تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اگـر بنـده‏اى... در ابتداى وضويش، بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم بگويد همه اعضايش از ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855690992




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

صادركنندگان فارس: ورود محصولات ارزان، بازار صادرات را از ما گرفته است


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: صادركنندگان فارس: ورود محصولات ارزان، بازار صادرات را از ما گرفته است
برخي از بازرگانان و صادركنندگان كالا در استان فارس گفتند: به رغم آنكه محصولات صادراتي استان فارس از نظر كيفيت داراي برتري و رجحان نسبت به نوع خارجي است اما قيمت ارزان محصولات رقيب، بازار فروش را از دست تجار صادر كننده اين استان گرفته است.


به گزارش خبرنگار ايرنا،اغلب مصرف كنندگان دربازارترجيح مي دهند محصولي با كيفيت كمترودر عين حال با قيمت پايين خريداري كنند و شرايط به گونه اي است كه حلقه رقابت ناشي از قيمت براي صادركنندگان فارس در بازارهاي جهاني تنگ تر مي شود.
سابقه تاريخي مبادلات اقتصادي استان فارس با ساير كشورهاي جهان به ويژه كشورهاي شرق به بيش از سه هزار سال قبل مي رسد.
قرن 12 و 13 هجري در دوره صفويه، زنديه و قاجار، فارس بامركزيت مبادلات جنوب، تاثيرات عميق فرهنگ ايراني و اسلامي درمناطقي از هند،مالزي، اندونزي در آسيا و زنگبار در آفريقا از طريق ارتباطات تجاري و اقتصادي برجاي گذاشت.
اتاق تجارت وبازرگاني شيرازبا سابقه هشتاد ساله ازقديمي ترين سازمان هاي تجاري كشور مي باشد و زمينه روابط نزديك بازرگانان فارس باتاجران كشورهاي ديگر را فراهم كرده است.
نزديكي به درياي خليج فارس و همجواري كشورهاي منطقه موجب طيف گسترده شاغلين بخش هاي بازرگاني كشورهاي منطقه از استان فارس ، ارتباط گسترده سنتي، تاريخي و كنوني مردم فارس و كشورهاي حاشيه خليج فارس و داد و ستد با اين كشورها زمينه را براي حضور بيشتر استان فارس در اين بازارها فراهم نموده است.
اوضاع جغرافيايي منطقه و فراواني توليد در زمينه هاي كشاورزي، دامداري، پتروشيمي و منابع عظيم گاز، فرش و صنايع دستي و نزديكي اين منطقه به آب هاي گرم خليج فارس سبب گرديده تا از دير باز تجارت و داد و ستد در اين منطقه گسترش فراوان يابد طوري كه 60 درصد فعاليت استان فارس به فعاليت هاي تجاري و خدماتي اختصاص دارد و تجارت و بازرگاني بخش تعيين كننده اقتصاد استان فارس مي باشد.
وجود 95 هزار واحد صنفي و 14 هزار بازرگان در حال فعاليت و حجم صادرات سالانه به ميزان 200 ميليون تن نشانگر گردش چرخه بزرگ اقتصادي در استان فارس مي باشد.
فرش و صنايع دستي حدود 80 درصد، كالاهاي كشاورزي حدود 15 درصد، كالاهاي صنعتي و معدني و ديگر كالاها پنج درصد در صادرات فارس سهم دارند و اين بيانگر نقش و اهميت صادرات غير نفتي استان فارس است.
عمده ترين اقلام صادرات استان فارس صمغها و رزين ها، خشكبار، ميوه، تره بار و سبزي ها، گياهان و فرآورده هاي دارويي البسه، ترشي، فرش دستباف، كاشي، سنگ ساختماني، كيف و كفش چرمي، توليدات واحدهاي صنعتي، صنايع دستي ظريف ، مواد غذايي مي باشد.
در زمينه واردات نيز كالاهايي نظير آهن آلات، لامپ، الكترود، لوازم صنعتي، پارچه، چتايي، موادشيميايي، چوب، كاغذ، و برخي مواد اوليه كارخانه هاي توليدي به استان فارس وارد مي شود.
حدود 110 هزار واحد صنفي توليدي، فني ، توزيعي، خدماتي و تشكل هاي مرتبط بخش بازرگاني در فارس،حدود دو هزار بازرگان و 550 اتحاديه و 23 مجمع صنفي در اين استان فعال است و نشانگر توسعه در بخش صادراتي و تجاري است.
وجودتشكل هاي صادراتي در زمينه فرش، صنعتي و معدني، خدمات فني و مهندسي، ميوه و تره بار، خشكبار و خرما، گياهان دارويي و شيرين بيان، نمايشگاه بين المللي فارس با 12 هزارمترمربع سالن، منطقه ويژه اقتصادي استان فارس، وجودظرفيت هاي مختلف و متنوع توليد صنعتي، معدني، كشاورزي، خدمات پزشكي، خدمات فني ومهندسي بر قابليت هاي تجاري و صادراتي در فارس مي افزايد.
همچنين همجواري با منطقه گازي پارس جنوبي و توان اين استان در پشتيباني از اين منطقه زمينه ساز ديگر توسعه تجارت فارس مي باشد.
احراز تصميماتي در سفر هيات دولت شرايطي براي توسعه زيرساختي صادرات از جمله پشتيباني براي ايجاد پايانه صادراتي استان فارس، پشتيباني از توسعه فضاي نمايشگاهي و سردخانه اي به دو برابر كنوني ، وجود مراكز علمي معتبر در استان فارس فراهم شد.
درشش ماه نخست امسال 19 هزارو 367 تن كالا به ارزش 33 ميليون و 625 هزار و 221 دلار از طريق گمرك هاي فارس به خارج از كشور صادر شد.
ميزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال 86، از نظر ارزش 49 درصد و از نظر وزن 44 درصد كاهش داشت.
اقلام صادراتي به 54 كشور دنيا و عمدتا به كشورهاي آلمان، امارات عربي متحده، چين، جمهوري كره، عراق، قطر، بحرين، اتريش، كويت و همچنين منطقه ويژه عسلويه صادر شد.
فرش دستباف،عصاره و پودر شيرين بيان، كاشي و سراميك، چيني بهداشتي، مواد غذايي، كالاهاي صنعتي، لوازم و اشياي برقي، رب گوجه فرنگي، مصنوعات مسي و ماهي تازه منجمد و دودي بيشترين حجم صادرات سال جاري را به خود اختصاص دادند.
درشش ماه اول 87، هشت هزار و 328 تن كالا به ارزش 65 ميليون و 782 هزار و 354 دلاراز كشورهاي مختلف از طريق گمرك هاي فارس به كشور وارد شد كه اين ميزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزش يك درصد و از لحاظ وزن 63 درصد كاهش داشت.
عمده اين كالاها از كشورهاي امارات عربي متحده،آلمان، چين، تركيه، اتريش، فرانسه، هنگ كنگ، سوئد، سويس و دانمارك وارد كشور شد.
رييس تشكل ميوه وتره بار استان فارس درباره مشكلات صادرات محصول و عرضه كالا در بازارهاي جهاني گفت:در سال 86 بيش از 34 درصد از صادرات كشور به صادرات تره وبار اختصاص داشته است.
هادي حنايي جهرمي در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا با اشاره به كمبود اقلام به جهت خشكسالي افزود: خشكسالي موجب شده رشد صعودي در زمينه صادرات تره بار امسال نداشته باشيم وتنها به ثابت نگه داشتن ميزان صادرات اكتفا شده است.
وي با اعلام افزايش قيمت برخي اقلام تا 250 درصد اظهارداشت: تقاضاي زياد و عرضه كم موجب افزايش قيمت ها شده است.
حنايي صادرات تره بار را نيازمند حمل و نقل خوب و مطمئن دانست و بيان كرد: بيشترين صادرات تره بار به كشورهاي حوزه خليج فارس به دليل نداشتن امكانات كشتيراني با لنج صورت مي گيرد اين حمل و نقل غير استاندارد 25 تا 30 درصد خسارت مي رساند و خطر مواج بودن دريا و عدم صدور بار موجب ضرر مي شود.
حنايي افزود: خطرپذيري صادرات ميوه بالاست اما از حمايت كمي برخوردار است.
رييس اتحاديه صادركننده خشكبار و خرما در استان فارس هم با اعلام كسب مجوز براي زير كشت بردن 11 هزار هكتار براي 9 محصول خشكبار گفت: استان فارس از توليدكنندگان مواد غذايي طبيعي (بدون استفاده از افزودني ) در كشور است.
محمد صادق حميديان در گفت و گو با ايرنا ، استان فارس را داراي پتانسيل بالاي توليد محصولات كشاورزي دانست و اظهار داشت: استان فارس سومين استان زير كشت پسته است و انجير استهبان نيز از نظر كيفيت مقام اول كشور دارد.
وي بيان كرد:اجراي تصميم ماليات بر ارزش افزوده بار منفي بر صادرات خواهد داشت و موجب تاثير پذيري مستقيم بر قيمت ها مي شود.
حميديان به نبود زيرساخت هاي صادراتي در حد و توان صادراتي كشور اشاره كرد و گفت: عدم حمل ونقل هوايي محصولات صادراتي و عدم وجود پايانه صادراتي محصولات فاسد شدني در فرودگاه اي استان فارس و عدم وجود ترمينال كانتينر و نمايندگي كشتي راني از مشكلات صادركنندگان است.
وي افزود: برخوردهاي سياسي با مقوله اقتصاد و اقتصاد صادراتي ، تعدد مراكز و دستگاه هاي متولي بخش صادرات و مجوزدهنده ها، عدم امكانات كافي در اين استان جهت انجام بررسي قانوني از جمله مشكلات صادرات در استان فارس مي باشد.
رييس اتحاديه فروشندگان فرش دستباف در استان فارس هم عدم انگيزه توليد كننده ونداشتن مشتري به علت گراني فرش را از جمله مشكلات اين طيف اعلام كرد و گفت: متاسفانه در بازارها كيفيت در نظر گرفته نمي شود و رقبا با توليد فرش با طرحهاي ايراني بازار را از دست تاجران گرفتند.
غلامرضا پايدار بيان كرد: در زمينه توليد فرش اگر هنوز به صورت سنتي ادامه دهيم ديگر توان مقابله نداريم.
وي افزود:توليد فرش بايد به روز و متناسب با فرهنگ و زمان پيش رود بايد براي توليدات جايگاه دانشگاهي احراز شود.
پايدار به روند نزولي صادرات فرش اشاره كرد و گفت: در سال 86 ، بالغ بر دوهزار و 453 تن فرش باارزش 39 ميليون و 346 هزار و 701 دلار از استان فارس صادر شد.
رييس اتحاديه فروشندگان فرش دستباف در استان فارس گفت: درپنج ماه اول 87 وزن فرش صادراتي 547 تن با ارزش 13 ميليون و 267 هزار دلار بود.
نايب رييس اتحاديه فروشندگان فرش دستباف در استان فارس هم اظهار داشت: استان فارس از پايه گذاران توليدات فرش و از صادركنندگان عمده در كشور است.
غلامرضا مفرحي افزود: استان فارس در توليد فرش از نظر كيفيت، رنگ، پشم و نوع بافت در نوع خود بي نظير است واز رقباي خود جلوتر است.
دبير اتحاديه صادركننده فرش استان فارس اظهار داشت: سياست غلط در دهه 60 موجب توقف توليد فرش شد و توليدكنندگان را ناچار به مهاجرت به كشورهاي همسايه براي ادامه توليد كرد كه نهايتا در دهه هاي 70 موجب از دست دادن بازار فرش شد و با وجود رقباي قدرتمندي چون هند، پاكستان، بنگلادش و تركيه دست گرفتن دوباره بازار را مشكل ساخته است.
مفرحي افزود:براي فائق آمدن بر رقبا متحمل هزينه حمل ونقل وگمرك مي شويم و پرداخت سهام به صادركنندگان فرش بي فايده است و عمده معاملات به صورت نقد انجام مي شود.
وي از مشكلات صادرات فرش به حمل و نقل اشاره كرد و گفت: برخي از صادرات فرش به صورت دريايي و با لنج صورت مي گيرد ودر صورت تلاطم و مواجي دريا بايد خطر را پذيرفت.
مفرحي افزود: براي حمل و نقل هوايي با توجه به تعرفه هاي هواپيمايي مشكل اضافي بار مواجه هستيم و ناچار از هواپيماهاي خارج استفاده مي شود.
وي ماليات برارزش افزوده را بي اثر در صادرات فرش ندانست و گفت:اقلام صادراتي از ماليات معاف هستند اما اثر غير مستقيم برافزايش قيمت توليد فرش دارد.
مدير عامل دفتر ايرانگردي و جهانگردي گشت تور شيراز نيز گفت: از سال 80 خدمات جهان گردي وگردش گري جز صادرات محسوب مي شود زيرا صنعت توريسم بدون هيچامكانات و هزينه و بدون خارج كردن محصولي از كشور ارز واردكشورمي كند.
عليرضا قاجار صنعت توريسم را از صادرات ارزآوربه كشور اعلام كرد و افزود: براي ورود هر فرد به بخش صنعت 30 ميليون تومان هزينه مي شوددر حالي كه با ورود هر توريست به كشور بالغ بر هشت شغل ايجاد مي شود.
اين عضو تورگردان ايران اظهار داشت:درسال 86 موفق به كسب جايزه صادرات از سازمان توسعه و تجارت معرفي شديم.
در عين حال كشورهاي هند، پاكستان ، چين و ساير كشورهاي شرقي رقيب جدي براي محصولات ايراني و صادرات استان فارس به شمار مي آيند و براي حفظ و تثبيت بازار صادرات كالا بايد قيمت تمام شده و صادرات كالا را در داخل كشور كاهش داد.
به كارگيري وسايل و ابزارهاي مناسب دريايي و هوايي براي صادرات ، كاهش ماليات و سياستگذاري براي انتقال سريع محصولات به بازار از جمله راهكارهايي است كه براي تقويت رقابت محصولات استان فارس با محصولات خارجي پيشنهاد شده است.
ك/4 م - ك 677/675 شماره 426 ساعت 13:54 تمام
 يکشنبه 28 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 239]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن