واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: گفت و گو با سفير ايران در هند/ ديپلماسي گفت و گوي ايران و بحرانسازي آمريكا
سياسي. دهلي نو . نبي زاده . هسته اي
سفير جمهوري اسلامي ايران در هند گفت : آمريكا سعي دارد برنامه توسعه دانش هستهاي ايران را به يك بحران جهاني تبديل كند اما ايران با ديپلماسي گفت وگو امكان خروج از اين بحران جهاني را بوجود آورده است .
در راستاي ارسال نامه دكترسعيد جليلي دبير شورايعالي امنيت ملي كشورمان به مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا خاوير سولانا و وزراي خارجه پنج عضو دائمي شوراي امنيت و آلمان، جهت اعلام نارضايتي ايران از سياست استفاده از ابزار فشار به جاي ارايه پاسخ و رفع ابهام به سوالات منطقي جمهوري اسلامي ايران ، مهندس نبي زاده سفير جمهوري اسلامي ايران دركشور هند در گفت و گو با ايرنا، بر گزينش ديپلماسي گفت وگو از سوي جمهوري اسلامي ايران در پرونده هستهاي تاكيد كرد.
وي با اشاره به ضرورت طرح نارضايتي دولت ايران از نحوه عملكرد گروه ۵ +۱ بيان داشت: تمايل برخي از كشورهاي اروپايي براي مذاكره مستقيم با ايران نشاندهنده احساس ضرورت مذاكرات و رفع تفاهمات است اما به نظر ميرسد آمريكا همواره در لحظات نهايي مانع حل مساله ميشود .
سفير جمهوري اسلامي ايران درهند با اشاره به گزارش آژانس بينالمللي نرژي اتمي مبني بر اينكه ايران به دنبال سلاح هستهاي نيست ، اظهار داشت :
ادامه بحران پرونده هستهاي ايران ناشي از سياستهاي ايالات متحده براي غير اقتصادي نشان دادن اهداف ايران در دستيابي به دانش هستهاي است و از آنجا كه اين سياستها متناسب با اهداف بينالمللي نميباشند ،آمريكا چارهاي به جز سياسي كردن برنامه انرژي صلح آميز هستهاي ايران براي پيگيري اهداف نامشروع خويش ندارد .
مهندس نبي زاده با تاكيد برصلح آميز بودن برنامه هستهاي ايران و با اشاره به روند تاريخي توليد انرژي هستهاي در ايران اظهار داشت :
برنامهاي توسعه دانش هستهاي ايران پيش از انقلاب اسلامي در دانشگاه تهران آغاز شد اما در آن زمان هيچ گونه مخالفتي با اين برنامه از سوي آمريكا و كشورهاي اروپايي به ميان نيامد اما با وقوع انقلاب اسلامي مساله رويكرد تازهاي پيدا كرد .
وي افزود :برخي از كشورهاي اروپايي و بويژه آمريكا همواره پس از انقلاب با هر گونه نوآوري هستهاي در ايران مخالف بودهاند و فقط در سالهاي اخير پس از آن كه معلوم شد ايران از توانايي بومي براي توسعه نيروگاه هسته اي و تامين سوخت آن بهره مند شده است بالاخره به قبول ساخت نيروگاههاي هسته اي در كشور تن دادند. با اين حال اين كشورها همچنان بر جلوگيري از خودكفايي در توليد سوخت هستهاي توسط ايران پافشاري ميكنند .
وي افزود: موضوع فقط دانش هستهاي نيست، بلكه تلاش براي پيشرفت و توسعه در همه زمينهها ي علمي - اقتصادي است ، استفاده از انرژيهاي نو مثل انرژي باد ، انرژي خورشيدي و انرژي هستهاي در ايران مورد توجه است اما بحث انرژي هستهاي به معناي توسعه همه جانبه است وبا توجه به بحران انرژي در دنيا و پايان يافتن منابع نفتي، لزوم فعاليت در زمينه انرژيهاي نو منجمله هستهاي بيشتر نمايانگر ميشود.
سفير جمهوري اسلامي ايران در هند تصريح كرد : بايد يادآور شوم كه در بحث هستهاي فقط توليد برق و انرژي مدنظر نيست، بلكه اين فناوري با شاخصههاي علمي ديگر نيز در ارتباط است.
وي در ادامه سخنان خويش با تاكيد بر اكتساب دانش هستهاي توسط ايران اظهار داشت : ايران سالها بدنبال دستيابي به دانش هستهاي بوده است و اينك اين دانش توسعه يافته و براي ما قابل استفاده شده است. و بدون ترديد آمريكا ميداند كه ممكن است به تاسيسات ما صدمه وارد كند اما نمي تواند دهها هزار انسان توانا و دانشمند را حذف كند.
مهندس نبي زاده در پايان بار ديگربا اشاره به تلاش ايران براي حل مساله با گروه مذاكرهكننده ۵+۱با استفاده از ديپلماسي گفت و گو خاطرنشان كرد : آمريكا برنامه دانش هستهاي ايران را به يك بحران جهاني تبديل كرده است اما به رغم اين مساله ايران حاضر به ادامه گفت و گو و مذاكره براي برون رفت از وضع موجود است .
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]