تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):روزه براى من است و من پاداش آن را مى‏دهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829383568




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

محتواي ناسالم در فضاي مجازي به دليل وجود نظام حلقه‌اي و مشاركتي ايزوله مي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: محتواي ناسالم در فضاي مجازي به دليل وجود نظام حلقه‌اي و مشاركتي ايزوله مي‌شود
گرروه وبلاگ و IT: محتواي فضاي مجازي محتوايي نيست كه با نظام سليقه‌اي كه بر فضاي واقعي مبني بر سالم يا ناسالم بودن آن حاكم است، خودش را وفق دهد. محتواهاي ناسالم در فضاي مجازي به دليل نظام حلقه‌اي و مشاركتي موجود در آن ايزوله مي‌شود و به همين دليل فضاي مجازي ايراني از سالم‌ترين فضا‌هاي موجود در اين شبكه جهاني است.
در بخش نخست گزارش نشست بررسي و معرفي محتواي فرهنگي سالم در دنياي مجازي كارشناسان حاضر در مرحله ابتدايي بر «سالم‌سازي» معيارهاي سالم بودن محتواي فضاي مجازي و بويژه وبلاگستان و نيز پرهيز از نگاه سليقه‌اي در قضاوت اين فضا كه بعضاً به توليد محتوا از جنس انديشه مي‌پردازد، تأكيد شد.
بخش نخست نشست را اينجا بخوانيد!

در ادامه اين نشست بوترابي در پاسخ به اين سوال خبرنگار ايكنا كه آيا محتواي توليدي در فضاي مجازي ايران سالم است يا نه؟ و آيا متوليان امر رسالت اين را دارند كه با فضاي مجازي مانند فضاي واقعي برخورد كنند و نظام كنترلي در اين فضا اعمال شود يا خير؟ افزود: چهار حوزه در فضاي مجازي وجود دارد كه به عنوان حوزه نا‌سالم در فضاي مجازي پذيرفته شده‌است؛ اول حوزه خشونت كه سلب آزادي و امنيت جامعه و اوباشي‌گري است، دوم حوزه فحشا، سوم حوزه اعتياد و چهارم حوزه كلاهبرداري مالي است و اين حوزه‌ها معمولاً حوزه‌اي است كه جرايم در آن اتفاق مي‌افتد.

وي ادامه داد: اين جرايم و اين حوزه‌ها كه سنبل نبود سلامت است در وبلاگستان حضور كمرنگي دارد. بحث هكرها نيز به عنوان يكي ديگر از جرايم رايانه‌اي به وبلاگ‌ها خيلي ارتباط ندارد. هكرها در حوزه فضاي مجازي در حوزه خشونت و سلب آسايش فعال هستند.

مدير پرشين‌بلاگ تأكيد كرد: طبيعي است كه براي مبارزه با هكرها و مقاوت در برابر خشونت و سلب آسايش هكرها راه حل‌هايي وجود دارد. مثلاً نبايد هكرها از مجامع اجازه فعاليت بگيرند چون اين كار به اين فعاليت‌ها مشروعيت مي‌بخشد.

وي افزود: براي اين اتفاقات راه حل‌هايي دارد و براي سالم‌سازي محتواها بايد در هر حوزه‌اي كه برشمردم نسخه‌هاي مجزايي پيچيده شود. اما همه اينها در وبلاگستان كمرنگ است. روند سالم‌سازي دروني وبلاگستان مهمترين عامل در اين زمينه است، يعني خود افراد در وبلاگستان از اين حوزه‌ها دوري مي‌كنند.

بوترابي يادآور شد: بيشتر سوء استفاده‌هاي مالي در حوزه فضاي مجازي به دليل نبود آگاهي كافي اتفاق مي‌افتد و خشونت تا حدي اتفاق مي‌افتد، فضاي وب به دليل واسطه‌اي به نام وب كه صدا را منتقل نمي‌كند، خصلتي پيدا مي‌كند كه نسبت به فضاي واقعي آفت‌ها و جرايم كمتري در آن اتفاق مي‌افتد. زماني كه فضاي وب اساساً بر اساس آزادي است، سلب آزادي در آن بسيار كم اتفاق مي‌افتد. هيچ بيماري جدي در فضاي وب وجود ندارد.

اگر فقط تهديدها را ببينيم، خودمان را محدود كرديم

پورطباطبايي، دبير خبرگزاري آينده‌روشن نيز در ادامه تصريح كرد: ما فضايي به اسم فضاي مجازي داريم كه در آن محتواي زبان فارسي توليدمي‌كنيم، فضاي مجازي يكي از معدود مكان‌هايي است كه ما مي‌توانيم خود را به زبان فارسي ارائه كنيم. چون كتاب‌هاي ما تيراژ پاييني دارند و راديو و تلويزيون محدود به خودمان است، بنابراين تنها فضا، فضاي مجازي است و اگر در بررسي اين فضا، فقط تهديدها را ببينيم خودمان را از اين فضا محدود كرديم.

وي افزود: در اين فضا اگر محتواي سالم را از يك زاويه ديگر نگاه كنيم ناسالم نيست، بحث در مسايل سياسي يك ديدگاه سياسي است و از نظر رقيب ما ممكن است به محتواي ناسالم تعبير شود و يا بعضي از انواع هنر براي ما ناسالم است ولي براي فرد ديگري كه در زبان فارسي با ما مشترك است ناسالم نيست.

دبير خبرگزاري آينده‌روشن با تأكيد بر اينكه حكم كلي اصل را بر برائت مي‌گذارد، گفت: محتواي فارسي يكي از سالم‌ترين محتواهاي توليدي در اين فضا است. خوشبختانه در حال حاضر كودك جامعه مجازي رشد كرده و به حدي رسيده كه فعالان اين عرصه محتواي ناسالم را مي‌شناسند و با آن برخورد كرده و منزوي مي‌كنند.

فضاي مجازي انحرافات خودش را دروني اصلاح مي‌كند

وي تصريخ كرد: اكنون ديگر يك فرد محور نيست، وبلاگستان و جامعه مجازي سالم است و انحرافات خودش را دروني اصلاح مي‌كند و شخصي به آن خط نمي‌دهد و اگر فردي بخواهد ناسالم بودن فضاي مجازي را القا كند، آن شخص مشكل ديگري با جامعه مجازي دارد و آن اين است كه يا از اين فضا مي‌ترسد يا نمي‌تواند خودش را در اين فضا مطرح كند در نتيجه كل اين فضا را زير سوال مي‌برد.

امير اسماعيلي، كارشناس رسانه نيز در ادامه اين بحث با اشاره به اينكه براي بحث در سالم بودن و ناسالم بودن محتوا در اين فضا بايد ملاك‌ها را مشخص كنيم، افزود: مشكل ما الان در وضعيت اجتماعي و سياسي كه برگرفته از وضعيت اقتصاد سياسي ما بوده نظام سليقه‌اي است كه يك تصوير را ايجاد مي‌كند كه ما دقيقاً همان انتظاري كه از فضاي واقعي داريم، از فضاي مجازي هم داريم.

وي يادآور شد: در صورتي كه بحث در فضاي مجازي بايد در چارچوب خودش مشخص شود. اينجا ديگر بحث محرم و نامحرمي وجود ندارد و كسي كه چندين ساعت از وقت خودش را دراين فضا صرف مي‌كند، محرم در اين فضا شناخته مي‌شود. مثلاً در نظامي كه براي مطبوعات چاپي داشتيم با قيد الكترونيك تمام آن قواعد را به مطبوعات الكترونيك منتقل كرديم كه اين درست نيست.

ملاك‌هاي ما در سالم بودن و نبودن محتواي توليدي در فضاي مجازي مبهم است

اسماعيلي ادامه داد: بايد ملاك‌هاي سالم و ناسالم را در اين فضا درنظر بگيريم، محتواي فضاي مجازي محتوايي نيست كه با نظام سليقه‌اي كه بر فضاي واقعي حاكم است خودش را وفق دهد. ما ناگريز به توسعه فضاي مجازي هستيم و بايد در اين فضا بيشتر غرق شويم.

اين كارشناس رسانه با تأكيد بر اينكه هيچ محتوايي در محيط مجازي مهجور نمي‌ماند و نظام حاكم بر اين فضا نظام مشاركتي و حلقه‌ايست، افزود: كاربراني كه در اين فضا فعاليت مي‌كنند خودشان صاحب تشخيص هستند، تفاوتي كه اينجا مطرح است اين است كه ما سوالاتي را كه در ذهن كاربر فضاي مجازي وجود دارد و به عنوان سوال مطرح مي‌كند، به عنوان فضاي ناسالم در نظر مي‌گيريم و اين جز آسيب چيزي ندارد.

اسماعيلي خاطرنشان كرد: در ذهن خيلي از واعظان ما فضاي مجازي و اينترنت به صورت فضاي چت‌گونه وجود دارد و خيلي نسبت به آن شناخت وجود ندارد و اين فضا از طريق رسانه‌ ديني ما هم تبليغ مي‌شود كه محيط مجازي ما تبديل به محيطي شده كه معنويت كاربران را از بين مي‌برد و معنويتي كه در فضاي مجازي كسب مي‌كند در فضاي مجازي از دست مي‌دهد.

وي ادامه داد: تا زماني كه اين تصور وجود داشته باشد و ما با ظرافت‌ها و توانايي‌هاي فضاي مجازي آشنا نشويم، متأسفانه ملاك‌هاي سالم بودن و سالم نبودن ما مبهم است. در محيط مجازي هيچ محدوديتي وجود ندارد و فيلترينگ هيچ موقع نمي‌تواند كاربر را به خاطر رسيدن به آنچه مي‌خواهد برسد، محدود كند.

اين فعال رسانه‌اي در ادامه افزود: اين فضاي ذهني ما است كه خيلي وقت‌ها ناسالم است، نه محتوايي كه در فضاي مجازي توليد مي‌شود. ما اگر دنبال اطلاعاتي باشيم آن را بدست مي‌آوريم و به خاطر آن نظام حلقه‌اي و مشاركتي كه وجود دارد خيلي از محتواهاي ناسالم ايزوله مي‌شود و داخل فضاي مجازي و طول عمر زيادي پيدا نمي‌كند.

وي ادامه داد: شايد اصلاً نبايد كاري كرد و بايد به مرحله‌اي برسيم كه اين مسير، مسير خودش را پيدا كند. خيلي از وقت‌ها ما به دنبال مقابله كردن هستيم و كاري مي‌كنيم كه مسير رفته را به عقب برمي‌گرديم، يعني كاري مي‌كنيم كه محتوايي كه توليد مي‌شود و ناسالم است خيلي بدتر مي‌شود. اسماعيلي تأكيد كرد: اين به خاطر نگاه ما است كه هنوز ظرفيت‌هاي محيط مجازي و توانايي‌هاي اين محيط را نشناختيم و هر كاري كه در فضاي واقعي انجام مي‌دهيم را به فضاي مجازي تعميم مي‌دهيم و تا زماني كه اين نگاه وجود دارد هيچ حكم و قاعده‌اي را نيز نمي‌توانيم در اين مسئله صادر كنيم.

ادامه دارد...

گزارش تصويري نشست « بررسي و معرفي محتواي فرهنگي سالم در دنياي مجازي» را اينجا ببينيد!
 جمعه 19 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن