واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: مديرعامل سازمان بنادر بر حمل و نقل تركيبي در تعاملات با كشورهاي ساحلي خزر تاكيد كرد
تهران / واحد مركزي خبر / مكتوب 1387/07/20
مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي با اشاره به رشد اقتصادي و سرمايه گذاري خارجي در كشورهاي ساحلي خزر گفت: حمل و نقل تركيبي را بايد در تعاملات با اين كشورها مورد تأكيد قرار داد و در اين زمينه ايران داراي فرصت ها و قابليت هاي ترانزيتي خوبي در درياي خزر است.
به گزارش خبرنگار ما؛ علي طاهري كه به مناسبت روز جهاني دريانوردي در نشستي خبري در جمع خبرنگاران سخن مي گفت افزود: تحولات مثبتي در درياي خزر در حال شكل گيري است و موضوعاتي مانند حمل و نقل ، انرژي ، نفت و گاز ، شيلات ، گردشگري و محيط زيست براي همكاري وجود دارد.
وي با بيان اينكه ميزان حمل و نقل كالا در درياي خزر، حدود 30 ميليون تن در سال است افزود: پيش بيني مي شود اين ميزان تا سال 2012 به 65 ميليون تن افزايش پيدا كند.
طاهري ابراز اميدواري كرد سازمان اقتصادي كشورهاي ساحلي درياي خزر براي افزايش همكاري ميان اين كشورها تشكيل شود و افزود: كميته مشترك حمل و نقل ايران و روسيه دوشنبه و سه شنبه همين هفته در تهران برگزار مي شود.
وي در پاسخ به پرسشي درباره تصميم آمريكا براي تحريم كشتيراني و بيمه نكردن كشتي هاي ايراني گفت: اقدام دولت آمريكا براي تحريم كشتيراني جمهوري اسلامي ايران بر اساس بهانه هاي واهي است و نوعي اقدام يك جانبه است .
وي با اشاره به اينكه در اين زمينه هيچ نوع مراوده اي ميان كشتيراني جمهوري اسلامي ايران با آمريكا يا كشتيراني آمريكا وجود ندارد افزود: شركت كشتيراني جمهوري اسلامي ايران به قوانين بين المللي متعهد است و رويكرد آنها در مضيقه قرار دادن مردم ايران و ايجاد مشكل براي سهامداران اين شركت است كه البته تدابير لازم براي مقابله و مواجهه انديشيده شده است.
معاون وزير راه و ترابري در پاسخ به پرسشي درباره قرارداد "تايد واتر" گفت: در قرارداد منعقد شده با "تايد واتر" پيش بيني شده بود براي عمليات "سالوژ" از شركتي خارجي نيز به عنوان همكار استفاده شود و رويكرد جديد سازمان در اين باره اين است كه از شركت هاي پيمانكاري داخلي براي اين عمليات استفاده شود كه در اين رابطه فراخواني در روزنامه ها داده شد و شركت هاي متعدد مراجعه كردند و با يك شركت قرارداد امضاء شد.
طاهري گفت: هدف اين قرارداد براي هفت فروند از كشتي هاي غرق شده است كه البته تعداد كشتي هاي غرق شده بيش از اين است و سازمان بنادر و دريانوردي برنامه اي براي ديگر كشتي ها نيز دارد.
وي افزود: عمليات سالوژ «خروج كشتي هاي غرق شده)) نياز به دانش و تجربه خاصي دارد كه در شركت هاي داخلي وجود دارد و هر شركتي كه براي اين اجراي اين عمليات مراجعه كند دانش و سوابق او مطالعه مي شود و شركت هاي با صلاحيت انتخاب مي شوند كه در اين زمينه ملاحظات زيست محيطي نيز مد نظر قرار دارد و اقدامات با هماهنگي سازمان حفاظت از محيط زيست انجام مي شود علاوه بر آن كه بايد به صنعت و تجربه داخلي نيز اعتمادكرد.
وي با اشاره اينكه توافقنامه اوليه با اين شركت 18 ماهه است و با پرداخت پيش پرداخت عمليات آغاز مي شود گفت: "تايد واتر" عمليات تجهيز كارگاه را آغاز كرده و همكار خارجي را نيز انتخاب كرده است و پس از قطعي شدن اين انتخاب عمليات اجرايي آغاز مي شود.
طاهري افزود: همچنين توافق با شركتي داخلي براي خارج كردن كشتي غرق شده در منطقه خورموسي در مدت 4 ماه صورت گرفته است.
وي درباره طرح جامع بندرهاي بازرگاني كشور گفت: اين طرح به محض آماده شدن قابليت استفاده و اجرايي دارد و همانطور كه مي دانيد تهيه طرح هاي جامع داراي مشكلاتي و ممكن است شرايط براي اجراي آن تغيير كند و هنوز طرح جامع حمل و نقل در كشور را نداريم.
مدير عامل سازمان بنادر و دريانوردي درباره روند خصوصي سازي در بندرها گفت: روند خصوصي سازي در سازمان بنادر در آينده شتاب بيشتري خواهد گرفت و همه تجهيزات سنگين در بندرها تا آخر سال واگذار مي شود.
طاهري افزود: بندر آستارا كه چند ماهي است از آن صحبت مي شود ، نياز به مصوبه هيئت وزيران دارد و هنوز اين بندر تحويل گرفته نشده است.
وي ابراز اميدواري كرد تا پايان سال چند بندر ديگر از جمله اروند كنار و لنگه به بخش خصوصي واگذار شود.
طاهري درباره طرح توسعه مرحله دو بندر شهيد رجايي گفت: طرح توسعه بندر شهيد رجايي مطابق برنامه زمانبندي پيش مي رود و در اين بندر مشكلاتي مانند تامين منابع ارزي از صندوق ذخيره ارزي وجود داشت كه با تدابير بانك مركزي اين مشكل حل شد و مبلغ آن حدود 150 ميليون دلار است .
وي با بيان اينكه پيشرفت فيزيكي در اين بندر حدود 20 درصد است گفت: مشكلات موجود در اين بندر در دو بخش است كه بخش اول آن مربوط به خريدها و تأمين نيازمنديهاي داخلي و در بخش دوم نيز مسائل مربوط به تبديل ارز است .
معاون وزير راه و ترابري درباره طرح توسعه بندر چابهار نيز گفت: تأمين منابع ارزي اين بندر از طريق فاينانس است كه تا اين لحظه اين بحث نهايي نشده است، همچنين مقداري از مسائل نيز مربوط به شرايط نقل و انتقال ارزي و بانكي است كه اين طرح را با مشكل روبرو كرده اما متوقف نشده است و سعي كرده ايم با استفاده از منابع داخلي طرح را جلو ببريم.
طاهري افزود: پيشرفت فيزيكي اين طرح حدود 30 درصد و 40 تا 50 ميليارد تومان براي آن هزينه شده كه 340 ميليون دلار آن از طريق فاينانس است.
نجفي معاون امور دريايي سازمان بنادر و دريانوردي نيز در در سخناني در اين نشست گفت: توافقات با عراق در زمينه لايروبي اروند رود نيز صورت گرفته است .
وي افزود: آخرين اجلاس مشترك ايران و عراق در اين خصوص11 شهريور برگزار شد و درباره چگونگي اجراي توافقنامه 1975 و ايجاد دفتر همكاريهاي مشترك بود، همچنين 4 آبان نخستين اجلاس فني دو كشور در خرمشهر تشكيل مي شود كه در زمينه هيدروگرافي در اروند رود خواهد بود و اين مقدمه اي براي دفتر همكاري مشترك است.
نجفي گفت: بيش از 30 سال است كه از آخرين عمليات لايروبي و هيدروگرافي در اروند رود مي گذرد و در اين مدت وضع رودخانه و خط تالوگ تغيير كرده است كه در اين زمينه در چارچوب توافقنامه دفتر همكاري مشترك عمل خواهد شد.
عليرضا ساطعي معاون امور بندري سازمان بنادر و دريانوردي نيز در سخناني درباره ميزان سرمايه گذاري بخش خصوصي در بندرها گفت: در اين زمينه هزار ميليارد تومان قرارداد منعقد شده و بعضاً به مرحله بهره برداري رسيده است.
وي گفت: در اين زمينه برخي مشكل منابع دارند كه با حل آن اين مسئله، سرمايه گذاري در بندرها سرعت پيدا مي كند.
ساطعي افزود: همچنين 100 ميليارد تومان نيز در 14 ترمينال اپراتورها سرمايه گذاري و 7000 فرصت شغلي در اين زمينه ايجاد شده است.
شنبه 20 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]