واضح آرشیو وب فارسی:موج: گزارش18 درصد افراد بالاي 25 سال از فشار خون خود مطلع نيستند
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد اجتماعي 5/18 درصد از افراد بالاي 25 سال داراي فشار خون بالا از وجود چنين بيماري در خود مطلع نيستند.
به گزارش خبرنگار موج، بيماري قلبي يكي از علل اصلي ناتواني و مرگ زودرس در سراسر دنيا است.سالانه ميليون ها نفر در دنيا به علت سكته هاي قلبي و مغزي جان خود را از دست مي دهند.تخمين زده مي شود كه در دنيا كلسترول بالا عامل ايجاد 18 درصد از بيماري هاي عروقي مغز، 56 درصد از بيماري هاي ايسكميك قلبي است كه اين ميزان حدود 9/7 درصد از كل موارد مرگ را در برمي گيرد.با توجه به موارد گفته شده مي توان به ضرورت پيشگيري و كنترل اختلالات چربي خون به ويژه كلسترول بالاي خون پي برد.
*قبل از درمان بايد به فكر پيشگيري باشيم
مطالعات صورت گرفته در دنيا بيان مي كند كه از 50در صد موارد مرگ، 6/48 درصد به نوعي با بيماري هاي قلب و عروق در ارتباط است .همچنين 80 درصد بيماري ها منجر به مرگ مي شود كه مربوط به كشورهاي در حال توسعه است.بر اساس اين گزارش 3/1 مرگ و مير به دليل بيماري هاي قلب و عروق است، 17 ميليون نفر درسال در ابتلاي به اين بيماري جان خود را از دست مي دهند.
كم تحركي، مصرف دخانيات، تغذيه نامناسب، فشار خون بالا، اختلال چربي خون، ديابت، اضافه وزن و چاقي از مهمترين علل ابتلا به بيماري غير واگير و قلب و عروق است.بسياري از اين عوامل هستند كه اگر به موقع مداخله مناسب صورت گيرد قابل پيش گيري است.85 درصد موارد اين بيماري ها با مداخله هاي مناسب مي تواند كاهش پيدا كند يا پيش گيري شود.
مطالعات نشان داده 22 درصد بيماري قلب و عروق ناشي از كم تحركي است كه 22 درصد آن نيز ناشي از مصرف سيگار است. همچنين 13 درصد ناشي از مصرف كم ميوه و سبزي و 62 درصد فشار خون بالا است كه اگر به موقع كنترل شود كاهش پيدا مي كند. 56 درصد از بيماري هاي قلبي نيز ناشي از چربي بالا است، 18 درصد سكته هاي مغزي كه بررسي كرده اند به دليل بالا بودن چربي فرد بوده است.
*38 درصد مرگ و مير به واسطه بيماري هاي قلب و عروق است
مطالعات وزارت بهداشت گوياي اين مطلب است كه چاقي و اضافه وزن در جمعيت بالاي 15 سال كشور ايران، حدود 43 درصد است كه هيچ ارتباطي هم به وضعيت مالي مناسب ندارد بلكه علت اصلي مساله تغذيه است.
69 درصد مردم ايران فعاليت بدني مناسب ندارند. 2/14 درصد دخانيات استفاده مي كنند كه در جمعيت بالاي 15 سال رواج دارد.
5/18 درصد از افراد بالاي 25 سال داراي فشار خون بالا هستند اما اين در حالي است كه از وجود چنين بيماري در خود مطلع نيستند.
ديابت در كشور ما ظرف چند سال اخير افزايش داشته است. از 9/5 درصد جمعيت بالاي 15 سال به 9/8 درصد افزايش داشته و 56 درصد نشان داده كلسترول خون بالابوده است.
فرد اگر از بيماري خود مطلع باشد، مي تواند بيماري هاي قلب و عروق و عوارض ناشي از هزينه ها كه به نظام سلامت كشور تحميل مي شود را كاهش دهد. اطلاع رساني وآموزش از مهمترين اركان پيش گيري است.
از سال 1350 ، طي 10 سال بيش از 100 درصد به بيماري هاي قلبي و عروقي اضافه شده و در حال حاضر نيز با توجه به پيش بيني هاي صورت گرفته اگر اقدامي صورت نگيرد بيماري هاي قلبي و عروقي 135 درصد رشد خواهد داشت و تا سال 2020 در حال توسعه و رشد خواهد بود.
در حال حاضر سن مبتلايان به بيماري هاي قلبي و عروقي رو به كاهش است در مقابل نيز عوامل خطر ساز اين بيماري رو به افزايش است.
در سال 84، 106 هزار بيمار آنژيوگرافي و 14 هزار و 100 بيمار بازگشايي قلب شدند هزينه تمامي اين امور بالغ بر 100 ميليارد تومان بوده است.
در سال 82 ميزان كل از دست رفته عمر 215 هزار سال بوده كه 40 درصد ناشي از مرگ و مير زودرس افراد، كه شايعترين آن به دليل بيماري هاي قلب و عروقي بوده است.
سه شنبه 23 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]