واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ايران گزينه اي مناسب براي ايجاد بورس منطقه اي خاورميانه است
مشاور ارشد بورس نفت ايران گفت: ايران گزينه اي مناسب براي ايجاد بورس منطقه اي خاورميانه است .
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا ، "كريستوفر كوك " روز چهار شنبه در جمع خبرنگاران با بيان اين مطلب افزود: ايران به دليل مزيت هاي مختلف مي تواند كشوري پيشرو در ايجاد بورس منطقه اي خاورميانه باشد.
وي با بيان آنكه در سال 2000 ميلادي با ارايه نظريه اي از توطئه اي در بازار هاي نفتي پرده برداري كرده است ،افزود: قيمت نفت در سال هاي گذشته به دليل دستكاري برخي از سفته بازان و دلالان افزايش يافته است.
كوك ادامه داد: ايران نيز به عنوان يكي از توليد كنندگان نفت بايد از دستكاري قيمت ها مطلع مي شد تا حق دولت و مردم اين كشور ، تضييع نشود.
مشاور ارشد بورس نفت ايران در كيش گفت: ساختار بازار نفت در زمان حاضر براي دستيابي به اهداف آن مناسب نيست و اين امر سبب شده تا طراحي ساختاري جديد براي اين بازار ضروري شود.
كوك با اشار به ايجاد كنسرسيومي در سال 2004 ميلادي با همكاري شركت مديريت فناوري بورس تهران اشاره كرد و گفت: اين كنسرسيوم مقدمه اي براي ايجاد و راه اندازي بورس نفت ايران در جزيره كيش بود.
وي پيش بيني كرد كه بورس ها در بازارهاي آينده ديگر توانايي سازماندهي را نداشته باشند ، بلكه به صورت گروه ها و شبكه با يكديكر مرتبط شوند.
مشاور ارشد بورس نفت ايران، ساز و كار هاي مالي موجود را ناكارآمد خواند و گفت : بحران مالي موجود در جهان به دليل ضعف بازار هاي مالي است و بايد با ايجاد ابزارها و ساز و كارهاي مالي جديد اين بحران را رفع كرد.
كوك تصريح كرد: نظام هاي اقتصادي كمونيستي و كاپيتاليستي ديگر كارايي لازم را ندارد و بايد خلاء هاي موجود را با سيستمي جديد پر كرد.
وي معتقداست : ساز و كارهاي ساده اي وجود دارند كه با بكارگيري آنها به راحتي مي توان اين بحران را رفع كرد.
مشاور ارشد بورس نفت ايران سپس واحد كردن دارايي ها را از بهترين راهكارها براي رفع اين بحران دانست و افزود: مساله اعتبارات و معضلات آن در زمان حاضر به گونه اي است كه جريان اعتبارات بين بانك ها قفل شده است.
كوك در ادامه تصريح كرد: زماني كه واحد سازي دارايي ها انجام مي شود ، مي توان آن را با نفت ،زمين و دارايي هاي ديگر برابر كرد كه اين ساز و كار با نظام مالي اسلامي نيز شبيه است .
وي ادامه داد:بانك ها در اين مدل در آينده تنها به عنوان ارايه كننده خدمات نقش ايفا مي كنند و نقش دلالي ،واسطه اي و پرداخت كننده وام نخواهند داشت .
كوك در ادامه به ضرورت ايجاد گسترده تر بورس نفت در ايران اشاره كرد و گفت: با ايجاد بورس نفت در ايران شفافيت در بازار نفتي كشور ، ايجاد خواهد شد.
مشاور ارشد بورس نفت ايران معتقد است : بورس نفت را مي توان مطابق با ساز وكارهاي جديد مالي گسترده تر ايجاد كرد و ايران مي تواند در اين امر كشوري پيشرو باشد.
كوك اظهار داشت: ايران به دلايل مختلف حتي تحريم از بحران مالي دنيا مصون مانده است و با در نظر گرفتن موقعيت منطقه اي و بين المللي داراي زمينه هاي مناسبي براي ايجاد بازار و بورس منطقه اي خاورميانه است.
وي در خاتمه گفت: ايران مي تواند با ايجاد مشاركت بين توليد كنندگان و مصرف كنندگان نفت علاوه بر كاهش نقش دلالان در بازار نفت ، بازاريابي مناسبي را نيز در اين زمينه انجام دهد.
اقتصام** 9141** 1557
چهارشنبه 24 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]