تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نجات و رستگارى در سه چيز است: پايبندى به حق، دورى از باطل و سوار شدن بر مركب جدّيت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826549622




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

راههايي براي پيشگيري از نابينايي‌


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: راههايي براي پيشگيري از نابينايي‌
طرح بينايي2020، يك طرح جهاني براي حذف نابينايي‌هاي اجتناب پذير است. اين برنامه با مشاركت سازمان بهداشت جهاني و آژانس بين‌المللي پيشگيري از نابينايي اجرا مي‌شود.
برنامه‌ هاي متفاوتي براي پيشگيري از نابينايي در كشورهاي مختلف جهان اجرا مي‌شود ، زيرا 80 درصد علل كوري قابل اجتناب هستند و در حقيقت 60 درصد موارد قابل درمان و 20 درصد قابل پيشگيري‌اند. بر اين اساس بود كه طرحي جهاني براي مبارزه با نابينايي شكل گرفت.
طرح بينايي2020، يك طرح جهاني براي حذف نابينايي‌هاي اجتناب پذير است. اين برنامه با مشاركت سازمان بهداشت جهاني و آژانس بين‌المللي پيشگيري از نابينايي اجرا مي‌شود.
هدف از برنامه بينايي 2020، حذف نابينايي‌هاي قابل اجتناب تا سال 2020 است البته دستيابي به اين هدف بستگي به پيشرفت نظام سلامت كشور دارد. ارتقاي سلامت كشور تضمين‌كننده دستيابي به مطلوب‌ترين ميزان ممكن بينايي براي همه افراد است و به تبع آن مي‌تواند باعث افزايش كيفيت زندگي باشد.
علل نابينايي در كشورهاي در حال توسعه و پيشرفته ‌با يكديگر متفاوت است. 75 درصد نابينايي و اختلالات بينايي در جوامع فقير يا خيلي فقير رخ مي‌دهد و علت بروز 75 درصدي نابينايي و اختلالات بينايي در اين مناطق آب مرواريد، تنبلي چشم، عيوب انكساري و ديد كم، تراخم و علل خاص نابينايي در كودكان است.

آب مرواريد
يكي از علل بسيار شايع نابينايي در دنيا، آب مرواريد است كه به آساني با هزينه مناسب و با جراحي قابل درمان است. حدود 50 درصد افراد نابيناي جهان از بيماري آب مرواريد (كاتاراكت ) رنج مي‌برند. آب مرواريد كدر شدن عدسي چشم است و اقداماتي ساده مانند استفاده از عينك آفتابي و كلاه لبه‌دار براي جلوگيري از رسيدن اشعه ماوراي بنفش به چشم مي‌تواند بروز آب مرواريد را به تاخير بيندازد.
در اين طرح جهاني، جلوگيري از نابينايي ناشي از آب مرواريد با آموزش صحيح كاركنان بخش چشم پزشكي و فراهم آوردن تسهيلات قابل دسترس براي همه امكان پذير است.

بيماري‌هاي عفوني‌
تراخم نوعي عفونت مزمن چشم است. اين بيماري نخست ملتحمه و سپس بخش تحتاني سفيدي چشم را مبتلا مي‌كند و پس از آن عفونت به ديگر بافت‌هاي پلك و قرنيه سرايت مي‌كند. عامل ايجاد تراخم باكتري است. تراخم، علت اصلي كوري در كشورهاي فقيرنشين است. در برنامه جهاني مبارزه با نابينايي، درمان تراخم به صورت جراحي پلك، آنتي بيوتيك، شستشو و بهداشت صورت و تغيير محيط ديده شده است.
اونكوسرسيازيس، بيماري عفوني ديگري است كه دليل اصلي نابينايي در بسياري از كشورهاي آفريقايي است. اين بيماري از طريق گزش پشه سياه منتقل مي‌شود كه در رودخانه‌هاي جاري تخمگذاري مي‌كند؛ به همين دليل نام كوري رودخانه به آن اطلاق مي‌شود. همكاري مشترك با برنامه بينايي 2020 بهترين راه حذف اين بيماري به عنوان معضل بهداشت ملي است.

نابينايي اطفال‌
حدود 5/1 ميليون كودك در سراسر دنيا بخصوص در آفريقا و آسيا نابينا هستند. تشخيص سريع كه عامل كليدي جهت پيشگيري از معلوليت بعدي كودك است، يكي از اولويت‌هاي برنامه بينايي 2020 در توسعه مراكز مراقبت چشم اطفال است.

عيوب انكساري‌
حدود 124 ميليون نفر در دنيا از ديد كم رنج مي‌برند و ميليون‌ها مورد از نابينايي‌هاي موجود، ناشي از عيوب انكساري اصلاح نشده است. برنامه جهاني بينايي 2020 در برنامه‌ريزي جهت نحوه برخورد با عيوب انكساري و ديد كم كمك خواهد كرد و در كمك به كودكان مبتلا به آسيب بينايي براي كسب تحصيل و ارتقاي كيفيت زندگي موثر است.

تنبلي چشم‌
تنبلي چشم پس از عيوب انكساري و آب مرواريد سومين علت شايع كاهش بينايي است. تنبلي چشم يا آمبليوپي نوعي اختلال بينايي است كه ظاهر چشم ممكن است كاملا سالم به نظر برسد، اما اين بيماري طوري است كه به آرامي ‌و به تدريج ايجاد مي‌شود و اگر درمان نگردد، به نابينايي فرد منجر مي‌شود.
در حالي كه با تشخيص و درمان بموقع براحتي و به طور كامل برطرف خواهد شد. كارشناسان معتقدند چنانچه اختلالات نابينايي در سنين قبل از 6 سالگي تشخيص داده شود و زمينه درمان آن فراهم آيد، كمك بسيار موثري در كنترل و پيشگيري از نابينايي در سنين بزرگسالي خواهد بود.
برنامه كشوري پيشگيري درخصوص تنبلي چشم به صورت آزمايشي سال 76 در چند استان انجام شد و چون ميزان بروز اين اختلال بيش از يك ميليون نفر در كشور گزارش شد، مسوولان براي اجراي سراسري آن جدي شدند و از سال 1377 اين طرح در كل كشور هر سال اجرا مي‌شود.
بر همين اساس، سازمان بهزيستي طرح غربالگري تنبلي چشم و سنجش بينايي را در جهت پيشگيري از اختلالات بينايي در مهدهاي كودك و پايگاه‌هاي سنجش براي كودكان زير 6 سال انجام مي‌دهد و تاكنون هزاران كودك مبتلا به تنبلي چشم شناسايي و براي تشخيص دقيق‌تر به متخصصان ارجاع داده شده‌اند.
برنامه پيشگيري از تنبلي چشم در 3 سطح معاينه صورت مي‌گيرد. اول معاينه در مهدهاي كودك تحت نظارت سازمان بهزيستي، آمادگي‌ها، كودكستان‌ها و نيز آمادگي‌هاي مستقل فرهنگيان، مدارس روستايي و عشايرنشين و نيز پايگاه‌هاي سنجش بينايي توسط مربي اين مكان‌ها صورت مي‌گيرد، اگر در اين سطح، كودكي دچار مشكل تشخيص داده شود، مورد معاينه اپتومتريست (بينايي‌سنج) قرار مي‌گيرد و بعد از آن، در صورت نياز و تشخيص اپتومتريست، معاينه توسط چشم پزشك انجام مي‌شود.

آب سياه‌
آب سياه، دومين عامل اصلي نابينايي در جهان است و ميليون‌ها نفر در سال بر اثر ابتلا به اين بيماري مهلك در تاريكي فرو مي‌روند. نتايج تحقيقات نشان داد؛ تا سال 2010 بيش از 8 ميليون نفر از مردم آسيا در صورت تحت درمان قرار نگرفتن به علت ابتلا به آب سياه، بينايي خود را از دست خواهند داد. گلوكوم يا آب سياه، بيماري‌اي است كه مي‌تواند سبب آسيب عصب بينايي و در نتيجه كوري شود.
اين بيماري در آغاز هيچ علامتي ندارد ولي مي‌تواند در طول چند سال سبب كاهش بينايي و در نهايت كوري شود. درمان بموقع مي‌تواند مانع پيشرفت بيماري شود. با معاينات دوره‌اي مي‌توان تا حد زيادي جلوي بروز اين بيماري را گرفت.

ديابت
احتمال بروز كوري در مبتلايان به ديابت، 25 برابر افراد عادي است. درگيري چشم بر اثر ديابت يا به زبان پزشكان، رتينوپاتي ديابتي يكي از 4 علت شايع نابينايي است كه گروه سني 20 تا 60 سال را شامل مي‌شود. بيشتر موارد ديابت، عوارض چشمي‌ بدون اين‌كه داراي علائمي ‌باشد، توسعه و گسترش مي‌يابد و تا زماني كه عارضه چشمي‌ به مراحل پيشرفته نرسد، تغيير در قدرت بينايي به وجود نمي‌آيد. به همين دليل ضرورت دارد بيماران ديابتي نوع B به طور منظم براي معاينه به چشم‌پزشك مراجعه كنند.
 چهارشنبه 24 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن