تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):هر كس برادر (دينى) خود را پنهانى نصيحت كند، او را آراسته و اگر آشكارا نصيحتش نماي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826707729




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رئيس مجمع تشخيص مصلحت:فرصت‌‏ها نبايد به دليل بي‌‏برنامگي‌‏ها از دست برودامتياز انقلاب ما اتكا به نيروهاي مردمي استاگر آزادي نباشد، مردم همكاري نمي‌‏كنند


واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: رئيس مجمع تشخيص مصلحت:فرصت‌‏ها نبايد به دليل بي‌‏برنامگي‌‏ها از دست برودامتياز انقلاب ما اتكا به نيروهاي مردمي استاگر آزادي نباشد، مردم همكاري نمي‌‏كنند


تهران- خبرگزاري كار ايران
رئيس مجمع تشخيص مصلحت گفت: مردم اقيانوس بي‌‏كراني هستند كه يار خالص مسوولان به شمار مي‌‏روند و اگر مسوولان خودفروشي نكنند، مردم را همواره در صحنه حضور خواهند داشت.

به گزارش خبرنگار "ايلنا"، علي اكبر هاشمي رفسنجاني در همايش "ايران و استعمار انگليس" با بيان اينكه تاريخ معاصر ايران مورد ظلم واقع شده است، گفت: از سويي واقعيات تاريخ در دوره قاجارمكتوم ماند و از سوي ديگر، طرف‌‏هاي مقابل ما به دليل اينكه محكوم بوده‌‏اند، نخواستند كه اين اسناد بر ملا شود، به همين دليل واقعيات را مكتوم نگه داشتند.
وي تصريح كرد‌: امروز وظيفه محققان ، دانشمندان و تاريخ‌‏پژوهان اين است كه وارد اين مسايل شده و با تحقيق و پژوهش نسل جوان را از واقعيات آگاه كنند.
وي به مقايسه ايران بعداز انقلاب و ايران سال‌‏هاي دوران قاجار و پهلوي پرداخت و افزود: تاريخ معاصر مربوط به 200 سال قبل است كه در آن، رفتار دولت‌‏هاي مسلط مانند آمريكا و روسيه با ايران بررسي مي‌‏شود.
رئيس مجمع تشخص مصلحت نظام، تاريخ معاصر ايران را به نمايشگاه عجيب حرص، طمع، بي‌‏رحمي و حركات ضدانساني استعمارگران از يك طرف و بي‌‏اطلاعي، بي‌‏عرضگي و ضعف مديريت حكام ايران از سوي ديگر، تشبيه كرد و افزود: وقايع تاريخ معاصر ايران را به خوبي مي‌‏توان مانند سريال تاريخي به مردم نشان داد و اين مسايل براي انسان‌‏هاي امروز و دانشجويان اهميت دارد.
رئيس مجلس خبرگان رهبري به سه ركن استقلال، آزادي ، جمهوري اسلامي در انقلاب اشاره كرد و گفت: در آستانه قرن نوزده و زماني كه استعمار غرب در دوران جواني و نشاط به سر مي‌‏برد، سياست اين استعمار، دست‌‏اندازي به كشورهاي مختلف بود. آن‌‏ها هدفي جز يافتن بازار براي كالاهاي خود و بهره‌‏مندي از نيروي كار ارزان و مواد خام نداشتند و مي‌‏خواستند با سلطه سياسي، كشورهاي مستعمره خود را در بند نگاه دارند.
هاشمي رفسنجاني با بيان اينكه ايران از موقعيت ممتازي در آن زمان برخوردار بود، گفت: ميدان‌‏دار استعمار در درجه اول انگليس و در درجه دوم روسيه است و البته فرانسه هم، گه‌‏گاهي نظري داشت اما به نظر مي‌‏رسد اوضاع فرانسه نسبت به دو كشور بهتر باشد.
وي ادامه داد: شبه قاره هند براي انگليس در اولويت اول بود و يكي از راه‌‏هاي مهم كه مي‌‏توانست كشورهاي استعمارگري مانند پرتغال و اسپانيا را به هندوستان برساند، ايران بود. انگليس براي آن‌‏كه راه را به رقباي خود ببندد، به ايران توجه كرد.
وي با بيان اينكه روسيه از تحركات انگليس در ايران با خبر شد، گفت: روسيه با توجه به وصيت‌‏نامه پطركبير، آرزوي دستيابي به آب‌‏هاي گرم جنوب ايران را داشت و از سوي ديگر خواهان دستيابي به شبه قاره هند بود در همين راستا، براي تصرف هند مي‌‏بايست يا از آسياي ميانه گذر مي‌‏كرد يا راه عبور از ايران و قفقاز را انتخاب مي‌‏كرد كه در نهايت مسير ايران را برگزيد.
هاشمي رفسنجاني با بيان اينكه ايران قرباني تنازعات استعماري شده است، اظهار داشت: ضعف ايران، استبداد حكام بود كه حضور مردم در صحنه را نمي‌‏خواستند و تنها راه حفظ حكومت خود را حمايت كشورهاي خارجي مي‌‏ديدند .
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: انگليس در اولين جايگاه، با تحميل قرارداد و حضور نظامي در جنوب ايران استعمار خود را آغاز كرد و روسيه نيز با استناد به وصيت پطر كبير براي دستيابي به آب‌‏هاي گرم، به ايران حمله كرد و گرجستان كه از متصرفات شمالي ايران بود، تصرف شد.
وي ادامه داد: در سايه تهديد روسيه، ‌‏انگليس اولين قرارداد دفاعي با ايران را در اوايل قرن نوزده منعقد كرد و با اين كار، نفوذ خود را بيشتر و به سربازگيري جاسوس و نفوذ در دستگاه آلوده قاجار پرداخت و هرروز، ناحقي را بر ايران تحميل مي‌‏كرد. آنها براي دور نگه داشتن هندوستان از روسيه و فرانسه، فتحعلي شاه قاجار را به جنگ زمان‌‏خواه حاكم افغانستان فرستادند .
رئيس مجلس خبرگان رهبري با اشاره به جنگ‌‏هاي ايران با قدرت‌‏هاي آن زمان گفت: قدرت ايران به شدت ضعيف مي‌‏شود؛ تا جايي كه قدرت نظامي و دفاع خود را از دست مي‌‏دهد و در همين دوران، نفوذ استعمار در ايران تا جايي اوج مي‌‏گيرد كه ميرزا قاسم طي نامه‌‏اي به محمدشاه مي‌‏گويد كه نوكر شاه آرزوي مي‌‏كند اي كاش هيچ زماني شاهد اين صحنه سياه در تاريخ زندگي خود نباشم.
هاشمي رفسنجاني گفت: يك سابقه شرمگين‌‏كننده تاريخ بين ايران، روسيه و انگليس در مدت كوتاهي بر سر واگذاري امتيازات آغاز مي شود. انگليس امتياز كشتيراني براي كارون را به خاطر نفوذ در ايران كسب مي‌‏كند و از سوي ديگر، روسيه امتياز كشتيراني بر سواحل خزر، انگليس امتياز راه‌‏هاي جنوبي، روسيه امتياز راه‌‏هاي شمالي، ‌‏انگليس امتياز بازرگاني و روسيه امتياز بهره برداري از جنگل‌‏هاي شمال و درخت‌‏هاي زيتون را كسب كرد.
وي تصريح كرد: اگر شخصيت‌‏هاي دلسوز و آگاه، از اقدامات اين دو كشور استعمارگر باخبر مي‌‏شدند و در مقابل آن‌‏ها ايستادگي مي‌‏كردند مانند اميركبير از پاي در مي‌‏آمدند و فردي مانند ميرزا محمدخان بر سر كار مي‌‏آمد.
هاشمي رفسنجاني آخرين امتياز دولت قاجار به انگليس را امتياز نفت در سال 1391 عنوان كرد و گفت: تا آخر دوران شوم سلطنت پهلوي كشور ايران گرفتار آن امتياز شوم بود.
وي به مجلس مشروطه اشاره كرد و گفت: ظاهراً انگليس خواهان مشروطه در ايران بود اما خود، افراد خودفروخته را در كانون تصميم‌‏گيري يعني مجلس جمع كرد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت با بيان اينكه بعداز جنگ جهاني اول تنها كشور سرپاي استعماري كه نفوذش در ايران بلا مانع شد، انگليس بود، ادامه داد: در اين دوران با خروج نيروهاي روسيه، انگليس نيروهاي خود را در شمال و جنوب كشور جاي داد و به حق انگليسي‌‏ها به ما خيلي بدهكارند و بايد شرمنده باشند و ما از آن‌‏ها، خيلي طلبكار هستيم.
هاشمي رفسنجاني به قرارداد 1919 دولت پهلوي و انگليس اشاره كرد و گفت: خدا روح مصدق را رحمت كند و او را با بزرگان و نيكان محشور كند. با اين كه مجلسي در آن زمان نبود، با آن قرارداد مخالفت كرد و تنها، آن را بر روي كاغذ نگه داشت.
وي تاريخ دوره پهلوي را مورد بررسي قرار داد و اظهار داشت: دوره پهلوي سراپا تصميم انگليسي‌‏ها بود. آن حكومت با دستور آمد و با دستور رفت اما قاجاري‌‏ها اين گونه نبودند و به جنگ با برخي استعمارگران پرداختند.رضاخان يك قزاق بي‌‏سواد بود كه با دستور آمد و هيچ اراده‌‏اي از خود نداشت. محمدرضا نيز كه بر روي كارآمد، چاره‌‏اي جز سرسپردگي به تصميم انگليسي‌‏ها نداشت.
رئيس مجلس خبرگان ادامه داد: در اواخر حكومت پهلوي سفراي انگليس و روسيه، هر روز با محمدرضا ملاقات مي‌‏كردند و به او دستور مي‌‏دادند. درست است كه ملت عليه حكومت پهلوي قيام كرد اما محمدرضا با دستور آن‌‏ها رفت. همان‌‏هايي كه دولت مصدق را ساقط و دستاورد ملي صنعت نفت را ضايع كرده بودند.
هاشمي رفسنجاني امتياز انقلاب اسلامي به دولت‌‏هاي گذشته را متكي بودن به نيروهاي مردمي عنوان كرد وگفت: مردم اقيانوس بي‌‏كراني هستند كه يار خالص مسوولان به شمار مي‌‏روند و اگر مسوولان خودفروشي نكنند، مردم را همواره در صحنه حضور خواهند داشت.
وي به سه ركن انقلاب اشاره كرد و گفت: نمي‌‏دانم سه ركن استقلال آزادي و جمهوري اسلامي را چه كسي مطرح كرد، اما اين موارد از فطرت مردم برخواسته بود. اگر يكي از سه ركن ضربه ببيند، دو ركن ديگر نخواهند توانست كاري از پيش ببرد. اگر آزادي نباشد مردم همكاري نمي‌‏كنند و اگر اسلامي در كار نباشد، ملت در صحنه حضور نخواهد داشت.
هاشمي افزود: بايد هوشيار باشيم كه به خاطر برخي بي‌‏برنامگي‌‏ها و نسنجيدگي‌‏ها، فرصت‌‏ها از دست نرود.
رئيس مجلس خبرگان گفت: دانشگاه تهران در گذشته مي‌‏توانست تنها در حدود يكهزار و 500 نفر از اشراف و بزرگان كشور را در خود داشته باشد اما به بركت انقلاب اسلامي در حال حاضر دانشجويان زيادي در كشور حضور دارند و بايد مراقب باشيم كه بخاطر ضعف‌‏هاي داخلي، اين سرمايه‌‏هاي ملي از دست نرود .
هاشمي رفسنجاني با بيان اينكه ملت ايران به استقلال خود تاكيد دارد، اظهار داشت: شايد افرادي به گرفتن آزادي از مردم تمايل داشته باشند اما ملت، سلب آزادي را نخواهد پذيرفت . كشور ايران خوشبختانه در مسايل هسته‌‏اي، نانوتكنولوژي و آي‌‏تي به پيشرفت‌‏هاي چشمگيري دست يافته و موفق شده است كه اكثر صنايع را خودش بسازد و اين موفقيت‌‏ها محصول استقلال ايران است.
وي در پايان تاكيد كرد: يكي از وظايف نخگبان و عالمان اين است كه به مقايسه وضعيت كشور در دوران استعمار با مقطع كنوني بپردازند و تفاوت‌‏هاي آن را به مردم ارايه دهند.
پايان پيام

كد خبر: 451552
 سه شنبه 23 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايلنا]
[مشاهده در: www.ilna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن