واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: احمدىنژاد:سير نرخ تورم نزولى بوده است
رئيسجمهور صدور قطعنامه چهارم عليه ايران را بىخاصيت دانست و گفت: اين نوع اقدامات دست و پا زدن نظام سلطه غربى براى دفاع از خود و حفظ خود است.
به گزارش ايسنا، محمود احمدىنژاد سهشنبهشب در گفتوگوى مستقيم با مردم از شبكه يك سيما افزود: نظام سلطه زمانى تلاش كرد ايران قدرتمند نشود ، اما از يك سال و نيم پيش به اين نتيجه رسيد كه نمىتواند و از آن موقع تا كنون ساختارهايى را كه متضمن وجود خود آنهاست، مىخواهند حفظ كنند.
رئيسجمهور با اشاره به اينكه ايران از سنگينترين تحريمها بويژه تحريمهاى بانكى عبور كرده است، گفت: آنها در اين مرحله هم شكست خوردند. احمدىنژاد با اشاره به چهارمين حضور خود در نشست مجمع عمومى سازمان ملل گفت: در نشست امسال، جمهورى اسلامى ايران وارد بحثهاى نظرى شد و تغيير محل سازمان ملل و نگاه به مشكلاتى را كه از جانب قدرتهاى بزرگ براى ساختارهاى جهانى ايجاد مىشود خواستار شد. وى با بيان اينكه از سال اول تا چهارم حضور در سازمان ملل، تعداد و تنوع برنامهها افزايش و ارتقا يافته افزود: در اين سفرها از فرصتهاى پيشآمده از جمله حضور در دانشگاه كلمبيا كه همه رسانهها روى ايران متمركز شدند، استفاده شد.احمدىنژاد با اشاره به اينكه مقدمه تغيير در شوراى امنيت احياى مجمع عمومى است، گفت: كشورها ابتدا بايد ترسشان بريزد، سپس خواستهايشان يكى شود و در آخرين مرحله اين خواستها عملياتى شود. رئيسجمهور در بخش ديگر اين مصاحبه درباره عضويت ايران در شوراى امنيت گفت: اين بحث را به عنوان آزمايشى براى نظام سلطه مطرح كرديم تا معلوم شود رفتار نظام سلطه چگونه است. وى درباره تاسيس دفتر شوراى روابط ايران و آمريكا گفت: از ماهيت اين دفتر اطلاع دقيقى ندارم اما بالاخره اين دفتر يك ngo است و موضوعيتى ندارد. رئيس شوراى امنيت ملى در پاسخ به سوالى درباره گشايش دفتر حفاظت منافع آمريكا در ايران نيز گفت: آمريكايىها در ايران دفتر حفاظت دارند و البته در ماههاى گذشته حرفهايى زدند كه دنبال نكردند، معتقدم آنها منتظر تحولات انتخاباتى كشورشان هستند تا با نظم بهترى وارد صحنه شوند. رئيسجمهور در پاسخ به پرسشى درباره موضع جمهورى اسلامى در قبال آمريكا يادآور شد: موضع ايران موضعى رسمى است كه بر اساس احترام متقابل و عدالت است. وى افزود: هر دولتى كه در آمريكا به روى كار بيايد اگر بر اين اصول پايبند باشد، پاسخ ايران مثبت و در غير اين صورت پاسخ ما منفى است.
رئيسجمهور گفت: به نظر من تحول اصلى در ديپلماسى با آمريكا اتفاق افتاده و چون ارتباط با ايران مطالبه مردم آمريكاست به همين دليل هوشمندان آنها همراه مردم صحبت مىكنند تا رايشان افزايش يابد.
احمدىنژاد در ادامه در پاسخ به پرسشى درباره تورم و كنترل نقدينگى در كشور گفت: تورم در حالى داريم كه در اين شش ماه، رشد نقدينگى صفر و حتى منفى بوده است.
رئيسجمهور گفت: تورم علتهاى ديگرى هم دارد. مهم چرخش نقدينگى است كه اگر مانند خون در رگهاى بدن درست حركت كند مشكلى پيش نخواهد آمد.
وى با اشاره به اينكه افزايش قيمتها در دنيا به داخل كشور نيز منتقل مىشود، يادآور شد: به عنوان مثال جنسى كه در بازار ما قيمت آن 100 تومان است و در خارج از كشور 300 تومان به فروش مىرسد، ميل به رفتن دارد و اين به آن معناست كه قيمت داخل بايد به آن 300 تومان خارج برسد. احمدىنژاد با بيان اينكه بخشى از مشكل تورم نيز به شبكه تنظيم نقدينگى برمىگردد، گفت: اينكه بخشى از نقدينگى به عدهاى داده شود و آنها مبلغ داده شده را پس ندهند و حتى در خارج از آنچه بايد هزينه مىكردند مصرف كنند از جمله مشكلات است.
رئيسجمهور درباره برخورد با متخلفان بزرگ بانكى نيز گفت: تصميم گرفتيم به افرادى كه به شبكه بانكى مبالغ زيادى بدهكارند مهلت بدهيم تا بدهى خود را در زمان مشخصى پرداخت كنند و اگر نياورند از آنها شكايت و اسامى آنها منتشر خواهد شد.
وى با اشاره به لزوم اصلاح مقررات بانكى افزود: در حال ساماندهى براى جلوگيرى از تبعيض در برخورد با متخلفان شبكه پولى هستيم كه كار سختى است؛ چون پول، قدرت چانهزنى ايجاد مىكند اما ما هم اكنون در سنگر آخر هستيم.
رئيسجمهور در ادامه با بيان اينكه منحنى تورم در شش ماهه اول امسال نزولى بوده است، گفت: مسكن يك قلم عمده است كه حركتى رو به پايين را آغاز كرده است، اما در بعضى از بخشها در اختيار ما نيست مگر اينكه با يارانه آن را مهار كنيم.
احمدىنژاد در پاسخ به پرسشى درباره نرخ تورم در شش ماهه اول امسال گفت: عدد 23 و سه دهم براى تورم واقعى نيست و در مجموع نرخ تورم در اين مدت نزولى بوده است و براى نيمه دوم هم با مديريت منابع دولت تلاش كرديم كه جلو افزايش تورم را بگيريم. رئيسجمهور در پاسخ به اين پرسش كه با توجه به افت قيمت مسكن و كاهش سرمايهگذارى در اين بخش آيا توليد دچار مشكل نمىشود، گفت: گزارشها حاكى از آن است كه توليد، رشد داشته و در شش ماهه اول امسال پروانههاى صادرشده در شهرها 27درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزايش يافته است، ضمن اينكه مشكلات بانكى مسكن مهر نيز حل شده است و بانكها آماده تسهيلاتدهى هستند. احمدىنژاد در پاسخ به سوالى درباره ذخاير ارزى كشور هم گفت: خوشبختانه ذخاير ارزى بالايى داريم كه در تاريخ كشور سابقه ندارد و براى چند سال مصرف كشور ارز در اختيار داريم.
رئيسجمهور در پاسخ به اين سوال كه ابهاماتى درباره حساب ذخيره ارزى مطرح مىشود گفت: اين ابهامات از طرف كسانى است كه خودشان مسئول هستند و مىدانند كه حساب ذخيره ارزى با چه دقتى مراقبت مىشود و چه سلسله مراتبى دارد.
وى افزود: ما هيچ وقت نمىتوانيم براى حساب ذخيره ارزى عددى بگوييم؛ چرا كه محرمانه است. دولت به جز مصوبات قانونى نمىتواند حتى يك دلار را بردارد چرا كه قانون حد و مرزها را مشخص كرده است.
رئيسجمهور تصريح كرد: آنچه دولت مىتواند هزينه كند در قانون مىآيد و ما براى دو، سه سال اداره كشور ارز داريم.
وى با تشريح و تعريف ماليات بر ارزش افزوده، گفت: در برخى كشورها اين مقدار ماليات 30 تا 35 درصد است اما من خودم به مجلس تاكيد كردم كه اين عدد را پايين بگذارد زيرا معتقدم همين 3 درصد هم بركت ويژهاى خواهد داشت و كار را جلو مىبرد.
احمدىنژاد وزارت اقتصاد را از فشارآوردن به اصناف و توليدكنندگان براى دريافت ماليات بر ارزش افزوده در مدتى كوتاه پرهيز داد و افزود: برخى اصلا نمىتوانند چنين چيزى را محاسبه كنند و آن را در نظر بگيرند، ما بايد به آنها كمك كنيم و بىجهت به مردم فشار نياوريم.
رئيسجمهور با تاكيد بر پيگيرىهاى ويژه دولت درباره كسانى كه وامهاى سنگين مىگيرند و از بازپرداخت آن خوددارى مىكنند، افزود: من براى اعلام اسامى اين افراد هيچ نگرانى از تبعات فشارهاى آن ندارم ، اما چون معتقدم كارى بزرگ را در اين زمينه شروع كردهايم و مىخواهيم ريشهها را هدف قرار دهيم بايد با آرامش پيش رويم تا كار را به انتها برسانيم.
دكتر احمدىنژاد تاكيد كرد: ما به وقتش اگر اين افراد پس از پيگيرىها، تسهيلات گرفته شده را باز پس ندهند اسامىشان را پس از شكايت به دادگاه در روزنامهها اعلام مىكنيم و در اين زمينه هيچ كوتاهى نخواهيم كرد.
چهارشنبه 17 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]