واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: ورزش - ژرفناي يك مهندسي جديد
ورزش - ژرفناي يك مهندسي جديد
رضا صادقپور:بازگشت شكوهمند تيمملي فوتسال ايران و استقبال فوقالعاده مردم از تمامي اعضاي تيم را ميتوان در دستاورد بزرگ فوتسال ايران از جامجهاني برزيل دانست. چنين خوشامدگويي بيشائبه و غرورانگيزي ناشي از رضايت قلبي مردمي است كه تاكنون چندان فرصت شادماني و پايكوبي براي پيروزيهاي فوتسال نداشتهاند. فوتسال ايران پس از موفقيت در برزيل پوست انداخته و حالا ميتواند به ورزشي غرورآفرين و افتخارآميز بدل ميشود. اما اينكه چطور تيمملي فوتسال به چنين درجه رفيعي در افكار عمومي دست يافته به تشريح و توضيح بيشتري نياز دارد:
1- فوتسال در ايران صاحب ليگ جذاب و پر زد و خوردي است كه تقريبا هيچيك از كشورهاي آسيايي حتي ژاپن مانند آن را ندارد. بنيانگذاران ليگ برتر فوتسال در ابتداي امر با مشكلات زيادي مسابقات سراسري را راهاندازي كردند و شايد هنوز هم به مورد مهمي از اهداف از پيش تعيين شده خود دست پيدا نكرده باشند. اما بيترديد از دل همين ليگ بود كه استعدادهاي جوان خود را نشان دادند و تيمملي عصر نوزايي را آغاز كرد. نسل جديد بازيكنان فوتسال ايران همگي در ليگ فرصت بالندگي يافتند و حالا با موفقيت در جامجهاني بيترديد اقبال عمومي ليگ نيز بيشتر خواهد شد. تا اينجا بايد به فدراسيون فوتبال و اهالي كميته فوتسال در چند سال اخير دستمريزاد گفت.
2- انتخاب شايسته و بجاي حسين شمس به مقام سرمربيگري تيمملي گرچه با كمي تاخير اتفاق افتاد اما سرمربي تواناي تيمملي در طول نزديك به دو سالي كه در كنار بازيكنان بود توانست تفكرات اساسي در تاكتيك تيمي و مهمتر از آن در فرهنگ و بنيادهاي فكري آنها ايجاد كند. حسين شمس به واقع خود را به عنوان يك مربي بزرگ در كلاس جهاني معرفي كرد و به عبارت ديگر چنان كرد كه تمام بزرگان دنيا به او احترام بگذارند. شمس شيوه بازي تيمملي را دگرگون ساخت و بازيكنان را مجبور كرد كه به احساسات خود لگام بزنند و رفتاري عاقلانه و مدبرانه را در زمين پيش بگيرند. در جامجهاني بينندگان حرفهاي فوتسال شاهد ارائه سبك جديد فوتسال ايران بودند كه از هر نظر تازه و غافلگيركننده بود. اين موفقيت را بايد در كنار امكانات محقر و ناچيز فوتسال ايران گذاشت و به اين نتيجه رسيد كه تيمملي حقا از هيچ همهچيز ساخت.
3- ستارهسالاري بلاي هميشگي فوتبال و فوتسال ايران است اما در تيمملي فوتسال ريشه اين بلا خشكيده بود. اگر در ادوار گذشته سايه بزرگاني چون حيدريان، شمسايي، معصومي و ناصري بر موجوديت تيم سايه ميانداخت و به اينها آزادي عمل بيش از حدي ميبخشيد و اينطور نمود مييافت كه ستارگان ايران فراتر از هر سيستم و روشي براي بازي هستند، اگر در ادوار گذشته ستارههاي ايران به دليل فراواني حضور در ميدان به دام خستگي مفرط ميافتادند و در نيمه دوم بازي عملا از چرخه مسابقه خارج ميشدند اما اينبار چهره جديدي از تكستاره تيم يعني وحيد شمسايي تصوير شد. شمسايي بيش از آنكه آن ستاره تكرو و خودراي سالهاي پيش باشد به واقع عصاي دست كادر فني در تيم بود و بهترين گشاينده در تنگناها بود. چنين بود كه وقتي با دريافت كارت زرد دوم بازي ايتاليا را از دست داد آه از نهاد همگان برآمد. در سايه همين شايستهسالاري بود كه ميدان به مصطفي نظري دروازهبان فوقالعاده فوتسال ايران رسيد تا خود را به جمع دو سه دروازهبان اول دنيا برساند.
4- اينكه سرمربي اروگوئه پيش از ديدار با ايران گفته بود تيم ما تاكتيك ندارد، از يك منظر كاملا درست بود. در واقع پيچيدگي بازي تيمملي فوتسال ايران، مهندسي متفاوت در ارائه تاكتيكها و استفاده از تمام نيروهاي داخل زمين باعث شده بود كه ايران تيمي بعضا ناشناخته و غافلگيركننده به نظر بيايد و روش معمول براي مقابله با آن كارگر نيفتد. در واقع بايد نوع مديريت تيمملي توسط كادر فني، آمادهسازي روحي بازيكنان و مهندسي متفاوت در تاكتيكها را دليل روشن و آشكاري بر تفاوت ايران نسبت به دوره گذشته دانست. تيمملي فوتسال ثابت كرد كه در ورزش ايران هنوز هم ميشود بازيكنان را به كار گروهي واداشت و از آنها سربازاني مطيع و فداكار ساخت. نكته مهم البته اين است كه از اين پس نيز بايد شيوه مديريت صحيح و دقيقي در مورد تيم به كار گرفت. به هر حال فوتسال ايران با احترام به نتيجهاي كه در سال 1992 بهدست آورد حالا به درجهاي بالاتر از قبل رسيده و بايد شيوه جديدتري براي حفظ شرايط موجود و راه يافتن به درجات بالاتر به كار گرفت. فوتسال ايران استعداد فراوان دارد اما با تكيه بر مديريت قوي ميتوان به جايگاه برتري رسيد.
يکشنبه 28 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]