واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش اختصاصي مهر /حضور پر شور خبرنگاران/ شاخصه هاي تمدن اسلامي در طراحي برج ميلاد
آغاز بهره برداري از برج بلند ميلاد اتفاقي بود كه هر خبرنگاري را مسحور خود مي كرد و حضور در اين مراسم سالها بعد زماني كه اين افتخار بزرگ شهرداري تهران در سال 1387 در خاطره ها ثبت مي شود براي تمام حاضرين در اين مراسم مي تواند مايه افتخار قلمداد شود.
به گزارش خبرگزاري مهر، مراسم بهره برداري آزمايشي برج ميلاد با حضور گسترده مسئولان كشوري و لشكري، علما و روحانيون، مديران شهري و اعضاي شوراي اسلامي شهر، نمايندگان مجلس خبرگان و مجلس شوراي اسلامي، هنرمندان، ورزشكاران و بيش از 270 نماينده رسانه هاي داخلي و خارجي در محل سالن همايش هاي برج ميلاد برگزار شد.
شهردار تهران در مراسم آغاز بهره برداري آزمايشي از برج ميلاد گفت : برجي كه در سال 72 فقط به عنوان برج مخابراتي تعريف شده بود به همت متخصصان داراي طرح جامع شد و با كارويژه هاي جديد مركز مطالعات زيست محيطي و ابنيه اي در كنار بخشهاي ارتباطي و سرمايه گذاري در آن ايجاد و پاياني موفق داشت.
وي با تاكيد بر اينكه ساخت اين پروژه عظيم فضايي جديد در مهندسي كشور ايجاد كرد غرور ملي را كه در اين بين آفريده شد حائز اهميت دانست و افزود : كلنگ احداث برج ميلاد در سال 76 زمين خورد و اكنون در آستانه افتتاح فاز اول آن هستيم و اين پروژه با توجه به حساسيت و كاربريهاي آن از مهمترين پروژه هاي شهري است كه با هزينه هاي شهروندان و همكاري آنان و همت متخصصان به سرانجام رسيد.
شهردار تهران با اشاره به اينكه برج ميلاد چهارمين برج بلند دنياست و اين مسئله حساسيت و توجه به اتمام كار آن را صد چندان مي كند گفت : عمليات احداث برج و مجموعه هاي آن در طول 6 سال برنامه ريزي شد و كمبود اعتبارات، مشكلات فني، اعمال تحريمها، افزايش قيمت مصالح و سرماي 37 درجه زير صفر در زمستان گذشته مانع انجام اين كار نشد، هرچند كه اجراي طرح را به درازا كشاند و اين پروژه بيش از زمان پيش بيني شده طول كشيد.
وي افزود: به همين دليل مديريت تهران با عذرخواهي از شهروندان و اولويت تخصيص اعتبارات از اتلاف منابع و تحميل هزينه هاي گزاف به تهران جلوگيري كرد و كار با سرعت ادامه يافت.
اجلاس شهرداران كلانشهرها در برج ميلاد
قاليباف با اشاره به برنامه هاي در نظر گرفته شده در برج گفت : براي تبرك شدن اين پروژه و دميدن روح معنويت در فضاي مجموعه دومين مسابقات بين المللي قرآن دانشجويان و همچنين اجلاس شهرداران كلانشهرها در اين برج برگزار خواهد شد.
وي ضمن قدرداني از زحمات دست اندركاران كه از آغاز طراحي و اجراي اين پروژه عظيم همكاري داشتند و همچنين اعضاي شوراي شهر و شهرداران دوره هاي مختلف گذشته، كارگران و مهندسان گفت : افتتاح اين نماد ملي را به مردم شهر تهران و ملت ايران تبريك مي گويم و اميدوارم اين عيدي فرزندان خادم خويش را بپذيرند.
قاليباف در ادامه گفت : آنچه در طول دوران مسئوليت خود شاهد بودم عشق به كار و خدمت خالصانه بود و برج ميلاد نشانگر نيتهاي پاك با دانش روز جهاني است كه توسط فرزندان اين سرزمين تحقق يافته است.
برج ميلاد نمادي از معماري اسلامي و ايراني با فناوري روز دنيا
معماري اسلامي ما هيچ وقت المانهاي بي مصرف هم از نظر عملكردي و هم زيبايي نداشته است و خوشحاليم كه در تهراني كه چنين نمادي نداشتيم طراحي كه از 14 سال قبل شروع شد و با افت و خيزهاي فراوان همراه بود همزمان با آغاز فعاليت شوراي شهر با سرعت مطلوب حركت كرد و به سرانجام رسيد .
رئيس شوراي اسلامي شهر تهران خاطرنشان كرد : مشكل بودن كار را نمي توان به راحتي احساس كرد چرا كه اين ساخت اين برج حتي با فن آوري امروز نيز بسيار مشكل بود و با تلاش شبانه روزي، پشتكار و حمايت به پايان رسيد.
وي ، افزود : در شرايطي كه مجبور بوديم ابزار را از خارج وارد كنيم دچار مشكلاتي شديم. سرماي زمستان گذشته نيز از ديگر مشكلات بود و سرانجام اين مشكلات با تلاش و همت مسئولان و مهندسان و كارگران برطرف شد و شاهديم امروز تهران نمادي از معماري اسلامي و ايراني دارد كه با فناوري روز دنيا انجام شده است.
مجري طرح پروژه ملي برج ميلاد گفت : اگر قرار بود برج ميلاد با همان روند گذشته به اتمام برسد بايد تا سال 96 به انتظار آن مي نشستيم اما امروز با اعتماد مجموعه شهرداري و نيز اتخاذ نگرش سيستمي به پروژه ها شاهد استفاده از بلندترين ساختمان ايران هستيم.
مديرعامل شركت يادمان سازه در ادامه به دلايل ايجاد تعويق در روند عملياتي برج ميلاد اشاره كرد و تصريح كرد: تحريم و فضاي مبهم بين المللي، پيچيدگيهاي فني پروژه و نيازمندي آن به تامين مصالح استاندارد شده روز دنيا، كمبود مصالح اوليه و شرايط جوي نا متعارف و غير قابل پيش بيني در سال 86 از جمله مشكلات تحميلي در روند پيشرفت برج ميلاد بوده است.
ميرصادقي در بخش ديگري از سخنانش به اقداماتي كم نظير در ساخت برج ميلاد اشاره كرد و گفت: بالابري سنگين بخش سوم سازه فلزي راس برج به وزن 700 تن ، بالابري و نصب دكل آنتن 400 تني و طراحي و نصب 10 هزار متر شيشه بدون عمليات پروازي در ارتفاع 280 متر و با شيب معكوس از جمله اقداماتي است كه براي نخستين بار در ايران و دنيا تجربه شده است.
ساخت برج ميلاد توسط مهندسان داخلي مايه مسرت است
احمد دنيا مالي در مراسم افتتاح برج ميلاد گفت: برج ميلاد در شرايطي مراسم بازگشاييش را برگزار ميكند كه بسياري از كارشناسان خارجي به توانايي ساخت آن توسط نيروهاي داخلي باور نداشتند و امروز مايه بس مسرت و افتخار است كه با اعتماد به نظام مهندسي كشور اين باور غلط درهم شكست.
معاون فني عمران شهرداري تهران افزود: شهرداري تهران توانست با تكيه و اعتماد بر سه راس مثلث مشاور، پيمانكار و كارفرما و با همياري و همدلي اعضاي شوراي شهر پروژهاي كه با فراز و فرودهاي فراوان مواجه بود به انجام برساند و برگ زرين و شاخصي از خدمت را در كارنامه خود ثبت كند.
وي تصريح كرد: امروز مطمئن هستم كه برج ميلاد صرفنظر از ارتقاي توان مهندسي به عنوان يكي از شاخصههاي اصليش از اين طرح نه تنها محل غنيسازي اوقات فراغت شهروندان و مركز اتفاقات مهم فرهنگي كشور خواهد بود بلكه با فراهم آمدن شرايط بازديد به رصدخانهاي بدل ميشود كه رفتار شهري را عيان كرده و مردم را به تفكر و نيك نگريستن در حوزه رفتار شهري و آشنايي بيشتر با شهر تهران دعوت ميكند.
حاشيه هاي از افتتاح چهارمين برج مخابراتي جهان
* بعد از ظهر ديروز سالن روابط عمومي شهرداري تهران مملو از خبرنگاراني بود كه از رسانه هاي داخلي و خارجي براي بازديد از برج ميلاد و شركت در مراسم افتتاحيه چهارمين برج بلند مخابراتي ايران حضور يافته بودند. حضور پر شوري كه به حتم تا امروز شهرداري تهران و يا ديگر بخشهاي مديريت شهري به خود نديده بود.
* آغاز بهره برداري از برج بلند ميلاد اتفاقي بود كه هر خبرنگاري را مسحور خود مي كرد و حضور در اين مراسم سالها بعد زماني كه اين افتخار بزرگ شهرداري تهران در سال 1387 در خاطره ها ثبت مي شود نه فقط براي تك تك نقش آفرينان در اجراي اين پروژه بلكه براي تمام حاضرين در اين مراسم مي تواند مايه افتخار قلمداد شود.افتخاري كه شايد سهمي قابل توجه از آن را خبرنگاران رسانه با ثبت و ماندگار كردن آن به خود اختصاص مي دهند.
* حضور بيش از 270 خبرنگار داخلي و خارجي و انتقال هماهنگ آنها از شهرداري تهران و در طول مسير تا برج ميلاد و استقرار مناسب آنان در سالن مراسم شايد در كمتر رخداد ملي به وقوع پيوسته بود.
* ازدحام خبرنگاران در پاي برج ميلاد و انتظار براي بازديد از آن حكايت از اشتياق آنان داشت.
* مسير لابي تا رستوران ويژه كه جنب تراس باز قرار گرفته و شامل 1860 پله است توسط آسانسورهاي پرسرعت كه در هر ثانيه 7 متر را مي پيمايند طي شد.
* در لابي برج، رستوران ويژه و ديگر قسمتهاي برج ميلاد و سالن همايشها نيز حضور ليدرها و راهنمايان مسلط به زبان انگليسي و آموزش ديده به چشم مي خورد.
* در زمين محوطه كناري ورودي برج ميلاد نيز كه به دليل ادامه فعاليت عمراني در فاز دوم وجلوگيري از تخريب آسفالت و هزينه بري مجدد فضايي خاك آلود داشت برخي ابزار و ماشين آلات كارگاهي نيز ديده مي شد كه از ادامه فعاليت شركت يادمان سازه براي اجراي فاز دوم پروژه برج ميلاد خبر مي داد.
* برج بلند ميلاد از معماري ايراني، اسلامي را با معماري و تكنولوژي روز دنيا در كنار هم تركيب كرده بود و نقطه اتصالي ميان معماري امروز و ديروز قلمداد مي شود.
* شاخصه هاي فرهنگ و تمدن اسلامي در طراحي برج ميلاد به چشم مي خورد. ايجاد سقف دو قوسي بتوني در لابي برج كه با استفاده از قالبهاي چوبي و همراه با نقش و نگار چوب و زيبايي آن كه برگرفته از تلفيق معماري گذشته ايراني و با نگاهي به خانه طباطباييها در كاشان كه امروز يكي از قطبهاي گردشگري در اين شهر شمرده مي شود و استفاده از طرح همان ستونها در پايه بيروني لابي برج ميلاد نشان دهنده بخشي از توجه طراحان اين پروژه عظيم ملي به معماري ماندگار ايران است. همان معماري كه گوشه اي از آن در قالب تصوير روي سن سالن همايشها قرار گرفته بود. تصويري از برج طغرل و ارگ بم در كنار برج ميلاد. برجي كه پايه هايش بر دوش برج طغرلها و ارگ بمهاي ايران بنا شده و مهندسان و معماران امروزي كه دانش و توانشان بر دانش گذشتگان و افتخار آفرينان ايران ديروز رشد كرده است.
بازتاب جهاني افتتاح برج ميلاد
خبرگزاري آسوشيتدپرس در واكنش به افتتاح برج مخابراتي در تهران آن را حركتي در راستاي مدرنيسم توصيف كرد.
آسوشيتدپرس در پي افتتاح آسمانخراش ميلاد، چهارمين برج مخابراتي بلند در جهان پس از برجهاي تورنتو، مسكو و شانگهاي در شمال غربي شهر تهران به ارتفاع 435 متر ارتفاع (1427 فوت) اعلام كرد كه اين برج بنايي است كه مي تواند به عنوان سمبل تلاشهاي كشور به مدرن سازي اين كشور خدمت كند.
اين خبرگزاري همچنين در ادامه مطلب خود افتتاح اين برج در دوره محمد باقر قاليباف، چهارمين شهرداري كه اين برج از زمان كلنگ خوردن آن به خود ديده را موفقيتي براي شهردار تهران عنوان كرده است.
آسوشيتدپرس در گزارش خود از قاليباف به عنوان يك محافظه كار ميانه رو نام برده كه تصويري از يك پايتخت مدرن، ساختمانهاي بلند و مرتفع، پاركها و ساخت سالنها را توسعه داد.
خبرگزاري فرانسه نيز با پوشش اين رويداد آن را چهارمين برج بلند مخابراتي توصيف كرده و مي نويسد انتظار مي رود ين برج در حدود 194 ميليون دلاري در تهران به عنوان سمبل ملي كشور در پايتختي بزرگ باشد.
اين خبرگزاري همچنين با اشاره به مشخصات اين برج از جمله هزينه و مدت دوره ساخت آن نوشت كه اين برج ملهم از معماري اسلامي است كه مي تواند از برج و قله آن به رسم قديم صداي موزون اذان شنيده شود.
برخي ديگر از سايتهاي خبري آن را "بزرگترين سايت تفريحي" ايران عنوان كرده اند و ديگر سايتها به ويژه در منطقه خليج فارس آن را اوجي جديد در دستاوردهاي ايراني توصيف كردند و يكي از موفقيتهاي شهرداري تهران در كنار پروژه هاي ديگري همچون بي. آر. تي برشمردند.
چهارشنبه 17 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 209]