واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: كنفراس خبري قاليباف در توكيو
نشست- همهشريآنلاين:
شهردار تهران با حضور در دفتر مركزي خبرنگاران خارجي مقيم ژاپن به سوالات خبرنگاران رسانههاي معتبر دنيا پيرامون مهمترين مسائل ايران و جهان پاسخ گفت.
به گزارش خبرگزاري مهر از توكيو، در جريان اين ديدار شهردار تهران ضمن تشكر از خانم كاترين ماركينو رئيس اين انجمن با بيان اين مطلب كه در پاسخ به دعوت رسمي دولت ژاپن در شهر توكيو حضور پيدا كرده خاطرنشان كرد: گمان ميكنم ظرفيتهاي فراواني براي روابط ميان تهران و توكيو وجود دارد و از اين منظر مي توان براي تعامل گسترده شهروندان دو شهر دور نماي مناسبتري پيشبيني كرد.
وي مواردي همچون نحوه مواجهه با زلزله، مبارزه با گسترش آلودگي هوا، توسعه شبكه عمومي حمل و نقل و همچنين توسعه ارتباطات در حوزه آي تي را از جمله فصلهاي مشترك همكاري شهرهاي تهران و توكيو معرفي نمود.
شهردار تهران همچنين با بيان اين مطلب كه امروز بسياري از كلان شهرهاي دنيا دچار مشكلات مشتركي شده و ميبايست با يك تفكر جمعي نسبت به حل آنها قدام كرد، خاطرنشان ساخت: به خصوص در شرايط اقتصادي خاصي كه امروز بر دنيا حاكم شده ما بايد بيش از پيش مراقب تصميمگيريها و اقداماتمان باشيم.
دكتر قاليباف در بخش ديگري از اين گفتگو با باين اين مطلب كه هم اكنون خاورميانه يكي از تاثير گذارترين مناطق دنياست و در مسائل مهم دنيا همچون اقتصاد، سياست و امنيت تاثير گذار است و مشاركت جدي ايران براي كسب آرامش و حركت در توسعه اين منطقه ضروري است، گفت: ما بارها علاقهمندي خود را براي حضور در روند پيشرفت و توسعه نشان داده ايم و من گمان ميكنم كه حالا بايد نگاه كشورهاي بزرگ به ايران نيز اصلاح شود. در اين صورت است كه پيشرفت و توسعه در اين منطقه و طبيعتا دردنيا از شتاب بهتري برخوردار خواهد شد. فراموش نكنيم كه تمامي اديان و تمدن هاي بزرگ تاريخ از خاورميانه به پا خواسته اند.
وي مشاركت ايران در روند توسعه خاورميانه را يك فرصت بزرگ توصيف كرد و گفت: بايد از اين فرصت استفاده كرد و با كنار هم قرار گرفتن تمامي كشورها مشكلات را حل نمود. شهردارتهران در پايان مقدمه سخنان خود ابراز اميدواري كرد كه سالهاي پاياني دهه اول قرن 21 سالهايي آرام و به دور از خشونت براي بشريت باشد.
در ادامه اين ديدار خبرنگاران رسانههاي معتبر دنيا سئوالات خود را مطرح كردند.
نماينده دو خبرگزاري اروپايي در اولين سوال از شهردار تهران پرسيد آيا شما كانديداي انتخابات دهم رياست جمهوري ميشويد يا خير؟ و آيا در صورت برگزيده شدن به عنوان رئيس جمهوري اسلامي ايران آيا تغييراتي در روند فعلي حركت كشورتان صورت خواهيد داد؟
قاليباف در پاسخ به اين سوال تصريح كرد: معتقدم دولت آينده بايد توجه جدي به مسائل اقتصادي ايران و عزمي بلند براي رشد كشور داشته باشد. ضمن اينكه توجه به ضرورت آرامش جامعه و همچنين رفع برخي مشكلات همچون تورم [نرخ تورم در شهريور به23.3 درصد رسيد]نيز بايد مورد توجه قرار بگيرد. با اين وصف قبول داريد كه رسيدن به اين دستاوردها تابع آرامش در عرصه بين الملل و همچنين داشتن يك ديپلماسي فعال است.
بنابراين كسي كه چنين مشخصاتي را در سياست گذاري هايش مورد توجه قرار دهد ميتواند رئيس جمهور مناسبي براي ايران در حال پيشرفت باشد. مهمتر از اينكه من كانديدا يا برنده انتخابات رياست جمهوري شوم يا نه ، اين است كه هر كس بيايد بايد چنين مسائلي را مورد توجه ويژه قرار دهد. [تورم، تهديدكننده سلامت روان ايرانيان]
دكتر قاليباف همچنين در پاسخ به سئو ال خبرنگار خبرگزاري بلومبرگ در خصوص رابطه ايران با آمريكا و همچنين اختلاف سليقههايي كه گفته ميشود ميان وي و دولت نهم وجود دارد، گفت: به اعتقاد من اختلاف سليقه و اختلاف ديدگاه ميان مديران يك مسئله كاملا طبيعي و عمومي است. همانگونه كه در فضاي فعلي سياسي ژاپن نيز ميان افراد و تشكل ها اختلاف سليقه وجود دارد. نمونه ديگر اين موضوع را ميتوانيد در انتخابات رياست جمهوري آمريكا هم رد يابي كنيد. اما در خصوص اختلاف سليقهاي كه به گمان شما ميان من و مسئولان دولتي وجود دارد تاكيد مي كنم كه به عنوان يك شهروند احترام كامل براي منتخب مردم كشورم قائل هستم و تمام تلاش خود را براي پيشرفت كشورم به كار ميگيرم. [چشمانداز مذاكرات ايران وآمريكا]
وي ادامه داد: اگر نسبت به برخي اقدامات انتقاداتي داشته باشم، كه دارم، ملاك و معيارم تعهد به همان مواردي است كه پيش از اين گفته ام. يعني آرامش، پيشرفت و توسعه ملت ايران.
شهردار تهران در پاسخ به بخش ديگري از سئوال اين خبرنگار پيرامون رابطه ايران و امريكا پس از انتخاب رئيس جمهور جديد امريكا، گفت: رابطه با ايران را خود آمريكاييها خراب كردند. آقاي اوباما كه از كانديداهاي جدي كسب عنوان رياست جمهوري ايالات متحده هستند در شعارهايشان تاكيد كرده اند كه پس از روي كار امدن رابطه ميان ايران و آمريكا را اصلاح خواهند كرد. من اميدوارم كه اين تنها يك ژست سياسي نباشد و تنها براي رقابتهاي انتخاباتي كاربرد داشته باشد. تغيير رفتار آمريكا به نفع اين كشور است. اما من گمان مي كنم كه مذاكره در چارچوب منافع دو كشور و به دور از هر گونه اعمال فشار و پيش شرط امكان پذير است.
وي در پاسخ به سئوال يكي ديگر از رسانهها پيرامون موضوع اسرائيل و اين كه آيا شما معتقد به ضرورت حذف اسرائيل از نقشه دنيا هستيد، گفت: ما پيرو مكتبي متعالي هستيم كه تمامي موجودات، تمامي انسانها و حتي نباتات هم حق زندگي قائل شده است. اما بحث در مورد رژيم غاصب صهيونيستي چيز ديگري است. به هر حال هم اكنون 60 سال است كه عدهاي زيادي از ساكنان اين منطقه از خانه و كاشانه شان رانده شده و آواره محسوب ميشوند.
قاليباف ادامه داد: بنابراين من گمان ميكنم كه بهترين راه حل براي اين موضوع آن است كه تمامي اهالي سرزمينهاي اشغالي، چه آنها كه در اين مناطق ساكن هستند و چه آنهايي كه رانده شدهاند اعم از مسلمان و مسيحي و يهودي كنارهم ايستاده و بر اساس دموكراسي نوع حكومت خود را تعيين كنند. به عبارت ديگر اجازه دهيم مردم تصميم بگيرند كه چه آينده اي براي آن سرزمين رقم بخورد.
شهردار تهران در پاسخ به سئوال خبرنگار فيگارو پيرامون روش توزيع قدرت در ايران و اين سئوال كه آيا واقعا در ايران رئيس جمهور قدرت اجرايي لازم را در اختيار دارد يا خير؟ گفت: بر اساس قانون اساسي ايران قدرت در 3 نهاد مقننه، مجريه و قضاييه تقسيم شده است و هر كدام از اين نهادها مسئوليت اداره امور را بر عهده دارند اما به اعتقاد من قوه مجريه و شخص رئيس جمهور بيشترين توان تصميمگيري را داشته و معمولا بقيه قوا با وي همكاري و همراهي مي كنند.
وي در پاسخ به سئوال خبرنگار اسيگاتي وي پيرامون مجازات اعدام در ايران تاكيد كرد: ما قوانيني داريم كه منطبق با اصول دين مبين اسلام و همچيين فرهنگ ماست، قوانيني كه بر اساس آن اگر كسي قصد جسارت به جامعه انساني را داشت و يا به فرد ديگري تعرض كرد بايد مجازات شود. اين مجازات هم در وهله اول به درخواست دولت نيست بلكه بازماندگان فرد آسيب ديده اجازه دارند كه خواهان قصاص متهم شوند. اين حق آنهاست. اما جالب است بدانيد كه ما در بخشهاي مختلف كشور گروههايي را براي قانع كردن خانواده آسيب ديده و ترغيب آنها به عفو و بخشش تشكيل دادهايم و از اين گروهها حمايت ميكنيم.
قاليباف افزود: اين گروهها هم در پليس كه زماني مسئوليت آن با من بود و هم در شهرداري وجود دارد. چرا كه به هر حال ما اعتقاد داريم لذتي كه در عفو و بخشش است در انتقام نيست. اما در خصوص مجازات سنگسار نيز بايد تاكيد كنيم كه اين مجازات هم اكنون به دستور رئيس قوه قضائيه ايران متوقف شده و اعمال نمي شود.
شهردار تهران در پاسخ به سئوال خبرنگار شبكه عرب.تي.وي در خصوص نتيجه سفر خود به ژاپن تصريح كرد: توافقات قابل توجهي با دولت ژاپن، وزارت امور خارجه و همچنين شهرداري توكيو براي توسعه زير ساختهاي شهر تهران حاصل شده است كه با جديت در صدد اجرايي كردن آنها خواهم بود.
وي همچنين در پاسخ به سئوال دوم اين خبرنگار مبني بر اينكه گفته ميشود جرج بوش مانع از تجاوز نظامي اسرائيل به ايران شده، گفت: حمله اسرائيل به ايران سخن خنده داري است اما حتي اگر قبول كنيم كه واقعيت دارد هم نشان دهنده ريشه خشونت و جنگ افروزي و جنگ طلبي درمنطقه خاورميانه است. [اسراييل در قد و اندازه حملهنظامي به ايران نيست]
شهردار تهران در پاسخ به سئوال يكي ديگر از خبرنگاران مبني بر نحوه تعامل ايران و عراق و همچنين اين شايعهاي كه گفته ميشود اعضاي القاعده در خاك جمهوري اسلامي تردد ميكنند، گفت: رابطه ما با دولت مردمي عراق خوب و روز به روز در حال پيشرفت است كه نمونه آن را نيز شما پيش از اين ديده ايد .ما حاضر شديم حتي به خاطر مردم عراق با آمريكا سر ميز مذاكره بنشينيم. اما در خصوص القاعده بايد تاكيد كنم كه ما آنها را يك خطر جدي براي خودمان، منطقه و جهان مي دانيم و متاسفيم كه در حال حاضر برخي قدرتها مشغول معامله و مذاكره با همين گروه انحرافي هستند.
وي در پاسخ به آخرين سئوال مطرح شده پيرامون فعاليتهاي هستهاي ايران گفت: ما تحت نظارت آژانس و متعهد به تعهد نامههايي بينالمللي كه پيش از اين داده ايم، هستيم. اما در عين حال بسيار نگران رفتار كشورهايي هستيم كه هيچ تعهدي به جامعه بينالمللي و آژانس ندادهاند و حالا مجموعهاي از سلاح هاي هستهاي را نيز در اختيار دارند. مهمترين نمونههاي اين كشورها را اتفاقا شما در ژاپن خوب ميشناسيد! [سرود زندگي بچههايهيروشيما]
شهردار تهران تصريح كرد: من اعتقاد دارم كه ما بايد فعاليت خود را ادامه دهيم اما اعتمادسازي كامل را نيز مد نظر داشته باشيم . ضمن اينكه حضورآژانس را كاملا به رسميت بشناسيم كه شناخته ايم.
جمعه 26 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]