واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تقدير از "روز حسرت" در فرهنگسراي رسانه
«اسماعيل خلج» بازيگر سريال «روز حسرت» گفت: در كارهايي كه با كمبود زمان روبه رو هستيم، ما بيشتر از فن بازيگري استفاده ميكنيم اما اگر وقت بيشتري داشتيم از هنر بازيگري استفاده ميكرديم. اين مسأله براي نويسنده و ديگر عوامل هم پيش ميآيد.
به گزارش فارس، در جشن «صيام و سيما» كه با حضور «عليرضا برازش» مدير شبكه اول سيما برپا شد، از سازندگان پرينندهترين سريال ماه رمضان تجليل به عمل آمد.
بنا بر اين گزارش، در اين مراسم كه شب گذشته به همت سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران و فرهنگسراي رسانه برگزار شد، از سريال «روز حسرت» محصول شبكه اول سيما كه از سوي مردم به عنوان پربينندهترين سريال تلويزيوني پخش شده در ماه رمضان برگزيده شد، تجليل به عمل آمد.
در اين مراسم، تنيچند از برگزيدگان و عوامل سريال «روز حسرت» شامل: حجتالاسلام گلي(مشاور مذهبي فيلمنامه «روز حسرت»)، عليرضا افخمي (نويسنده و ناظر كيفي)، مهران رسام (تهيه كننده)، سجاد ابوالحسني (نويسنده)، سيروس مقدم(كارگردان)، آريا عظيمينژاد( آهنگساز)، رحيم نوروزي، اسماعيل خلج، ليندا كياني و مهراوه شريفينيا (بازيگران) به روي صحنه رفتند و درباره حضور خود در اين مجموعه تلويزيوني به ايراد سخن پرداختند و به سؤالات رسيده از طرف مردم پاسخ گفتند.
بنا بر اين گزارش، در اين مراسم پس از تلاوت آياتي از كلامالله مجيد و پخش سرود جمهوري اسلامي ايران، بخشهايي از سريال «روز حسرت» پخش شد و سپس «محمدهادي ايازي» رييس شوراي اطلاعرساني شهرداري تهران و رئيس گروه مشاوران شهردار تهران با خيرمقدم به حاضران درباره برگزاري اين مراسم به ايراد سخن پرداخت.
«ايازي» گفت: فرهنگسراي رسانه اين افتخار را دارد كه در حوزه فرهنگ و هنر، نشستهاي مختلفي را براي فيلمهاي «آواز گنجشكها» و «سه زن» برگزار كرده است. همچنين در حوزههاي سياسي، اقتصادي و... نشستهاي مختلفي در اين فرهنگسرا صورت ميگيرد كه در آنها مخاطبين زيادي هم حضور داشتهاند.
وي سپس به مراسم قدرداني از سازندگان «روز حسرت» اشاره كرد و ادامه داد: «روز حسرت» جزو پرمخاطبترين سريالهاي ماه مبارك رمضان بود. مجموعهاي با رويكردي بسيار جديد و به يادماندني كه از جنبههاي مختلف با نقدهايي هم روبهرو شد و مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
«ايازي» گفت: نكته مهم در اين مجموعه، پررنگسازي احساسات مادري كاراكتر فريده بود كه براي نگهداري فرزند در رحم خود، در او ايجاد شده بود. امروزه سقط جنين يك معضل اجتماعي درآمده و از اين نظر سريال «روز حسرت» بسيار خوب به اين قضيه پرداخته است كه قابل تقدير است و همچنين، در بحث ماورايي نيز اين سريال بسيار خوب به مسأله برزخ پرداخت كه يكي از نكات قوت اين مجموعه نيز همين بخش بود.
«عليرضا افخمي» يكي از نويسندگان «روز حسرت» در بخش بعدي مراسم درباره شكلگيري «روز حسرت» گفت: مراحل مختلف شكلگيري يك سريال و فيلمنامه از جايي شروع ميشود كه يك سوژه در ذهن به وجود ميآيد، بعد آن سوژه مكتوب ميشود و بعد از آن در شورا بررسي ميشود. در آنجا يا قبول ميشود يا رد. كار نويسندگي «روز حسرت» به من سفارش داده شد و اول قرار بود در اين سريال، راجع به پليدي شيطان قصهاي بنويسيم اما بعد ديديم كه بيش از حد به مقوله شيطان پرداختهايم و شكل فعلي را انتخاب كرديم.
وي ادامه داد: مراحل تحقيق «روز حسرت» بيشتر از نگارش فيلمنامه بود و من فكر ميكنم ادامه كار خيلي شتابزده اتفاق افتاد. البته من آن بخشي را كه مربوط به خودم بود، ميگويم كه به نظرم ميتوانست خيلي بهتر از اين باشد.
در ادامه، «سجاد ابوالحسني» يكي از فيلمنامهنويسان «روز حسرت» نيز درباره ويژگيهاي محتوايي اين پروژه سخن گفت و اظهار داشت: شكل گيري ايده اول كار از كتاب معادشناسي علامه تهراني بود.
«مهران رسام» تهيهكننده «روز حسرت» نيز در اين مراسم گفت: تهيه كننده به نوعي مديريت بخش فني و توليد و هماهنگي را بر عهده دارد و انتخاب عوامل عوامل از مهمترين وظيفه تهيه كننده است. مجموعه «روز حسرت» از اين حيث كار بسيار سختي بود. در كل بايد بگويم توليد كارهاي مناسبتي بسيار سخت است. ما سالهاي گذشته هم اينچنين كار كرده بوديم و هميشه سعي كردهايم از كساني استفاده كنيم كه سابقه اين كار را داشته باشند و البته بيشترين فشار در توليد «روز حسرت» روي «سيروس مقدم» بود.
وي ادامه داد: در كارهاي عادي چنين فشاري وجود ندارد. ما حتي در زمان پخش هم استرس زيادي داشتيم. اين نوع كار كردن خيلي سخت است ولي چون مخاطب زيادي دارد، لذتبخش است. ما در توليد «گمگشته» هم با اين فشار روبهرو بوديم اما لذتي كه داشت، خستگي را از تن بيرون ميكرد.
«رسام» گفت: گرچه فشار كاري و اضطراب، گاه ما را از نظر فني و قصهپردازي از ايدهآلهايمان دور ميكرد اما پرداختن به يكسري مسائل حاد اجتماعي از جمله اعتياد و سقط جنين، در اين سريال خيلي خوب صورت گرفت و به نكته مثبت «روز حسرت» بدل شد.
وي همچنين درباره چگونگي پرداخت شخصيت «نرجس» در «روز حسرت» گفت: شخصيت «نرجس» بايد به عمد اغراق شده ميبود، چون او آدمي است كه به برزخ ميرود. نرجس و معصومه انتهاي راه كمال هستند و در اين كجموعه بايد به برزخ ميرفتند.
در ادامه مراسم، اسدي رئيس فرهنگسراي رسانه گفت: نقطه قوت فيلم مباحث ماورالطبيعه است كه در كلانشهرهايي مثل تهران كمتر به اين موضوع توجه ميشود و توجه به اين مسائل بسيار حائز اهميت است.
«حجةالاسلام گلي» نيز در بخش ديگري از مراسم «صيام و سيما» گفت: در واقع ورود مسائل ديني به تلويزيون، حركتي است كه سال گذشته اتفاق افتاده و در امتداد تلاش مديران و كارشناسان صداوسيما است و ماحصل هدفي كه سازمان در فرآيند توليد آثار ديني پرمخاطب دنبال ميشود. يكي از اهداف صداوسيما، اين است كه موضوعات و مفاهيم ديني را به خوبي در سريالها ببينيم و تلويزيون وظيفه خودش ميداند كه به بهترين و مؤثرترين قالب آن هم به صورت نمايشي به اين موضوعات بپردازد و يك عزم جدي در اين زمينه در داشته است.
«سيروس مقدم» نيز در بخش ديگري از اين مراسم، با ابراز خوشحالي از اين بابت كه بيواسطه با مردم روبهرو شده است، گفت: به اعتقاد من جامعه امروز ما، امروزه از چيزي رنج ميبرد و آن خلأ و كمبود معنويت و اعتقاد به باورهاي ديني و مذهبي اديان مختلف است. كمتوجهي به اخلاقياتي است كه گذشتگان ما تعريف كردهاند و ناهنجارهايي كه در جامعه امروز ما ديده ميشود.
وي ادامه داد: در حقيقت، من بيشتر رويكرد اجتماعي را در اين كار مدنظر داشتم.
«مقدم» گفت: يكي از آرزوهاي من اين است كه بتوانم كاري را انجام دهم كه اتفاقات روزمره زندگي همه آدمها را تصوير بكشد و از وراي آن نشانههاي الهي را چه در شهر چه در روستا به تصوير بكشم و اين رويكرد اجتماعي را خيلي دوست دارم.
وي همچنين از اين كه اين نشست قبل از اين كه توسط صدا و سيما برپا شود، به وسيله سازمان فرهنگي هنري شهرداري صورت گرفته، ابراز خوشحالي كرد.
«رحيم نوروزي» ديگر بازيگر «روز حسرت» نيز اظهار داشت: بازيگري مسئوليت سنگيني است كه بايد در قالب يك قاب و يك قصه گنجاند و بازيگر بايد آنطور كه هست نقش خود را تعريف كند. در «روز حسرت»، از نظر بازيگري، نقش من نقش خوبي بود و شخصيتي بود كه براي رسيدن به اهداف خود مجبور ميشد كارهاي بدي را انجام دهد.
«مهراوه شريفينيا» نيز گفت: خيلي خوشحالم كه زحماتمان بينتيجه نبود. وقتي تلويزيون درصدها را اعلام كرد، واقعا خوشحال شدم و خستگيام در رفت.
وي ادامه داد: فريده از همان اول مهرباني خود را داشت اما ميخواست عشقش را انكار كند. خيلي بيشيله پيله بود. گاه شرايط به گونهاي شد كه فريب بخورد.
«اسماعيل خلج» نيز در اين مراسم گفت: همه شنيدهايم كه ميگويند صنعت سينما يا هنر سينما. يا ميگويند فن بازيگري يا هنر بازيگري. ما بيشتر از فن بازيگري استفاده ميكنيم اما اگر وقت بيشتري داشتيم از هنر بازيگري استفاده ميكرديم. اين موضوع هم براي بازيگران پيش ميآيد و هم براي نويسنده و ساير عوامل پيش ميآيد. وقتي عجله پيش ميآيد از فن بازيگري استفاده ميكنند و سعي ميكنند كه كمبود هنر يا زمان را بپوشانند.
«عليرضا برازش» مدير شبكه اول سيما نيز در اين برنامه حضور داشت.
حاشيه:
- برازش، اسدي، ايازي و مديرعامل خانه شهرياران جوان به عوامل «روز حسرت» جوايزي را اهدا كردند.
- در بخشهاي ديگري از اين مراسم مردمي، گروه همنوازان عرفان به اجراي برنامه پرداخت.
- افسانه بايگان به دليل سفر به تاجيكستان براي جشنواره ديدار در اين مراسم حضور نداشت و «پوريا پورسرخ» و «فرامرز قريبيان» چون در سفر بودند، از غايبان اين مراسم به شمار ميرفتند.
- عوامل «روز حسرت» و دست اندركاران برگزاري اين مراسم عكس يادگاري گرفتند.
پنجشنبه 25 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 253]