واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: آغاز جشنواره سينما حقيقت زير سايه فوتسال
سرمايه : دومين جشنواره بين المللي «سينماحقيقت»، در حالي روز سه شنبه آغاز شد كه افتتاحيه آن تحت تاثير مسابقه فوتسال ايران و ايتاليا هيجاني مضاعف در جشنواره ايجاد كرد. دومين جشنواره سينما حقيقت كه تخصصي ترين جشنواره سينماي مستند كشور است روز سه شنبه با مركزيت سينما فلسطين شروع به كاركرد. نمايش فيلم هاي مستند در اين جشنواره از ساعت 15:9 صبح شروع شد كه از همان دقايق نخستين تماشاگران مخصوص به خود را داشت. همزماني برگزاري مسابقه فوتسال ايران و ايتاليا با نخستين روز برگزاري اين جشنواره باعث شد تا ميهمانان جشنواره، در سالن سينما تجمع كنند و با هيجاني به يادماندني در كنار هم فوتسال را تماشا كنند. اين شور و شعف به حدي بود كه ورود و خروج به سينما به سختي انجام مي شد. سالن سينما فلسطين پذيراي ميهمانان داخلي و خارجي بود كه از آن جمله مي توان به مرتضي رزاق كريمي، ماني پتگر، پگاه آهنگراني، زاون قوكاسيان، ابراهيم مختاري، ارد عطارپور، فرانك هايد من، سامان استركي، مجتبي ميرطهماسب، بهرام عظيم پور و جمع كثيري از دانشجويان و مستندسازان جوان اشاره كرد. نكته جالب توجه حضور مستمر «محمد آفريده» رئيس مركز گسترش سينماي مستند و تجربي از ساعات ابتداي شروع جشنواره در سينما فلسطين بود. در بخش توليد طرح هاي مستند، داستاني، سينمايي، انيميشن علاقه مندان در طول برگزاري جشنواره جمع آوري مي شود و در كميته اي مورد بررسي قرار مي گيرد تا در صورت تصويب به مرحله توليد برسد. در بخش مطالعات و پژوهش، مقالات تحقيقي زير نظر پيروز كلانتري بررسي مي شود.
اغلب سانس هاي نمايش دهنده مستندهاي ايران و جهان مورد استقبال قرار گرفتند ولي در بخش مسابقه ملي در سانس چهارم و پنجم مستندهاي روياهاي فراموش شده(مهدي نادري)، در خيابان هاي ناتمام (پيروز كلانتري)، صداي پاي آب (محمد اسلامي) ،شير ايراني (سيد ماني ميرصادقي) و حباب سرد(امير جغتايي)
پر مخاطب ترين سانس ها در روز نخست جشنواره بودند. در روز نخست جلسات نقد و بررسي فيلم ها برگزار نشد و از ديروز با نشست انجمن منتقدان سينما با موضوع 30 سال سينماي مستند ايران، نشست تلويزيون و مستند، نشست نمايندگان رسانه هاي آرته، ساندنس، بي بي سي، تي وي اف شروع به كار كرد. همچنين نخستين كارگاه هاي جشنواره با حضور پروفسور فرانك هايدمن، ارد زند و ايرج پورقوچاني با موضوع سينماي مستند قوم نگارانه در سه بخش مجزا برگزار شد.
از ميهمانان خارجي در روز نخست جشنواره، ميهمانان سينماي مستند لهستان، داوران خارجي و فرانك هايدمن مستندساز حضور پيدا كردند. امسال براي اولين بار نشريه بين المللي اي به نام NISIMAZINE به سرپرستي ماتئو داراس كه در دوره هاي اخير جشنواره كن، تورنتو، هلسينكي و ايدفا هم منتشر شده است و اين بار هم براي سينما حقيقت ايران منتشر مي شود، عرضه مي شد. در اين شماره، گفت وگوهايي با برگزاركنندگان جشنواره سينما حقيقت از جمله از محمد آفريده، مسعود بخشي و شيرين نادري انجام شده است. نكته ديگر آن است كه برخلاف آنچه گفته مي شد قرار بود، فيلم دبير اجرايي جشن به صورت غيررقابتي به نمايش دربيايد و در برنامه ها در مقابل اسم آن نوشته شود: «خارج از مسابقه»؛ اما اين فيلم طبق برنامه منتشرشده در بخش مسابقه ملي به نمايش درآمد. در دومين روز از برگزاري جشنواره بين المللي سينما حقيقت، طبق اعلام روابط عمومي جشنواره 68 فيلم مستند ايراني و خارجي در سينما فلسطين، سينما قيام و تالار فارابي دانشگاه هنر روي پرده رفته اند و در دو نشست ويژه هم با حضور نمايندگان انجمن منتقدان و مسوولان شبكه ها و جشنواره هاي خارجي حاضر در جشنواره برپا شد.
پنجشنبه 25 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]