود به بيماري هاي قلبي و عروقي درايران اشاره كرد و گفت :اگر چه در جوامع امروزي ميزان اميد به زندگي و طول عمر در زنان بيشتر از مردان است ولي مشكلات قلب و عروق زنان پس از سن يائسگي (كه به طور متوسط 51 سال است ) افزايش مي يابد .بدين معني كه درواقع اين افزايش عمر درصورت ابتلا به بيماريهاي مختلف و ازجمله قلبي و عروقي با كيفيت همراه نخواهد بود.
وي سيگار كشيدن، داشتن بيماري فشار خون، ديابت، مرض قند و چاقي را از عوامل مستعد كننده بيماري هاي قلبي برشمرد و گفت : اين علايم در زن و مرد نسبتا مشترك است .
استاديار دانشگاه آزاد، فاكتورهاي روحي و اجتماعي مانند افسردگي، استرس هاي ناشي از كار و منزل، مشكلات اقتصاي، نحوه تغذيه ( عدم مصرف ميوه و سبزيجات ) را از ديگر عوامل موثر در بروز بيماري هاي قلبي دانست و گفت : اثر اين فاكتور ها در زنان و مردان متفاوت است.
برومند پور تصريح كرد : مصرف سيگار ريسك بيماري هاي قلبي را در زنان بيشتر از مردان كرده و سن يائسگي در زن را به جلو مي برد.
وي همچنين در مورد بيماري فشار خون خاطر نشان كرد : شيوع فشار خون قبل از سن 45 سالگي بيشتر در مردان و پس از 65 سالگي درزنان افزايش مي يابد.
برومند پور با اشاره به اينكه فشار خون طبيعي بين هشت تا 12 است ،افزود: مصرف قرص هاي ضد بارداري در برخي از خانم ها احتمال ابتلا به بيماري فشار خون را افزايش مي دهد.
استاديار بيمارستان بوعلي در مورد ديابت و تاثير آن بر بيماري هاي قلبي و عروقي نيز گفت : احتمال ابتلا به بيماري هاي قلبي و سكته حاد قلبي بر اثر ديابت در زنان بيشتر از مردان است .
به گفته اين پزشك متخصص ، چاقي كه خود سبب بروز ديابت مي شود و در زنان به دلايلي همچون حاملگي ها و يائسگي شيوع بيشتري دارد نيز از ديگر ريز فاكتورهاي بروز بيماري قلبي است .
وي گفت : اخيرا در مطالعات و بررسي ها افزايش دور كمر در زنان اگر بيش از 88 سانتي متر باشد،احتمال بروز بيماري هاي قلبي افزايش مي يابد.
برومند پور در خصوص لزوم مصرف آسپرين براي كاهش سكته قلبي گفت : مصرف اين دارو براي كاهش احتمال خطر سكته قلبي در مردان توصيه شده ولي اين موضوع در زنان تاثيري ندارد.
وي با بيان اينكه مصرف آسپرين خطر سكته مغزي را در خانم هايي كه سن آنها بيش از 65 سال است ،17 درصدكاهش مي دهد افزود: زنان در رده سني فوق كه سابقه فشار خون ، بيماري قند و يا سابقه سكته مغزي دراقوام آنها وجود دارد ،توصيه به مصرف آسپرين تحت نظر پزشك مي شوند.
وي با بيان اينكه زنان براي مراقبت از خود بايد با كنترل وزن ،فشار خون ، قند و عدم مصرف سيگار مانع بروز بيماري هاي قلبي شوند ،خاطر نشان كرد : بايد از زمان جواني و قبل از سن يائسگي در كنترل اين فاكتورها دقت كرد چرا كه پس از يائسگي با كاهش اثرات هورمون ها سلامت زنان در معرض خطر قرار دارد.
وي همچنين بر تغذيه مناسب زنان تاكيد كرد و گفت : زن ها بايد به مصرف مواد غذايي پر فيبر مثل ميوه ها و سبزيجات تازه و لبنيات توجه جدي داشته باشند.
اين پزشك متخصص قلب و عروق ،شايع ترين بيماري هاي قلبي را بيماري هاي "تنگي عروق قلب "يا "تنگي عروق كرونر" برشمرد و گفت : اين دسته از بيماري ها، جزو شايع ترين علل بيماري قلبي و شايع ترين علت مرگ و مير و همچنين شايع ترين علت عوارض قلبي همچون سكته هاي قلبي و اختلالات الكتريك قلب است .
به گفته اين استاديار دانشگاه، درد قفسه سينه كه به صورت منتشر بوده و انتشار آن از قفسه سينه شروع و به دو دست، بازوها، پشت فك تحتاني و به طور كلي از بالاي ناف تا فك تحتاني ادامه مي يابد و حركت و مدت درد بيش از چند دقيقه است، ازجمله علائم بيماري قلبي است.
به گفته وي درد قفسه سينه با فعاليت فرد بيشتر شده و با استراحت كاهش مي يابد .
برومند پور دومين علامت ابتلا به بيماري تنگي عروق قلب را تنگي نفس اعلام كرد و گفت : اين علامت نيز با فعاليت بيشتر شده و با استراحت كاهش مي يابد .
پزشك متخصص قلب و عروق نارسايي هاي قلبي را از ديگر بيماري هاي قلبي دانست و گفت : در اين بيماري توانايي قلب براي خون رساني به بدن كاهش مي يابد.
وي با بيان اينكه بيماري هاي متعددي مانند تنگي عروق قلب و سكته هاي قلبي از عوامل ايجاد نارسايي هاي قلبي هستند ،از فشار خون پيشرفته ،بيماري هاي مادرزادي قلبي و بيماري هاي دريچه ناشي ازقلب مرض قند به عنوان ديگر عوامل بروز نارسايي هاي قلبي نام برد.
برومند پور شايع ترين علائم نارسايي قلبي را تنگي نفس، ورم به خصوص در پاها و اندام تحتاني، خستگي ،ضعف ،بيحالي و گاهي كبودي بيان كرد.
وي در ادامه بيماري هاي مادر زادي قلبي را از ديگر دسته هاي بيماري هاي قلبي دانست و گفت : علايم اين بيماري كه در سنين پايين بروز مي كند ، كبودي روي لب ها، گوش ها و انگشتان را به همراه دارد و كودك مبتلا زياد عرق كرده و نمي تواند به راحتي شير بخورد .
برومند پور "اختلالات ريتم قلب " را نيز از ديگر بيماري هاي قلبي برشمرد و گفت : طپش قلب و از دست دادن هوشياري از علايم اين بيماري است .
وي بزرگترين مشكل بيماران قلبي را تفاوت قيمت هزينه هاي درمان بيماران قلبي در بخش خصوصي و دولتي دانست و گفت : متاسفانه اين تفاوت سبب شده كه بيماراني كه توان پرداخت هزينه هاي درماني خود را ندارند مدت زيادي در ليست انتظار بخش هاي دولتي قرار گيرند.
برومند پور توضيح داد : در عمل قلب باز اگر بيمار به سرعت تحت عمل جراحي قرار نگيرد ممكن است سكته مجدد داشته باشد كه دراين صورت ديگر رگ هاي قلب وي قابل نجات دادن نيست .
دوشنبه 29 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 236]