واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: صفار هرندي: بين فرهنگ و هنر با معارف الهي، نبوي و علوي پيوند زدهايم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: از ابتداي پذيرفتن اين مسووليت اين احساس را داشتيم كه يك تكليف بزرگ بر زمين مانده بر دوش ماست و آن اين است كه حق معارف الهي را كه بايد در فرهنگ و هنر اين سرزمين اشراف شود، بيش از گذشته به جا بياوريم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) محمدحسين صفار هرندي طي سخناني در بيستمين گردهمايي ائمه جمعه سراسر كشور در مصلاي تهران افزود: براي ما مهم بود كه هرچه بيشتر ميان آنچه كه به صورت معمول عنوان فرهنگ و هنر يافته با معارف الهي، نبوي و علوي پيوند زنيم و برداشتمان اين بود كه با اتخاذ چنين رويكردي در كار فرهنگ و هنر رونق ايجاد خواهد شد و به اين ترتيب بخشي از تكاليف ما در اين عرصه در جمهوري اسلامي به مرحله عمل خواهد رسيد.
وي به بيان گزارشي از عملكرد وزارتخانه متبوعش در حوزه فرهنگ و هنر با توجه به اين نگرش اشاره و اظهار كرد: ما در زمان ورود به وزارتخانه با اين مساله مواجه شديم كه اگرچه سامانههايي براي پيگيري امر دين به ويژه قرآن و مسجد به عنوان دو عنصر محوري براي گسترش امور ديني وجود دارد، و در اين رابطه از گذشته علاقهاي نيز وجود داشته است، اما به هر ترتيب معتقد بوديم كه به صورت درخور و شايسته به اين امر توجه نشده است و مهمترين شاخص براي اين امر اعتبارات و بودجهاي است كه به اين مساله اختصاص داده شده بود.
وي خاطرنشان كرد: از آنجا كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تنها وزارتخانهاي است كه پسوندي اسلامي دارد، معتقد بوديم اگر ترويج قرآن را در اين وزارتخانه مد نظر نداشته باشيم، وزارتخانه ما چه وزارتخانه اسلامي خواهد بود؟ بنابراين سعي كرديم حركت كنيم و با تقويت مركزي به نام توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني، به اين امر جامه عمل بپوشانيم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهار كرد: ظرف مدت سه سالي كه تاكنون سپري شده است، ميبينيم كه اگرچه اعتبار ما در سال ورود حدود 70 ميليون تومان بوده اما امسال رقمي كه ما در اين راستا پيشنهاد كردهايم نزديك به 30 برابر اين رقم بوده است. در مجلس هفتم مقداري از اين اعتبار كم شد، اما با اين وجود نهايتا در حال حاضر اين رقم نزديك به 15 برابر نسبت به گذشته بودجه قرآني وجود دارد.
وي همچنين ارتباط با 800 موسسه قرآني در شهرهاي بزرگ، كوچك و حتي روستاها را از ديگر فعاليتهاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در راستاي توجه به امور قرآني عنوان و خاطرنشان كرد: دوستان ما يك برنامه مفصل تقويت بنيه تفسير قرآن را در سطح جامعه در مركز توسعه و ترويج فعاليتهاي قرآني دنبال كردهاند و همزمان با اين فعاليت ستاد عالي كانونهاي قرآني مساجد طرحي را در ارتباط با تفسير نور پيگيري كرد و اينها همه از بركاتي است كه منجر به راهاندازي صدها جلسه قرآني توسط ائمه جماعات و ائمه جمعه شهرهاي مختلف كشور شده است.
وي با تاكيد بر اينكه " در راستاي توجه به گسترش فعاليتهاي قرآني براي ما 10 برابر شدنها و 20 برابر شدنها مهم است" تاكيد كرد: قبل از انقلاب يك غفلت تاريخي در اين راستا وجود داشت و حكومت ما در آن زمان مقابل قرآن بود، اين در حالي است كه حكومت ما بايد دنبالهرو قرآن باشد.
صفارهرندي همچنين با اشاره به بودجه در نظر گرفته شده براي خريد كتاب و فعاليت اين وزارتخانه در جهت تقويت بنيه مطالعه و كتابخواني در اين وزارتخانه گفت: خريد كتابي كه ما در سال گذشته داشتيم در قياس با اوايل دهه 80، 25 برابر بوده است كه از اين رقم شگفتآور، 25 ميليارد تومان در سال گذشته صرف خريداري كتاب شد و از اين مقدار بخش قابل توجهي وارد مساجد ما شده است.
وي در ادامه فعاليتهاي شوراي فرهنگ عمومي را مورد توجه قرار داد و گفت: لازم است كه ما همگي از استانداران و فرمانداران بخواهيم كه هزينههاي شوراي فرهنگ عمومي را به نوعي تامين كنند كه البته ما در اين راستا تاكيداتي به اين نهادها داشتهايم و اين مطلب را هم عنوان كردهايم كه در بودجه سال آينده در صورتي كه براي دولت و كشور مقدور بود، بودجه قابل توجه براي شوراي فرهنگ عمومي اختصاص داده شود.
وي در ادامه تاكيد كرد: هنگامي كه سمفوني پيامبر اعظم(ص) اجرا شد هر كسي كه اين سمفوني را ديد گفت چه كسي گفته كه موسيقي حرمت دارد و اين كار در راستاي فعاليتهاي دوستان ما براي ترويج ارزشهاي اسلام و انقلاب بوده است.
همچنين در اين گردهمايي از جمعي از فعالان ائمه جمعه و رسانههايي كه در ارتباط با پيگيري و پوشش برنامههاي مربوط به نماز جمعه فعاليت داشتند، تقدير شد.
انتهاي پيام
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]