واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: حسن غفوري فرد مطرح كرد: مخالف با برداشت از حساب ذخيره براي مصارف جاري
يك عضو هيات رييسه مجلس شوراي اسلامي گفت: به شدت مخالف برداشت از حساب ذخيره ارزي براي مصارف جاري هستم، چون نتيجه اين اقدام تورم خواهد بود. محمدحسن غفوري فرد در گفت وگو با ايسنا، با بيان مطلب فوق گفت: دكتر داوودي در مراسم توديع دانش جعفري گفت ما دو گزينه بيكاري و تورم را داشتيم، يعني اگر پول به جامعه تزريق نشود، از تورم جلوگيري شده، ولي بيكاري وجود خواهد داشت و اگر پول به جامعه تزريق شود، تورم زياد شده، ولي اشتغال ايجاد مي شود. وي افزود: اما متاسفانه آنچه در جامعه اتفاق افتاد، هم تورم بود و هم بيكاري، هم اكنون وضعيت بيكاري با گذشته، خيلي تفاوت نداشته و يا تفاوت آن خيلي جزئي است و تورم نيز وجود دارد.
غفوري فرد با اشاره به اينكه حساب ذخيره ارزي براي ذخيره مازاد درآمد ارزي كشور و جلوگيري از هزينه شدن آن تاسيس شده است، گفت: برداشت از حساب با اجازه مجلس امكان پذير بوده و بايد براي سرمايه گذاري بلندمدت و نه هزينه هاي جاري، مصرف شود. نماينده تهران در مجلس افزود: دولت براي جبران خسارت ناشي از خشكسالي به كشاورزان، با موافقت مجلس از حساب برداشت كرده و يا خود مجلس طرحي مي دهد كه براي گاز روستايي از آن برداشت شود، كه به نظر من اين خلاف قانون بوده و در نهايت اين پول ها تورم زا هستند. وي در خصوص طرح تحول اقتصادي با بيان اين كه بسياري از موارد اين طرح نيازمند مجوز مجلس است، گفت: اين طرح هنوز كاملا تدوين نشده و كمي مشكل دارد و مجلس نيز يك كميسيون قوي متشكل از روساي شش كميسيون مجلس، نواب رييس و متخصصان مسائل اقتصادي تشكيل داده و آنها را مسوول رسيدگي به اين طرح نموده است. به گفته وي، تعامل خوبي بين دولت و مجلس در خصوص اين طرح برقرار است و تلاش مي شود تا بنا به توصيه مقام معظم رهبري از شتابزدگي در اين خصوص جلوگيري شود. غفوري فرد گفت: بعيد است در فرصت باقي مانده از سال جاري، اين طرح عملياتي شود، و بايد مجلس و دولت بيشتر روي آن كار كنند، بنابراين احتمالا طرح در اوايل سال بعد يا در ابتداي دولت آينده آماده مي شود.
وي با بيان اين كه هدفمند كردن يارانه ها مورد توافق همگان است، ادامه داد: سالانه 30 درصد توليد ناخالص ملي، معادل 100 هزار ميليارد تومان، صرف يارانه ها شده و كالاها با قيمت پايين عرضه مي شود و مشاهده مي شود كه سوخت به دليل ارزان بودن قاچاق مي گردد. به گفته وي، كساني كه بايد بيشترين استفاده را از يارانه ها داشته باشند، كمترين بهره را مي برند، يعني يارانه اي كه بايد به طبقات ضعيف داده شود، بيشتر مورد استفاده طبقه مرفه است و اين شيوه پرداخت يارانه ها غيرعادلانه است. اين عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس با تاكيد بر اينكه هدفمند كردن يارانه ها كار ارزشمندي است كه بايد انجام شود، عنوان كرد: از اول انقلاب اين عقيده را داشته ام كه هركس بايد هزينه چيزي كه مصرف مي كند را بپردازد و سپس از خزانه دولت براي قشر محروم هزينه شود. وي خاطرنشان كرد: بايد اعتماد سازي شود و مردم آگاه باشند، كه پولي كه در يارانه ها قطع مي شود، در محل ديگري به آنها داده مي شود. غفوري فرد با بيان اينكه نمي توان در اقتصاد به يك فرمول واحد دست يافت و هر كدام ضعف و قوت خاصي دارند، اظهار كرد: از ابتداي به وجود آمدن پول تا سال 83، نقدينگي كشور 60 هزار ميليارد تومان بوده، ولي تنها در فاصله سال هاي 83 تا 87 ، 100هزار ميليارد به اين رقم اضافه شده و اين نقدينگي تورم زاست. اين عضو هيات رييسه مجلس در خصوص تغيير وزيران و مديران دولت، با بيان اين كه تغيير سريع مديران داراي محاسن و معايبي است، خاطرنشان كرد: ثبات مديريت موجب استمرار كار شده و به نفع نظام است، مخصوصا در بعضي از وزارتخانه هاي وسيع و مهم لازم است، وزير مدتي فعاليت كرده و با امور آشنا گردد، به همين دليل اين تغييرات مكرر را خيلي سودمند نمي دانم.
جمعه 19 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]