واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: روزجهاني غذا و چشمان كودكاني كه گرسنگي را فرياد ميزنند
صد ميليون نفر ديگر از مردم جهان در دو سال آينده به فقر مبتلا ميشوند. همچنين پيشبيني ميشود قيمتها تا سال 2015 همچنان بالا باقي بماند.
رييس انجمن غذا و تغذيه حامي سلامت ايران: 840 ميليون انسان در سراسر جهان از غذاي كافي محرومند.
دكتر ربابه شيخ الاسلام، رييس انجمن غذا و تغذيه حامي سلامت ايران گفت: امسال روز جهاني غذا و شعار آن بسيار قابل تعمق است. جهان با تغييرات جوي روبرو شده است. طوفانهايي كه قبلا شاهد آن نبوديم كشورها را درمينوردد و خشكسالي مزارع سرسبز را تهديد ميكند. از طرف ديگر قيمت بالاي سوخت در جهان تاثير منفي بر حمل و نقل مواد غذايي داشته و قيمت غذا با روند بيسابقهاي در حال افزايش است. كم آبي، گرسنگي و قحطي، از جمله مشكلاتي است كه امنيت غذايي جهان و بويژه مناطق محروم را تهديد ميكند.
وي در اين باره ادامه داد: البته انسانها خود نيز در ايجاد اغتشاشات اين چنيني دخيل هستند. به اين ترتيب كه هنگام برگشت از پيك نيك چمنها را لگد مال كرده، درختها را شكسته، سطح باغ را از پلاستيك و قوطيهاي خالي و آشغال به زبالهداني تبديل ميكنند و آب تميز رودخانهها را چنان آلوده ميكنند كه ماهيها مرده و در سطح آب قرار ميگيرند.
دكتر شيخالاسلام افزود: 12 سال پيش در اجلاس جهاني غذا كه از 13 تا 17 نوامبر سال 1996 در رم برگزار شد، دولتهاي جهان تعهد كردند كه به منظور دستيابي به امنيت غذايي پايدار، فقرو گرسنگي را ريشهكن كنند و ليست بلند بالايي را از سياستهايي كه بايد به كار گيرند به امضا رساندند.
وي در اين باره ادامه داد: ريشهكني فقر به منظور دسترسي همه افراد به غذاي كافي، ادامه سياستهاي مبتني بر كشاورزي پايدار، هدايت سياستها در جهت امنيت غذايي، كمكهاي اضطراري و پيشگيري از بحران، سرمايهگذاري در جهت توسعه روستاها و حصول توانمندي سياسي، اجتماعي و شرايط اقتصادي از جمله اهداف اين دولتها بود.
وي گفت: همچنين در اين اجلاس مقرر شد كه تعداد گرسنگان جهان تا سال 2015 به نصف برسد؛ يعني حداقل ساليانه 20 ميليون كاهش تعداد گرسنگان! اما امروز با گذشت سالها، هنوز 840 ميليون انسان ازغذاي كافي محرومند كه 799 ميليون نفر از آنان در كشورهاي در حال توسعه يعني كشورهاي فقير زندگي ميكنند و هميشه جان نيمي از آنان در معرض خطر مرگ ناشي از گرسنگي است. ساليانه بيش از 7 ميليون كودك زير 5 سال يعني هر ساعت هزار كودك به دليل گرسنگي و عوارض آن جان خود را از دست ميدهند. آيا مشكل گرسنگي با افزايش قيمت غذا فزوني نميگيرد؟ آيا در جريان بحران غذا، مرگ از گرسنگي افزايش نمي يابد؟ آيا افزايش قيمت سوخت موجب اين افزايش بي سابقه شده است؟
دكتر شيخالاسلام با استناد به گزارشهاي جهاني وافزايش جهاني قيمتهاي گندم برنج و همچنين افزايش خرج غذاي خانوادههاي فقير دنيا، گفت: بر اساس آمار بانك جهاني تخمين زده ميشود صد ميليون نفر ديگر از مردم جهان در دو سال آينده به فقر مبتلا ميشوند. همچنين پيشبيني ميشود قيمتها تا سال 2015 همچنان بالا باقي بماند.
وي در اين باره ادامه داد: بنا بر گزارش، سازمان خواروبار و كشاورزي ( فائو )21 كشور از 36 كشور در بحران ناامني غذايي در جنوب آفريقا هستند و آفريقاي جنوبي و شاخ آفريقا در شرايط بسيار وخيم و بحراني قرار خواهند گرفت. اين بحران يعني آمارهاي وحشتناك گرسنگي ومرگ بيشتر.
دكتر شيخالاسلام با اشاره به تاريخچه تلاشهاي سازمانهاي بينالمللي در اين زمينه گفت: سال 2000 جهان باز به اجلاس بزرگ ديگري به منظور دستيابي به صلح وامنيت و مبارزه با فقر، بيسوادي، گرسنگي، بيعدالتيهاي جنسيتي، مرگ و مير كودكان و مادران، بيماري و نابودي محيط زيست، متوسل شد. اين بار نيز سران 189 كشور جهان در سپتامبر سال 2000 در مقر سازمان ملل متحد هم قسم شدند كه دست بدست يكديگر دهند. اين تلاش به زايش 8 هدف بزرگ منجر شد. اهداف توسعه هزاره يا MDG ابتدا ريشهكن كردن فقر و گرسنگي و تكرار هدف اجلاس جهاني غذا يعني به نصف رساندن تعداد گرسنگان تا سال 2015 بود. ترويج برابري جنسيتي و توانمندسازي زنان و كاهش مرگ و مير كودكان از ديگر اهداف آنها بود.
به گفته دكتر شيخالاسلام؛ عليرغم اهداف مطرح در سازمانهاي بينالمللي مبني بر اين كه بايد دو سوم مرگ كودكان زير 5 سال تا سال 2015 كاهش پيدا كند؛ اما اين هدف هم عملي نشد و در حال حاضر در سال 2008 ساليانه 11 ميليون كودك زير 5 سال يعني ساعتي 1200 كودك در اثر مرگهايي كه قابل پيشگيري است جان خود را از دست ميدهند.
در پايان جهانيان نبايد يك بار براي هميشه دستها را به يكديگر داده و در جهت ساماندهي، ايجاد امنيت غذايي و بهبود وضعيت فقرا و كودكان بيپناه سراسر اين كره خاكي گامهايي راسخ و استوار بردارند. به اميد آن روز...
جمعه 26 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]