واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: تاثير درماني عسل در تسريع بهبود زخم هاي پوستي
دكتر رضا قادري، متخصص پوست و دانشيار دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني بيرجند به عنوان يكي از نمايندگان علمي كشورمان در هجدهمين كنگره آكادمي بيماري هاي پوست اروپا شركت كرده است.
به منظور اطلاع از دستاوردهاي اين سفر علمي گفتگويي با وي انجام داديم.
دكتر قادري با بيان اين كه هجدهمين كنگره آكادمي درماتولوژي و نورولوژي اروپا در كشور فرانسه برگزار شد مي گويد: در اين كنگره جامع و معتبر كه از تاريخ 17 الي 21 سپتامبر 2008 ميلادي برابر 27 الي 31 شهريور ماه 1387 در شهر پاريس برگزار شد، متخصصان پوست و زيبايي بيش از يكصد كشور جهان به خصوص از كشورهاي اروپايي و آمريكايي مثل فرانسه، انگلستان، آلمان، اتريش، پرتغال، آمريكا، كانادا و همچنين از كشورهاي آسيايي و آفريقايي و استراليا شركت كردند.
وي در خصوص محورهاي همايش مي افزايد: محورهاي اصلي بحث ها و مقالات كنگره در زمينه بيماري هاي مختلف پوست و ضمايم بود و در پانل ها و سمپوزيوم هاي مختلفي كه در اين 5 روز برگزار شد به مسائل مربوط به روش هاي تشخيصي و درماني جديد، جراحي هاي پوست و زيبايي و ليزر پرداخته شد و البته يكي از مباحث مهم كنگره كه بيشتر مورد توجه قرار گرفت در زمينه مراقبت از پوست و ترميم زخم ها بود.
ارائه دهنده مقاله در اين كنگره در خصوص عناوين دو مقاله ارائه شده متذكر مي شود: يكي از مقاله هاي ارائه شده يك طرح تجربي در زمينه ترميم زخم در حيوانات آزمايشگاهي بود كه با همكاري دكتر محمد افشار انجام شد و مقاله دوم نيز مربوط به يك كارآزمايي باليني در زمينه درمان خارش بيماران مبتلا به نارسايي مزمن كليه تحت همودياليز است كه با همكاري دكتر مهيار محمدي انجام شده است.
دكتر قادري با اشاره به نحوه و نتايج طرح تجربي ترميم زخم در حيوانات آزمايشگاهي، مي گويد: درمان بيماران مبتلا به زخم هاي پوستي در بين پزشكان و جراحان متخصص جراحي زيبايي پوست همواره به عنوان يك چالش بزرگ مطرح بوده است.وي مي افزايد: بر اساس شواهد اوليه عسل مي تواند به عنوان يك ماده درماني طبيعي ساده، موثر، ارزان و مطمئن براي تسريع بهبود زخم به كار رود اما برخي پژوهشگران هر نظريه اي در مورد اين كه درمان با عسل در علم پزشكي جديد در خور توجه و قابل ملاحظه است را رد مي كنند.
وي اضافه مي كند: بر اساس مطالعاتي كه بهبود زخم ها را با استفاده از عسل و روغن حيواني مطرح كرده است پيش بيني شد كه عسل و روغن حيواني بهبود زخم هاي تمام ضخامت پوستي را تسريع خواهد كرد.
وي هدف از انجام طرح را مقايسه ميزان اثربخشي عسل و روغن حيواني در تسريع بهبود زخم هاي عميق پوستي در موش عنوان مي كند و ادامه مي دهد: در اين مطالعه تجربي در مجموع 18 موش مذكر از گونه N.mri انتخاب و نوع جراحي با ايجاد يك زخم با ضخامت 2 ميلي متر در پوست قسمت پشت موش ها تحت بيهوشي عمومي انجام شد.
به گفته وي اين مطالعه در 3 گروه شامل گروه كنترل كه در آن پانسمان ساده زخم با گاز استريل انجام شد، گروه عسل كه در آن كاربرد موضعي روزانه يك بار عسل طبيعي بر روي زخم صورت گرفت و گروه روغن حيواني كه در اين گروه نيز كاربرد موضعي روزانه يك بار روغن حيواني بر روي زخم انجام شده 6 موش براي هر گروه مطالعه به عنوان نمونه انتخاب شدند.وي در خصوص مدت مطالعه تصريح كرد: موش ها در روزهاي چهارم، هفتم و دهم پس از عمل جراحي براي نشان دادن مراحل مختلف بهبود زخم مورد ارزيابي قرار گرفتند.
وي روش هاي ارزيابي گروه ها را اين گونه بيان مي كند: بررسي پاتولوژي ماكروسكوپيك پوست از نظر وجود عفونت، جدا شدگي لبه هاي زخم و ترميم و ارزيابي بافت شناسي محل زخم از لحاظ ميزان بهبودي از جمله روش هاي ارزيابي مورد استفاده دراين مطالعه بود.وي مي افزايد: يافته ها و نتايج اين مطالعه نشان داد عسل بيشتر از روغن حيواني و گروه كنترل باعث افزايش تشكيل بافت جوانه اي، تراكم و فعاليت فيبر ها، كراتينيزاسيون سطح زخم، ضخامت غشاي پايه و اپيدرم و ضخامت فيبرهاي كلاژن شد.
وي تصريح كرد: در واقع عسل بيش از روغن حيواني و گروه كنترل، عفونت، التهاب و جداشدگي لبه هاي زخم را كاهش داد.
وي نتيجه نهايي مطالعه را اين گونه عنوان مي كند: عسل بيشتر از روغن حيواني و گروه كنترل بهبود زخم هاي عميق پوستي را در موش ها تسريع مي كند.نتايج و نحوه انجام مطالعه ديگر اين متخصص پوست در شماره بعدي به اطلاع خواهد رسيد.
چهارشنبه 24 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 243]