واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بهبودي : مسير آفرينش ادبيات داستاني انقلاب پايان ناپذيراست
يك نويسنده و پژوهشگر فعال ادبيات داستاني، گفت : مسير آفرينش در ادبيات داستاني با موضوع انقلاب پايان نيافته و همچنان ادامه دارد .
"هدايت الله بهبودي" روز جمعه درگفت و گو با خبرنگار ايرنا ، با اشاره به اينكه تحولات بزرگ اجتماعي همچون انقلاب و دفاع مقدس ، تأثيرات ملموس و غيرقابل انكاري براركان جامعه از جمله فرهنگ و ادبيات مي گذارد ، افزود : پژوهشگران و نويسندگان نمي توانند از اين تحولات به دور بمانند و از آن تأثير نگيرند .
بهبودي با تصريح اينكه انقلاب اسلامي نيزچنين تأثيري داشته است ، ادامه داد : واقعيت اين است كه زمان بسيار كوتاه و فاصله اندك ميان پيروزي انقلاب و آغاز جنگ تحميلي هشت ساله موجب شد كه استعدادهايي كه متوجه آفرينش هاي ادبي براي انقلاب شده بود ، متوجه جنگ تحميلي و دفاع مردم از آيين و كشور شود .
به گفته اين فعال حوزه ادبيات پايداري ، از اين رو توليد آثار ادبي به محاق كوشش هاي ادبي نويسندگان براي جنگ رفت و دچار فترتي محسوس شد .
بهبودي عرصه هنر هفتم را نيز از اين مسئله تاثيرپذير دانسته و يادآور شد : در مورد سينما هم دچار چنين گسستي شديم ، به همين دليل است كه امروز ما گونه اي به نام سينماي جنگ داريم اما سينماي انقلاب نداريم .
مدير دفتر ادبيات انقلاب اسلامي حوزه هنري افزود : ادبيات انقلاب سال ها پس از پايان جنگ تحميلي و در واقع از اوايل دهه هفتاد با تلاش هايي كه از سوي فعالان حوزه ادبيات و هنر انقلاب اسلامي صورت گرفت ، آغاز شد.
مولف كتاب "سفر به حلبچه " با تاكيد برتلاش جمعي هنرمندان و نويسندگان حوزه ادبيات انقلاب اسلامي خاطرنشان ساخت : تعدادي ازآثاري كه با اين مولفه ها خلق شد ، اينك درشمار آثارمعروف انقلاب هستند ؛ نظير "سنگ اندازان غار كبود" نوشته "داوود غفارزادگان"، "آذرستان" تاليف "محمدعلي علومي"،"ارتباط ايراني" به قلم "علي مؤذني" ، "ماشو در مه" نوشته "فرهاد حسن زاده"، "سه ديدار" تأليف "زنده ياد نادر ابراهيمي" و "ننه دلاور" به قلم "جمشيد خانيان".
وي همچنين آثاري چون "قطار57" نوشته "رضا رئيسي" و "اسماعيل" تأليف "اميرحسين فردي" را پديد آمده از اين رهگذر دانست و اظهار داشت: ادبيات انقلاب در بخش داستان و رمان توفيق رشد و بالندگي ايده آل نداشته و همچون موضوع جنگ از تنوع و گوناگوني برخوردار نيست .
بهبودي، آگاهي بخشي توام با لذت خواندن يك اثر، از طريق خاطراتي كه از دوره مبارزه و نهضت اسلامي (1357-1342) وارد بازار شده اند را براي آشنايي جوانترها با موضوع انقلاب موثر دانست و يادآور شد: اين نوع خاطرات توانسته اند كاركرد رمان را هم به خود اختصاص دهند ، هرچند اين حرف خوشايندي در نزد نويسندگان حوزه ادبيات نيست ولي واقعيت اين است كه خاطراتي چون "عزت شاهي" چنين نقشي به عهده داشته اند .
"هدايت الله بهبودي " در سال 1339 در تبريز به دنيا آمد و در تهران رشد و پرورش يافت و داراي مدرك كارشناسي رشته تاريخ است.
وي در طي اين دوران مسئوليت هاي مختلفي را برعهده داشته است ، دبيري سرويس فرهنگي روزنامه ايران ، مدير مسئولي و صاحب امتيازي دوهفته نامه كمان و سردبيري فصلنامه مطالعات تاريخي از آن جمله است .
او همچنين موفق به كسب جوايزي در جشنواره هاي مختلف شده است ، از جمله برنده دوم هشتمين جشنواره مطبوعات در رشته يادداشت ، برنده اول نهمين جشنواره مطبوعات در درشته سرمقاله ، و برنده جايزه شهيد آويني (دوره اول)
"سفر به قبله"، "سفر به حلبچه"، "سفر به سوريه 93"، "ادبيات در جنگ هاي ايران و روس"، "ادبيات نوين ايران پيش از نهضت مشروطه"، شهيد صدوقي"، "تبريز در انقلاب" و "انقلاب اسلامي به روايت اسناد ساواك" تعدادي از آثار مكتوب اين نويسنده و پژوهشگر معاصر ادبيات داستاني بعد از انقلاب است .
جمعه 26 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 189]