واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: ايران سومين عضو اوپك از نظر درآمدهاي نفتي
نشريه تخصصي پتروليوم اكونوميست طي گزارشي به بررسي وضعيت صنعت نفت ايران پرداخته است .
نشريه تخصصي پتروليوم اكونوميست طي گزارشي با اشاره به اين كه افزايش درآمدهاي نفتي به نفع اقتصاد ايران است اين كشور را سومين عضو اوپك از نظر درآمدهاي نفتي معرفي كرد.
نشريه تخصصي پتروليوم اكونوميست طي گزارشي به بررسي وضعيت صنعت نفت ايران پرداخته است
اين نشريه مي نويسد : توليد نفت ايران به بالاترين حد خود پس از انقلاب اسلامي رسيده است ولي اين به آن معنا نيست كه صنعت نفت ايران با مشكلاتي مواجه نيست.
ا گرچه جنگ ايران و عراق طي دهه 1980 ميلادي ، عامل مهمي در افزايش قيمت جهاني نفت به شمار مي رفت ولي افزايش قيمت نفت طي ماههاي اخير ربطي به ايران و مساله هسته اي اين كشور ندارد. تنش هاي سياسي ايران و غرب در خصوص مساله هسته اي تا حدي قيمت نفت را تقويت كرد ولي ايران با تمام توان به توليد نفت خود ادامه داد .
دولت ايران اعلام كرد ، ميزان توليد نفت اين كشور به بيش از 3/4 ميليون بشكه در روز رسيده كه اين رقم از سال 1979 ميلادي بي سابقه بوده است . ايران پيش از انقلاب روزانه بيش از 7/5 ميليون بشكه نفت توليد مي كرد . صادرات نفت ايران نيز هم اكنون به 5/2 ميليون بشكه در روز رسيده است.
كاهش توليد نفت ايران پس از انقلاب نشانگر مشكلات عمده و ساختاري صنعت نفت است . مهمترين مشكل و چالش ، سياسي است . اتهامات غرب در خصوص مساله هسته اي ايران ، تا حدي موجب افت سرمايه گذاري خارجي در صنعت نفت و گاز ايران شده است .
سياستهاي داخلي نيز صنعت نفت ايران را تحت الشعاع قرار داده است .
ايران طي سالهاي اخير همواره سعي كرده تا از افزايش قيمت جهاني نفت و گاز حمايت كند . ميزان درآمدهاي حاصل از صادرات نفت ايران روزانه به 300 ميليون دلار مي رسد و بر اساس آمارهاي اداره اطلاعات انرژي آمريكا ، ايران سومين درآمد نفتي را در بين كشورهاي اوپك در اختيار دارد .
درآمدهاي نفتي ايران طي شش ماه نخست امسال به 54 ميليارد دلار رسيد . عربستان با 192 ميليارد دلار و امارات با 61 ميليارد دلار بالاتر از ايران هستند .
افزايش درآمدهاي نفتي به نفع اقتصاد ايران است . رشد اقتصادي ايران امسال به بيش از 5/6 درصد خواهد رسيد . اين رقم سال گذشته به 2/6 درصد رسيده بود .
ايران قصد دارد تا سال 2010 ميزان توليد نفت خود را به 5 ميليون بشكه در روز افزايش دهد ولي به نظر مي رسد دستيابي به سقف توليد 6/4 ميليون بشكه اي نيز براي صنعت نفت ايران مشكل باشد .
بر اساس آمارهاي اوپك ، ميزان توليد نفت ايران طي سه ماه دوم 2008 به كمتر از 864/3 ميليون بشكه در روز رسيده است . سازمان بين المللي انرژي نيز اين رقم را 78/3 ميليون بشكه اعلام كرده است .
مشكل ديگر صنعت نفت ايران ، بالا بودن نرخ كاهش ذخاير نفتي است . بر اساس امارهاي موسسه گلوبال اينسايت ، استخراج بيش از حد نفت از ميدانهاي نفتي ، نرخ كاهش ذخاير نفتي ايران را به بيش از 10 درصد رسانده است . اين مساله مي تواند توليد نفت ايران را هر سال 400 هزار بشكه در روز كاهش دهد .
مهمترين مشكل صنعت نفت ايران عدم دستيابي به تكنولوژي هاي روز دنيا است . تكنولوژي پيشرفته مي تواند موجب رشد و رونق صنعت نفت ايران شود و ظرفيت توليد اين كشور را بيش از پيش افزايش دهد .
تحريم هاي بين المللي ايران را به سمت شركتهاي داخلي و شركتهاي نفتي آسيايي سوق داده است . شركتهاي نفتي هند و چين پس از خروج شركتهاي شل و توتال و رپسول از پروژه هاي انرژي ايران ، آمادگي خود را براي سرمايه گذاري در اين پروژه ها اعلام كردند . البته نمي توان چندان به پايبندي شركتهاي هندي به تعهدات خود در قبال ايران دلخوش كرد .
شركت اس كي اس مالزي نيز كه براي توسعه ميدان گازي گلشن و فردوس و احداث كارخانه توليد ال ان جي ، قرارداد 16 ميليارد دلاري با ايران به امضا رسانده است ، با فشارهاي سياسي و اقتصادي آمريكا روبرو شده است .
آمريكا دولت مالزي را تهديد كرده كه در صورت عدم لغو اين قرارداد با ايران ، قرارداد تجارت آزاد با مالزي را فسخ خواهد كرد .
جمعه 26 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]