واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: طرح انس با قرآن در نيكشهر برگزار شد
گروه خبرنگاران افتخاري / محمود لطفيان: طرح انس با قرآن روز گذشته 27 مهرماه با حضور جمعي از جوانان، خانوادهها و مسؤلان شهرستان نيكشهر برگزار شد.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) در نيكشهر، در اين مراسم حجتالاسلام والمسلمين «لطفيان سرگزي» امامجمعه نيكشهر پس از شنيدن صحبتهاي تعدادي از جوانان يادآور شد: قرآن را از زبان قرآن شناختن و وظيفه خود را در برابر كلام خدا دانستن و انس با كلام الهي بسيار دلنشين است.
وي ادامه داد: خانوادهها بايد جوانان، نوجوانان و كودكان خود را به انس با قرآن و قرائت قرآن تشويق كنند و بعضي آداب برخورد با قرآن را گوشزد كنند. ذكر مثالها و داستانها و برخورد پيامبر (ص) و ائمه (ع) مسلمانان و علماء و مراجع عظام تقليد با اين كتاب مقدس بسيار شوقانگيز است.
لطفيان اظهار كرد: با حضور در مساجد و محافل ديني و نمازهاي جمعه و جماعت به وظايف خود در برابر قرآن آگاه ميشويم و به نتياج و اثرات انس با قرآن پي ميبريم.
امامجمعه نيكشهر با اشاره به آيه 20 سوره مزمل و 204 اعراف افزود: پيامهاي آيات مباركه تلاوت شده به ما ميفرمايد كه انس با قرآن يك ضرورت است انس با قرآن به دو روش امكانپذير است، قرائت قرآن، گوش دادن به قرآن همراه با سكوت، نتيجه ارتباط و انس با قرآن سعادت و رحمت ابدي است. نه تنها بايد به قرائت قرآن گوش داد بلكه بايد محيط را آرام و ساكت ساخت. جاذبه قرآن به اندازهاي است كه تلاوت مقداري از آن زمينه انس با بقيه آن را فراهم ميكند و از اعجاز قرآن است كه به قول آيتالله جوادي آملي درج و تفسير موضوعي قرآن و همين عبادت لفظي انسان را به عبادت فكري ميرساند.
لطفيان با اشاره به سيره علماء درباره انس با قرآن گفت: شيخ مفيد شبها اندكي ميخوابيد و بيشتر به نماز، مطالعه، تدريس يا تلاوت قرآن مجيد ميپرداخت. عباداتي كه شيخ انصاري از سن بلوغ تا آخر عمر بر آن مداومت ميكرد گذشته از فرائض، قرائت يك جزء قرآن، نماز جعفر طيار و زيارت جامعه و عاشورا در هر روز بود. علامه طباطبايي شبهاي ماه رمضان تا صبح بيدار بود. مقداري مطالعه ميكرد و بعد به دعا و قرائت قرآن، نماز و ذكر ميپرداخت.
وي ادامه داد: امام خميني روزانه چندين نوبت قرآن ميخواند و در ماه رمضان هر روز 10جزء از آن را تلاوت ميكرد. علامه مجلسي در اجازهاي كه براي فرزندش ملامحمدباقر صاحب بحارالانوار نوشته او را به قرائت يك جزء قرآن در هر روز سفارش كرده است.
امام جمعه نيكشهر ادامه داد: توقف در مرحله ظاهر قرآن امر مطلوبي نيست و بايد به معاني و محتواي آيات الهي نيز پي برد. البته استفاده احكام شرعي، ضوابط خاص خود را دارد و هر خواننده و حتي تدبركننده در قرآن غير از مجتهد فقيه قادر به استفاده احكام نيست. اما استفاده از عقايد، معارف و مواعظ قرآني براي همه مفيد است. ديدگاه صحيح راجع به جهان به انسان، خدا و معاد و بسياري نصايح و حكمتها با كمي تدبر در آيات الهي قابل دريافت است.
حجتالاسلام والمسلمين «احمد لطفيان سرگزي» با اشاره به آيه 38 سوره صاد و آيه 47 سوره محمد (ص) افزود: قفل دلها مانع تدبر در قرآن است و گناه، قفل دل است كساني كه از عقل و فكر خود استفاده كنند متذكر شده هدايت مييابند نه صاحبان هوي و هوس. اساس قرآن بر تلاوت با تدبر است و تدبر طبق فرمايش امام علي (ع) در نهجالبلاغه خطبه 103، يعني استفاده كردن از خزائن الهي و بهرهبرداري از علم و عقل. نتيجه تدبر و تفكر راه يافتن به هدايت و ترس از عذاب جهنم است و مانع تدبر قفل قلبهاست. عامل قفل دلها بيماري آن است و علت بيماري دلها گناه است.
وي در پايان ضمن پاسخ به پرسشهاي تعدادي از جوانان در مورد قرآن، نماز مسجد يادآور شد: نكته اسفبار در جامعه ما مهجوريت قرآن اين برنامه سعادت بشريت است. بايد عظمت قرآن يعني كلام الهي و قدرت هدايت آن براي جوانان و انسانها نمايان شود و شكايت حضرت رسول (ص) (سوره فرقان آيه 25) درباره كنار زده شدن قرآن از صحنه زندگي فردي و اجتماعي مورد توجه و دقت قرار گيرد.
يکشنبه 28 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]