واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وضعيت ترافيك ـ 5 جبارزادگان: 20 عامل پنهان در تشديد ترافيك تهران مؤثرند
خبرگزاري فارس: يك كارشناس برنامهريزي شهري تحقق مديريت واحد ترافيك و رفع 20 عامل پنهان در تشديد ترافيك را راهكارهاي مؤثر در مديريت و كاهش ترافيك تهران دانست.
شهرام جبارزادگان در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس در تشريح 20 عامل پنهان در تشديد ترافيك تهران گفت: دستفروشي در چهارراهها و مشاغل كاذبي همچون پاك كردن شيشه ماشين، گل فروشي، دود كردن اسپند، فروش روزنامه و مجلات زرد كه عموماً مهاجران مشغول به انجام آن هستند، ضمن آن كه جز معضلات اجتماعي محسوب ميشوند، جزء معضلات ترافيكي نيز هستند.
وي فروشندگان سيار ميوه با موتورهاي سه چرخ، چرخ دستي يا وانتبار در طول روز و عروسك در شب، تكديگري؛ عموماً توسط افراد معتاد، كندي سرعت عمل خانمها و رفتار محتاطانه آنها به هنگام رانندگي، نمايش تصاوير متحرك از طريق تلويزيونهاي شهري كه در ساير كشورها عموماً در فضاهاي عمومي و تفريحي همچون بوستانها نصب ميشوند در كنار تصاوير مربوط به تابلوهاي تبليغي، از جمله عوامل تشديد كننده ترافيك و بروز تصادف در معابر و بزرگراهها محسوب ميشوند.
اين كارشناس برنامهريزي شهري تصادفات ترافيكي را يكي از عوامل مهم تشديد ترافيك دانست و ادامه داد: خودروهايي كه تصادف ميكنند به علت سابقه ذهنياشان از گذشته مبني بر عدم تغيير موقعيت خودرو به منظور شناسايي مقصر، موجب تشديد ترافيك ميشود. ضمن آن مشاجره رانندگان به محض وقوع تصادف، قطعات جدا شده و شيشههاي خرد شده، توقف رانندگان در حال عبور به منظور بررسي وضعيت تصادف و ارائه اظهارنظرهاي كارشناسي توسط آنان خود همگي از عوامل مؤثر در افزايش و تشديد ترافيك محسوب ميشوند.
وي توقف زنان ويژه دختران و زنان خياباني و پسران دو جنسيتي عموماً در مسير حركت خودروهاي مدل بالا در معابر و بزرگراهها بخصوص در نقاط شمالي شهر و معمولاً در ساعات مياني شب را باعث تشكيل صفهاي طولاني و چه بسا انسداد يك يا دو معبر عنوان كرد و گفت: ناآشنايي شهروندان به خصوص شهرستانيها با مقصد مورد نظر، نامفهومي علائم و نشانهها و چه بسا كمبود آنها در معابر، پاركهاي حاشيهاي و ساكن و دورزدنهاي مكرر به خصوص در نقاط مركزي شهر براي پيدا كردن جاي پارك، تعليم آموزشگاهها به افرادي كه در حال يادگيري نخستين اصول رانندگي هستند در ساعات پرترافيك و اوج ترافيك صبح و عصر و به تبع آن ايجاد اختلال در حركت خودروها، نقص فني خودروها به خصوص خودروهاي فرسوده در معابر به خصوص بزرگراها و شريانهاي كليدي، توقفهاي دوبله و بعضاً 3 رديفه خودروها در مقابل مراكز خوراكي و پسزدگي ترافيك دهها و صدها متر قبل و بعد از خودروهاي متوقف، اشكالات نرمافزاري چراغهاي راهنمايي و كنترل آنها توسط عوامل انساني، قطع برق چراغها و تاريكي معابر به واسطه اين مسئله از ديگر عوامل پنهان مؤثر در ترافيك شهر هستند.
جبارزادگان وجود پمپهاي بنزين و جايگاههاي گاز در محدوده مركزي شهر، تشكيل صفهاي طولاني در مسير پمپهاي بنزين در معابر و پسزدگي ترافيك ناشي از آن، اقدام برخي از شهروندان به پارك خودرو در حاشيه پمپهاي بنزين به منظور دريافت بنزين صدقهاي يا صلواتي يا خريد بنزين آزاد، نحوه تردد برخي از موتورسيكلتسواران در معابر شهر كه خود را محق به هرگونه قانون شكني و تردد از هر مسيري از جمله خطوط ويژه ميدانند، رانندگي تفريحي توسط دختران و پسران به عنوان ارزانترين و آسانترين تفريح براي آنان در معابر شهر و حتي تبديل كردن برخي از خيابانها همچون حدفاصل وليعصر تا ميدان ونك يا آفريقا تا جردن براي انجام اين تفريح، رانندگي جنونآميز عموماً توسط افراد جوان معمولاً در اثر مصرف مواد مخدر، توهمزا يا قرصهاي روانگردان و تبديل برخي از معابر به پيست رانندگي و غيراستاندارد كردن شكل ظاهري خودرو به واسطه تبعيت از مدهاي جديد همچون سياه كردن چراغ خودروها و كم كردن نور آنها از ديگر عوامل تشديد ترافيك تهران محسوب ميشوند.
وي در پاسخ به اين پرسش كه اقدام اوليه براي آغاز اقدامات براي كاهش معضل ترافيك تهران چيست، اظهار داشت: مهمترين و مؤثرين راه ايجاد فرماندهي واحد است. عدم توزيع دقيق و درست وظايف و مسئوليتها ميان بخشهاي مرتبط با ترافيك تهران موجب شده كه نه تنها شهر با ترافيك آشفته مواجه باشد بلكه بلاصاحب نيز باشد. هر چند وقتي اتفاق مثبتي در رابطه با بهبود ترافيك شهر اتفاق ميافتد؛ داعيهداران مختلفي پيدا ميشوند اين در حالي است كه مشكلات ترافيك به دوش افراد و دستگاههاي مختلف ديگر گذاشته ميشود. در صورتي كه ايجاد مديريت واحد ترافيك مؤثرترين گام براي كاهش و مديريت ترافيك تهران است.
اين كارشناس برنامهريزي شهري در پاسخ به اين پرسش براي دستيابي به مديريت واحد ترافيك چقدر فاصله داريم، اظهار داشت: در سالهاي اخير كه مشكلات ترافيك تشديد شده؛ چندگانگي هم تشديد شده است. ترافيك تهران موضوعي نيست كه با نشستن دور يك ميز يا تصميم مقطعي يك ساعته به آن دست يافت. دستيابي به چنين مديريتي نيازمند زمان قابل ملاحظه، اراده و تدبير جدي و حمايت ملي است. موضوعي نيست كه يك شبه قابل حل باشد.
وي تأكيد كرد: تشديد آشفتگي ترافيك تهران نشان ميدهد كه مباحث مطرح شده براي تحقق مديريت واحد ترافيك فعلاً در حد شعار و حرف است. ناهمگونيها به قدري است كه حتي دور ميز نشستن دستگاههاي متولي نيازمند زمان طولاني است چه رسد تحقق مديريت واحد ترافيك.
جبارزادگان در پاسخ به اين پرسش كه پيشنهاد شما براي رهايي مباحث مربوط به ترافيك از تنشها و چالشهاي سياسي چيست، گفت: تغيير نگرش دولتمردان و مديران شهر نسبت به ترافيك به عنوان يك چالش كلان و بحران فزاينده ـ كه ممكن است به بحران بزرگتري تبديل شود ـ ميتواند ترافيك را صرفاً به مقوله كارشناسي و علمي تبديل كند.
اين كارشناس برنامهريزي شهري؛ از بين رفتن طاقت و شكيبايي شهروندان براي تحمل ترافيك را بحران بزرگتر از ترافيك دانست و گفت: اگر تأخيرهاي شهروندان براي حضور در محل كار يا انجام امور زندگيشان همچنان تداوم داشته باشد بدون شك اين اختلالهاي با پيامدهاي سوءاجتماعي مواجه خواهد بود و هزينههاي سنگيني را بر جامعه تحميل ميكند.
انتهاي پيام/
دوشنبه 22 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]