تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خود را از تمامى مردم با بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم و قل هو اللّه‏ احد حفظ كن. آن را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827751445




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات خانه ملت؛ نقشه جامع علمي كشور؛طرحي كه روي كاغذ نمي ماند


واضح آرشیو وب فارسی:قدس: رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات خانه ملت؛ نقشه جامع علمي كشور؛طرحي كه روي كاغذ نمي ماند
زهره كهندل
نقشه جامع علمي كشور پس از چند سال پيگيري بر اساس قول معاون علم و فناوري رئيس جمهوردر كمتر از يك ماه آينده تدوين مي شود.

به گزارش خبرنگار ما، دكتر صادق واعظ زاده در اين خصوص گفته است: در حال حاضر مراحل پاياني تدوين و تصويب نقشه جامع علمي كشور را در شوراي تخصصي آن مي گذرانيم. طي جلسات آينده با شوراي عالي انقلاب فرهنگي اين نقشه تدوين مي شود.
از سوي ديگر وزير علوم، تحقيقات و فناوري از اعلام خبرهاي بسيار مهم درباره تهيه نقشه جامع علمي كشور تا چند روز آينده خبر داده است.
آن چه در مراحل پاياني تدوين اين نقشه اهميت دارد؛ توجه به بعد نظارتي بر تنظيم و اجراي آن است تا اين طرح دراجرا با ابهام همراه نشود.
كميسيون آموزش و تحقيقات كه به عنوان مدافع حقوق جامعه علمي كشور مطرح است، با برگزاري جلسات متعدد خواستار آگاهي كامل از تدوين نقشه جامع علمي كشور است. رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات خانه ملت به سؤالات قدس در خصوص جزئيات نظارتي بر تد وين اين سند علمي پاسخ داده است.
دكتر علي عباسپور تهراني با اشاره به جزئيات نظارت بر تدوين نقشه جامع علمي كشور مي گويد: هفته گذشته از مسؤولان تدوين اين نقشه در كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس دعوت كرديم و براي اولين بار فعاليت هايي را كه اقدام شده يا در دست اقدام است را توضيح دادند.
با توجه به اهميت مساله و مباحث مطروحه قرار شد كه در اين هفته جلسه ديگري در همان راستا تشكيل شود.
وي ادامه مي دهد: در جلسه گذشته قرار بر اين شد كه دستگاههاي اجرايي همچون وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش و بخش علوم پزشكي وزارت علوم پزشكي نقطه نظرات خود را مطرح كردند.
رئيس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در خصوص روند طي شده در تدوين نقشه جامع علمي كشور و نقش آن در جامعه علمي كشور عنوان مي كند: در حال حاضر نمي توانم اظهار نظر كنم ضمن اينكه تحقيقات بسياري در آن صورت گرفته است. اين نقشه و آن چه كه در مراجعي همچون مجمع تشخيص مصلحت نظام و شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصويب مي شود، عملا از قوانين موجود و آيين نامه هاي اجرايي تابعيت مي كند. براي اجرايي شدن اين نقشه هر سه قوه مقننه، قوهء مجريه و قضائيه تكاليف خود در اين مورد را بدانند و بدان عمل كنند.
وي خاطر نشان مي كند: نقشه جامع علمي كشور از همين بافت براي نظارت و اجرا برخوردار است.
عملا آن چه تصويب مي شود، خطوط كلان حركتي كشور در مسير رشد و پيشرفت علمي كشور است. اگر اين احتياج به قانون دارد و شرايط و قوانين فعلي را بايد بازنگري و اصلاح كند، بايستي بر حسب نياز به دولت و يا مجلس پيش رود. مسير حركتي براي نظارت روشن است. نقشه جامع علمي كشور توسط مرجعي همچون شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصويب مي شود كه بر اساس نظر مقام معظم رهبري ، خطوط برنامه هاي فرهنگي و علمي كشور را تعيين مي كند كه مجلس و دولت و دستگاههاي اجرايي بر اساس آن عمل كنند.
عباسپور، ضمانت اجرايي اين نقشه را پس از تصويب در ملزم به اعمال قدرت نظارتي مجلس و توان اجرايي دولت دانسته و مي گويد: البته بر اساس اين سياست ها ، توان اجرا در دولت بايد وجود داشته باشد. در حقيقت نقشه جامع علمي كشور بايد بر اساس توانمندي هاي رو به رشد كه ما را به اهداف مي رساند، تنظيم شود.
وي در پاسخ به اين سؤال كه نقشه جامع علمي كشور چه ضمانتي دارد كه پس از تصويب همچون طرح هايي كه همچنان روي كاغذ است، آن هم روي كاغذ نماند؟ توضيح مي دهد: ضمانت اجرايي نظارت بر عهده شوراي انقلاب فرهنگي و مجلس است و همكاري و هماهنگي بر دوش دولت است.
عباسپور مي گويد: ما اميدواريم كه هيچ قانوني روي كاغذ نماند و قانون از بين نرود . اگر قانوني تصويب مي شود كه آرمانگرايانه است و دولت قدرت اجراي آن را در خود نمي بيند در عمل انتظار مي رود كه قوه مجريه تقاضاي تغييرات لازم را به مجلس بدهد.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي مي گويد: گزارشي كه دكتر صادق واعظ زاده به عنوان رئيس كميسيون تدوين راهبردهاي نقشه جامع علمي كشور به ما داد بر اين اساس بود كه طيف وسيعي از انديشمندان و اساتيد حوزه و دانشگاه در آن اعمال نظر داشته اند.
وي مي افزايد: جلساتي كه در كميسيون آموزش و تحقيقات برگزار مي شود بر اين مبناست كه قبل از نهايي شدن هر طرحي، بتوان با تعامل مثبت نظارت بر تدوين راهبردها را داشت.
وي در پاسخ به اين سئوال كه "نظارت بر تدوين اين نقشه، آن چنان هست كه ديگر شاهد اجراي طرح هاي پر ابهام همچون بومي سازي نباشيم؟ و مجلس بدون در جريان قرار گرفتن از اجراي اين طرح، به دنبال نوشدارو پس از مرگ سهراب باشد! " جواب مي دهد: البته مجلس در مورد بومي سازي از قدرت نظارتي اش استفاده كرد و وارد قضيه شد. در نقشه جامع علمي كشور هم اين برنامه وجود دارد كه قبل از هر اقدامي كه مجلس از آن مطلع نباشد، جلوگيري شود. آنچه كه تصويب مي شود بايد از طريق سه بازوي نظام - قوه مجريه، مقننه و قضاييه- سياست گذاري، اجرا و نظارت شود.
عباسپور تاكيد مي كند: بايد تعامل و هماهنگي بين اين سه قوه به ويژه مجلس و دولت ايجاد شود. استمرار جلسات كميسيون آموزش و تحقيقات با اعضاي شوراي تدوين نقشه جامع علمي كشوردرهمين راستاست. تا زمانيكه به بحث هاي اغنا كننده درباره اين طرح نرسيم، جلسه بررسي طرح را ادامه خواهيم داد.
وي در خصوص وجود ابهامات در تدوين راهبردهاي اين نقشه خاطر نشان مي كند: آن چه در جلسه اول گذشت آگاهي اعضاي كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس از اقدامات صورت گرفته در اين مورد بود. در جلسه بعد قرار است توضيح دستگاهها را بشنويم و در ادامه وارد تعامل سازنده شويم. خوشبختانه جو همكاري دربين دستگاههاي اجرايي و نظارتي وجود دارد.
وي يادآور مي شود: انتظار جامعه علمي كشور، خواسته ما نيز هست. اين انتقاد وارد است كه سه سال از دستور مقام معظم رهبري مي گذرد و هنوز اولين نسخه تهيه شده راجع به نقشه جامع علمي كشور را كه در شوراي عالي انقلاب فرهنگي مطرح شود، نداريم. اين اشكالي است كه همه منتظرند اين نقشه به تصويب برسد تا بتواند خطوط حركت علمي كشور را ترسيم كند. راجع به اين مساله كند عمل شده و بايد نسبت به آن سريعتر اقدام شود.
 شنبه 20 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: قدس]
[مشاهده در: www.qudsdaily.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن