واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: طلاي وارداتي قاچاق از گردونه بازار خارج مي شود
نايب رييس اتحاديه طلا و جواهر گفت :با اجراي طرح رهگيري طلا از طريق "كد گذاري مصنوعات " ، طلاي وارداتي قاچاق از گردونه بازار داخلي خارج مي شود .
" محمد كشتي آراي "روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي ايرنا ، از استقبال فعالان صنف طلا و جواهر از اين طرح خبر داد و گفت :اشتغالزايي عمده ترين هدفي است كه در طرح كد گذاري مصنوعات طلا دنبال مي شود .
وي در ادامه تصريح كرد ، از اين طريق مي توان مانع از خروج ارز شد و به پويايي اقتصاد صنعت طلا در كشور كمك كرد .
ياد آور مي شود :آخرين مهلت اجرا طرح " كد رهگيري طلا "، 31 شهريور ماه سال جاري بود كه با توافق انجام شده ميان اتحاديه طلا و جواهر و موسسه استاندارد براي اجراي اين مهم ، اين تاريخ تا اول آذر ماه امسال تمديد شده است .
كشتي آراي سپس حك كردن شماره واحد توليدي را براي تعيين كيفيت و استاندارد در زمينه مصنوعات طلا يكي از مهمترين راه هاي رديابي ،تشخيص كارگاه توليد كننده و عيار طلاي داخلي عنوان كرد و افزود:به طور طبيعي از طريق اجراي اين طرح ، طلاي خارجي و قاچاق از طلاي داخلي متمايز مي شود .
اين مقام مسئول سپس ضمن تاكيد برممنوعيت قانوني واردات طلا به كشور گفت:ارايه مصنوعات مدرن و امروزي با در نظر گرفتن كيفيت و عيار طلا در داخل مانع از اهتمام مصرف كننده ايراني به استفاده جنس خارجي خواهد شد .
وي در پاسخ به پرسش خبرنگار ايرنا كه طلاهاي قاچاق از چه كشورهايي وارد مي شوند ، گفت : چين ،هند ، ايتاليا و ... كشورهاي مهم طرف معامله قاچاقچيان طلا در كشور هستند .
**100 واحد طلا فروشي كد رهگيري دريافت كردند
نايب رييس اتحاديه طلا و جواهر گفت : از مجموع 600 واحد فعال طلا و جواهرفروشي در تهران 100واحد تاكنون كد رهگيري طلا دريافت كرده اند .
وي عمده ترين مشكلات فراروي توليدكنندگان را مسكوني بودن محل توليد واحدهاي طلا عنوان كرد و گفت :با تدابير صورت گرفته قرار است زمينه تجاري شدن بخشي از اين مكان ها فراهم شود تا آنها نيز بتوانند از كد رهگيري استفاده كنند .
كشتي آراي در ادامه تعداد واحدهاي توليدي بزرگ و كوچك طلا و جواهر در سراسر كشور را بيش از شش هزار واحد عنوان كرد و گفت :كد رهگيري وضعيت بازار طلا در كشور را سامان مي دهد.
وي تاكيد كرد :با تعامل و اجراي اين طرح به صورت پلكاني تمامي واحدهاي فعال در اين بخش صاحب كد رهگيري مي شوند .
** فرسودگي ماشين آلات داخلي و صادرات طلا
وي در مورد صادرات طلاي كشور گفت : سال 85 اوج صادرات طلاي ايران بود كه اين موجب ورود 160ميليون دلار ارز به كشور شد .
كشتي آراي افزود: از آن سال به بعد صادرات طلا توسط فعالان اين بخش روند نزولي داشته كه فرسودگي ماشين آلات داخلي و عدم استفاده از فناوري هاي جديد براي توليد محصولات جديد و به روز از عوامل مهم كاهش صادرات طلا بوده است .
** آماري از ميزان قاچاق طلا وجود ندارد
نايب رييس اتحاديه طلا و جواهر در خصوص ميزان دقيق قاچاق طلا به كشور گفت :ممكن است طلاي قاچاق در ويترين ها ديده نشود ، اما در معاملات به كار گرفته مي شود.
وي در خاتمه افزود: به دليل نحوه ورود اجناس قاچاق هنوز نمي توان آماري در خصوص ميزان طلاي قاچاق در كشور ارايه داد .
اقتصام ** 1601** 1557
چهارشنبه 24 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 232]