واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: هواي تهران اينقدرها هم آلوده نيست! - مژگان جمشيدي
اظهارات فاطمه واعظجوادي، معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان محيطزيست در نخستين جلسه تشكيل كميته اجرايي كاهش آلودگي هواي تهران در سال 87 كه بعد از 8 ماه تاخير برگزار ميشد بار ديگر پرسشهاي زيادي را به وجود آورد كه هيچ پاسخي براي آنها نميتوان يافت. فاطمه واعظجوادي كه سخنانش هر از گاهي مصداق آب سردي است كه بر سر طرفداران محيطزيست خالي ميشود اين بار نيز چنان از آلودگي هواي تهران سخت گفت كه گويا تهر ان نه هرگز آلودگي هوا داشته و نه آلودگي چندان قابل توجهي دارد. گويا آلودگي هواي تهران بيش از آنكه بحراني باشد تنها زائيده تخيلات رسانهها و مطبوعات است و انگار اين ما روزنامهنگاران هستيم كه آلودگي هواي تهران را در نوشتههايمان به مردم القا ميكنيم وگرنه آنچه امروز از آلودگي در هواي تهران و 7 كلانشهر ايران وجود دارد، ايتقدرها هم مساله مهمي نيست!
كميته اجرايي كاهش آلودگي هوا كه متشكل از نمايندگان دستگاههاي مختلف اجرايي در امر آلودگي هوا است سالها بود كه هر دو هفته يك بار در محل سازمان محيطزيست و با توليت اين سازمان برگزار ميشد. اينكه خروجي اين كميته در سالهاي قبل از 84 چگونه بوده و چند مصوبه مهم داشته، اكنون مدنظر ما نيست اما نكته اساسي اين است كه در دو سه سال اخير كميته اجرايي كاهش آلودگي هوا نهتنها بهطور مستمر تشكيل جلسه نداده كه حتي يك مورد خروجي هم نداشته و حتي از بهمن سال گذشته تاكنون در تعطيلي به سر برده است. اين امر نشان ميدهد كه وقتي خود سازمان محيطزيست به عنوان متولي، حرمت امامزاده را نگه نميدارد و خود بحران آلودگي هواي تهران را مسالهاي كوچك و لوكس تلقي ميكند كه ميتواند 8 ماه جلسات اين كميته را به تعطيلي بكشاند، پس ديگر چه انتظاري از ساير دستگاهها ميتوان داشت!
فاطمه واعظجوادي در جلسه دو هفته قبل نگفت كه چرا اين كميته 8 ماه تعطيل بوده است و متاسفانه در اين جلسه حتي پيشنهاد واگذاري رياست كميته اجرايي كاهش آلودگي هوا به استانداران هريك از كلانشهرها هم مطرح شد كه گويا قرار است طرح آن به زودي در دولت تصويب شود. يعني اينكه سازمان محيطزيست از مسووليت اجرايي خود در اين كميته سر باز زده و امروز ترجيح ميدهد اين وظيفه را به استانداران هر يك از كلانشهرها دهد. ناگفته پيدا است وقتي كميتهاي كه در تمام اين سالها مسووليتش با سازمان محيطزيست بوده و يك خروجي مهم نداشته، بعد از اين هم ديگر نميتوان انتظاري بيش از اين از استانداراني داشته باشيم كه كوچكترين آشنايي با ضرورت حفظ محيطزيست و ضرورت خروج كلانشهرهاي ايران از بحران آلودگي هوا ندارند.
جوادي در اين جلسه با بيان اينكه سال گذشته از نظر آلودگي هوا سال خوبي بوده است، گفت:
جوادي در حالي خاطرنشان ميسازد كه تهران سال گذشته هرگز در شرايط ناپاك و هشدار نبوده كه اگر نگاهي كوتاه تنها به اخبار رسانهها كه نشات گرفته از اطلاعات شركت كنترل كيفيت هواي تهران است، بيندازيمدرمييابيم در شهريورماه و آبانماه بارها تهران در شرايط ناسالم و حتي برخي مناطق در شرايط خيلي ناسالم گزارش شدند. اما او به همين راحتي و با گفتن يك جمله كه در سال گذشته روز ناپاك و هشدار نداشتهايم خيال مردم و مسوولان را راحت ميكند كه نگران نباشند! او در ادامه ميگويد: بحث آلودگي هواي تهران هميشه سياسي شده است. خدا نيز هوا را سياسي نكرده و نگفته است كه چپيها شما نميتوانيد نفس بكشيد، راستيها شما ميتوانيد نفس بكشيد. خدا از سر رحمتش اين هوا را به همه داده است.
وي ميافزايد: پرواضح است كه سازماني كه نميتواند يك جلسه را هر دو هفته يكبار بهطور منظم برگزار كند هرگز نميتواند معضل آلودگي هواي تهران را با هماهنگي ساير دستگاهها مديريت و حل كند. بنابراين اگر مشكل با نپرسيدن خبرنگاران از ايشان راجع به اين موضوع حل ميشود، همانطور كه تا به امروز خيلي از سوالات را از مسوولان سازمان محيطزيست نپرسيديم، اين موضوع راهم نميپرسيم تا به سياسي كاري و... متهم نشويم! چرا كه پاسخ ناگفته پيداست. چون اصولا از نگاه اين سازمان هر عمل عمراني حتي اگر از نوع جادهسازي و اكتشافات نفتي در ابر و گلستان و هوالعظيم باشد، باز هم مهمتر از حفظ جنگل و تالاب است و اين موضوعي است كه رئيس و معاونان سازمان محيطزيست بارها به آن تلويحا اشاره كردند و اهداي الواح سبز و عناوين سبزشان به وزرايي چون نفت و مسكن و نيرو و لوايح دفاعيشان از ديگر وزرا اين موضوع را ثابت ميكند. در مورد آلودگي هوا هم حتما پاسخ اين است كه اگر آلودگي هوا مردم را نكشد، اخبار رسانهها و اطلاعرساني آنها مردم را دچار چالش و بحران و در نهايت مرگ ميكند وگرنه هزاران تن هيدوروكربور و مونوكسيدكربن و دي اكسيد گوگردي كه در ريه تهرانيها رسوب ميكند نه قادر به كشتار مردم است و نه ايجاد آسم و آلرژي و سرطان خون و سكته قلبي و...!
البته خوشبختانه رئيس سازمان حفاظت محيطزيست آلودگي هواي تهران در سال جاري را انكار نميكند و ميگويد: سال 87 وضعيت هواي تهران به لحاظ وجود غبار وضعيت خوبي نبوده است و اين موضوع را بايد به مردم اعلام كنيم زيرا افرادي كه حساسيتهاي ريوي دارند بيشتر بايد در اين شرايط مراقب باشند.
جوادي با اشاره به اينكه با دعواي ما در كميته اجرايي كاهش آلودگي هوا، هواي تهران خوب نميشود بنابراين قرار است اين كميته به مردم اميد دهد، افزود: نبايد مشكلات را گردن دستگاههاي ديگر بيندازيم بلكه بايد دستگاهها با هماهنگي با يكديگر فعاليت كنند.
در ادامه اين جلسه حسن اصيليان، معاون محيطزيست انساني سازمان حفاظت محيطزيست نيز گفت: تاكنون كميته اجرايي كاهش آلودگي هوا به خوبي عمل ميكرده است اما اخيرا جايگاه واقعي خود را از دست داده و خروجي اجرايي نداشته و متاسفانه تصميمهاي اين كميته به اجرا درنيامده است. وي با اشاره به اينكه در پايان سال گذشته نظرسنجي از اعضاي كميته درباره تصميمهاي كميته صورت گرفت و قرار شد شركتكنندگان كميته حداقل در سطح مديركل باشند، گفت: براساس بند ماده 62 قانون برنامه چهارم توسعه كه در كميسيون زيربنايي دولت به تصويب رسيده، پيشنهاد شده است كه كميته اجرايي كاهش آلودگي هوا براي 8 شهر آلوده كشور نيز ايجاد شود و رياست كميته با استاندار و دبيري كميته با مديركل محيطزيست استانها باشد كه اگر اين بند از قانون در دولت به تصويب برسد بسياري از مشكلات در زمينه آلودگي هوا رفع ميشود.
------------
------------
شنبه 20 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]