واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: 9 ميليارد تومان براي افزايش ظرفيت دانشگاه ها
سرمايه: نمايندگان مجلس ديروز در حالي اختصاص 9 ميليارد تومان براي افزايش ظرفيت دانشگاه هاي مادر از منابع مالي معاونت علمي رياست جمهوري را تصويب كردند كه انتقاد به شيوه پذيرش دانشجويان با رتبه هاي چندرقمي در دانشگاه هاي برتر بالا گرفته است.تعدادي از والدين داوطلبان كنكور 87 ديروز ضمن تماس با روزنامه «سرمايه» اعلام كردند از 28 دانشجوي پذيرفته شده در دانشگاه پزشكي شهيد بهشتي هفت نفر تهراني هستند كه در ميان آنها افرادي با رتبه هاي 600 و 700 و 1700 هم ديده مي شوند.
مادر يكي از داوطلبان در اين باره مي گويد: «پسر من با رتبه 2000 مجاز به انتخاب رشته بود. مشاور تحصيلي به او گفت با اين رتبه بدون شك در رشته مورد علاقه اش يعني پزشكي قبول نمي شود. او سرانجام در رشته حسابداري دانشگاه علامه قبول شد. او نتوانست در رشته پزشكي ادامه تحصيل دهد و خانواده هم توان پرداخت 15 ميليون توماني شهريه براي تحصيل در دانشگاه هايي مثل كيش و چابهار را نداشت. به همين دليل اكنون مسير زندگي اش عوض شده است اما با مراجعه به سايت دانشگاه شهيدبهشتي مي بينيم رتبه هاي پذيرفته شده هم چندان خوب نيست.»
يكي ديگر از والدين با اشاره به طرح بومي پذيري مي گويد: «پس از مطرح شدن بومي گزيني دانشجويان تصور اين بود كه داوطلبان تهراني در دانشگاه هاي برتر پذيرفته شده اند اما اين هم واقعيت ندارد. مسوولان بايد به روشني با مردم سخن بگويند. ما هنوز متوجه نشده ايم ملاك پذيرش با توجه به وجود اين رتبه هاي نامتعارف چه بوده است.»
او ادامه مي دهد: «تحقيق و تفحص بايد به جز سازمان سنجش در وزارت علوم هم انجام شود. از دانشگاه هاي برتر بخواهند كه رتبه پذيرفته شدگان و مناطق جغرافيايي شان را با صداقت اعلام كنند.»
در روزهاي گذشته نيز گفته هاي رئيس دانشكده برق درباره قبولي رتبه 16000 در رشته مهندسي برق شريف واكنش هايي را به دنبال داشت.
محمود فتوحي با انتقاد از نحوه پذيرش دانشجو در كنكور امسال گفت: «از 15 پذيرفته شده بالاي رتبه 3000 رشته مهندسي دانشگاه شريف، شش نفر داراي رتبه هاي 10000 هستند. در صورتي كه سال گذشته از 100 نفر اول كنكور بيش از 70 نفر در دانشكده برق شريف پذيرفته شدند و امسال تنها 44 نفر از 100 نفر اول به رشته برق شريف راه يافتند. آخرين رتبه فرد پذيرفته در اين رشته از طريق كنكور امسال 16000 است.»
رئيس اين دانشكده نيز مانند روساي دانشگاه هاي اصفهان، تبريز تهران از نبود ظرفيت لازم براي اضافه شدن پذيرفته شدگان طرح افزايش ظرفيت گلايه كرده است. ظرفيت دانشكده برق امسال از 150 به 220 نفر رسيده است. ظرفيت 158 نفري اعلام شده از سوي وزارت علوم در حالي است كه هم اكنون تعداد ثبت نام شدگان كنكور 87 برق شريف با احتساب المپيادي ها، فرزندان اعضاي هيات علمي و سياست دانشگاه مبني بر پذيرش رتبه هاي زير 100 به 205 نفر رسيده است همچنين با انتخاب رشته مجدد داوطلبان از سوي سازمان سنجش، به نظر مي رسد ظرفيت دانشكده برق در سال 87 به 220 نفر برسد. دانشكده برق شريف براي پذيرش 150 دانشجو نيز با مشكل كمبود امكانات همچون (كمبود آزمايشگاه و...) مواجه بود، در حالي كه ظرفيت موجود تا اين حد افزايش يافته است.»
پس از اعلام محدوديت پذيرش و مخالفت وزارت علوم با افزايش 10 درصدي ظرفيت دانشگاه هاي مادر شوراي نگهبان به دليل بار مالي و مشخص نبودن ميزان و محل تامين اعتبار اين طرح را رد كرد اما ديروز نمايندگان با تعيين 9 ميليارد تومان اعتبار از معاونت علمي رياست جمهوري اين اشكال را برطرف كردند.
از سوي ديگر همزمان واعظ زاده معاون علمي رياست جمهوري در جمع خبرنگاران با اقدام مجلس مخالفت كرد: «اعتبارات معاونت علمي براساس مصوبات آن برنامه ريزي شده است.»
به گزارش ايسنا، ابراهيم خدايي معاون سازمان سنجش نيز در واكنش به مصوبه مجلس گفته است: «فرآيند اجرايي كنكور 88 در حالي آغاز مي شود كه هنوز بحث تكميل ظرفيت كنكور 87 به نتيجه نرسيده است. سازمان سنجش پس از ابلاغ قوانين، اجراي آن را آغاز مي كند اما درباره تكميل ظرفيت هنوز نمي توان اقدامي انجام داد. پس سازمان سنجش مسوول به تعويق افتادن اعلام نتايج و معطلي در اين مساله نيست.»
دوشنبه 22 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]