واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: كشورها مجاز به برخورد نظامي با دزدان دريايي شدند
اقتصاد. حمل و نقل. دريا. بندر
معاون وزير راه و ترابري و مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي گفت: شوراي امنيت سازمان ملل متحد در چند روز گذشته در قالب قطعنامه ۱۸۳۸رسما به كشورها مجوز داد تا از امكانات نظامي خود در برخورد مستقيم با دزدان دريانوردي استفاده كنند.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، علي طاهري مطلق روز شنبه در نشست خبري با خبرنگاران، افزود: در خصوص برخورد با معضل دزدان دريانوردي پيشنهادهاي مختلفي از سوي كشورها از جمله اينكه كشتيهاي تجاري به تسليحات نظامي مجهز شوند، مطرح شد كه اين موضوع با بخش امنيتي سازمان جهاني دريانوردي ( )IMOبه طور مفصل مورد بررسي قرار گرفته است.
وي ادامه داد: در خصوص پيشنهاد يادشده قرار است ، در جلسه آتي بخش امنيتي سازمان جهاني دريانوردي كه در لندن برگزار خواهد شد، تصميمگيري شود.
طاهري با اشاره به آزادسازي كشتي ايران ديانت، گفت: پس از قطعنامه اخير شوراي امنيت سازمان ملل، فضاي مناسب تري ايجاد شد اما همچنان در تلاش هستيم تا با رايزنيها و از طريق توافقات بينالمللي امنيت بيشتري را براي كشتيها ايجاد كنيم.
وي افزود: تمام كشورهاي درگير بحث دزدي دريانوردي، پيشنهاداتي در اين خصوص ارايه كردند كه مجموعه اين پيشنهادات و اقدامات، منجر به صدور قطعنامه ۱۸۳۸شوراي امنيت سازمان ملل متحد شده است.
مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي با بيان عملكرد شش ماهه نخست امسال بخش دريانوردي
كشور گفت: در اين مدت در مجموع حدود ۵۳ميليون تن در بنادر كشور عمليات تخليه و بارگيري انجام شده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۱۹/۵درصد افزايش داشته است.
طاهري افزود: از اين ميزان حدود يك ميليون و ۱۰۰هزار TEUكانتينر مربوط به جابه جايي كانتينرها در بنادر كشور بوده است.
وي در خصوص صادرات غيرنفتي نيز گفت: در مدت ياد شده حدود ۱۰ميليون و ۷۰۰هزار تن كالا
و محمولات غيرنفتي از بنادر كشور صادر شده كه اين ميزان نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود هشت درصد افزايش داشت.
طاهري افزود: همچنين در شش ماهه نخست امسال حدود ۷۱۰هزار تن ترانزيت غيرنفتي صورت گرفته كه نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۱۲درصد رشد داشته است.
وي سپس ميزان ترانزيت نفتي (سوآپ) در شش ماهه نخست امسال را دو ميليون و ۷۰هزار تن برشمرد و گفت: اين ميزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۲ درصد كاهش داشت كه عمدتا ناشي از كاهش واردات فرآوردههاي نفتي به ويژه بنزين بوده است.
طاهري اظهار داشت: در بخش مسافري نيز در شش ماهه نخست حدود سه ميليون نفر جابه جا شدند كه نسبت به مدت مشابه سال قبل از يك رشد ۲۸درصد برخوردار بوده است.
وي سپس از كاهش سوانح در بخش دريا و بنادر كشور خبر داد و گفت: در مدت يادشده حدود ۳۰درصد كاهش سوانح داشتيم كه در حال برنامه ريزي براي كاهش هرچه بيشتر سوانح در بنادر كشور هستيم.
طاهري در ادامه به نشست اقتصادي بين كشورهاي حاشيه درياي خزر اشاره كرد و گفت: براساس اين نشست كه دو هفته گذشته در بندر آستاراخان روسيه برگزار شد، به نظر ميرسد تحولات بسيار خوبي در درياي خزر در حال شكلگيري است و كشورهاي حاشيه اين دريا از رشد
اقتصادي خوبي برخوردار شده اند.
معاون وزير راه و ترابري حمل و نقل، شيلات و گردشگري را از جمله زمينه هاي همكاري بين كشورهاي حاشيه درياي خزر برشمرد و افزود: طي سال گذشته حدود ۳۰ميليون تن كالا در درياي خزر جابه جا شده است كه پيش بيني ميشود اين ميزان تا سال ۲۰۱۳ميلادي به ۶۵ميليون تن برسد.
طاهري در خصوص روند واگذاري در بخش دريايي كشور گفت: روند واگذاري در سازمان بنادر و دريانوردي نه تنها كند نشده بلكه شتاب بيشتري به خود گرفته است.
وي با اشاره به روند واگذاري بندر آستارا، افزود: كار واگذاري اين بندر انجام شده اما به طور رسمي تحويل داده نشده است كه به طور قطع اين بندر و چند بندر ديگر كه براي واگذاري آمادهسازي شدهاند تا پايان امسال به بخش خصوصي واگذار خواهند شد.
به گفته وي، با واگذاري بنادر كوچكي نظير اروندكنار، لنگه و آستارا بايد به سمت واگذاري بنادر بزرگتر حركت كرد.
طاهري تصريح كرد: روند واگذاري در سازمان بنادر در مقايسه با ساير دستگاهها از شتاب بيشتري برخوردار بوده است به طوري كه هم اكنون تمام پايانههاي بنادر كشور به بخش خصوصي واگذار شده و تمام تجهيزات سنگين هم تا پايان سال واگذار خواهند شد.
مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي همچنين در خصوص روند پيشرفت مرحله دوم طرح توسعه بندر شهيد رجايي، گفت: مرحله دوم توسعه بندر شهيدرجايي طبق برنامه زمان بندي شده در حال پيشرفت است و تنها مشكل در اين خصوص استفاده تسهيلات ارزي از حساب ذخيره ارزي است كه با كمك بانك مركزي اين مشكل هم حل شده است.
وي ميزان اين تسهيلات ارزي را حدود ۱۵۰ميليون دلار عنوان كرد و گفت: با دريافت اين تسهيلات مشكل خاصي در خصوص پيشرفت مرحله دوم طرح توسعه بندر شهيد رجايي نخواهيم داشت.
طاهري ميزان پيشرفت مرحله دوم طرح توسعه بندرشهيدرجايي را حدود ۲۰ درصد برشمرد.
وي در ادامه به طرح توسعه بندر چابهار اشاره كرد و گفت: مشكل اصلي فراروي طرح توسعه اين بندر تامين منابع ارزي از طريق فاينايس بوده كه تا اين لحظه به صورت قطعي بحث فاينانس نهايي نشده است.
وي افزود: نقل و انتقال ارز فرآيند توسعه بندر چابهار را با مشكل مواجه ساخته كه اگر اين مشكل حل شود به طور قطع توسعه چابهار با برنامه زمان بندي شده به پيش خواهد رفت.
طاهري با تاكيد براينكه روند توسعه چابهار اكنون متوقف نشده است، گفت:
هم اكنون با استفاده از منابع داخلي طرح توسعه اين بندر را ادامه مي دهيم به گونهاي كه طرح توسعه بندر چابهار حدود ۳۰درصد پيشرفت داشته است و در صورت نهايي شدن بحث فاينانس، روند طرح توسعه چابهار پرشتاب تر خواهد شد.
مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي افزود: تاكنون بين ۴۰تا ۵۰ ميليارد تومان از منابع داخلي براي توسعه بندر چابهار استفاده شده و در مجموع حدود ۳۴۰ميليون دلار براي توسعه بندر چابهار نياز است كه بايد از طريق فاينانس تامين شود.
شنبه 20 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]