واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آيتالله سبحاني؛ مفسر متكلم/ 18عضو هيئت علمي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره):آيتالله سبحاني جامع و متخصص در علوم مختلف است
گروه انديشه: يكي از ويژگيهاي بارز آيتالله «جعفر سبحاني» اين است كه از نظر علمي فرد جامعي است؛ يعني در علوم مختلف متخصص است.
به گزارش خبرگزاري قرآني (ايكنا)، حجتالاسلام و المسلمين «مصطفي كريمي» عضو هيئت علمي مؤسسه امام خميني(ره) و نويسنده كتابهاي «قرآن و قلمروشناسي دين» و «وحيشناسي» در گفتوگو با سرويس انديشه در مورد شخصيت آيتالله «جعفر سبحاني»، ضمن بيان مطلب فوق، گفت:
آيتالله سبحاني يكي از اساتيد برجسته حوزه علميه قم است كه به تازگي به عنوان مرجع تقليد هم مطرح شده كه مقلدان وي رسالهشان را تهيه و به آن عمل ميكنند.
وي افزود: يكي از ويژگيهاي بارز استاد سبحاني اين است كه از نظر علمي فرد جامعي است؛ يعني در علوم مختلف متخصص است. ايشان شايد بيش از 100 كتاب در زمينههاي مختلف نوشته است، در حوزه تاريخ؛ «فرو غ ولايت»، «فروغ ابديت»، در حوزه فلسفه؛ «هستيشناسي»، در اصول فقه و رجال و ديگر زمينهها نيز كتابهاي متعددي نوشته است.
نويسنده كتاب «قرآن و قلمروشناسي دين» اظهار كرد: كلاس استاد سبحاني كه من بيشتر در آن شركت كردم، كلاس اصول فقه ايشان بود. ويژگي بحث اصولي ايشان اين بود كه براساس كتابي كه از درس خارج اصول امام خميني(ره) با نام «تهذيبالاصول» تقرير كرده بود، بحث خود را مطرح و تحليل ميكرد.
كريمي در مورد خصوصيات كلاس درس استاد سبحاني يادآور شد: از جمله خصوصيات درس ايشان كه خودش هم مكرر ميگفت، اين بود كه در درس اصول سعي ميكرد مباحث را با دستهبندي صحيح و خيلي آسان و به صورت روشن بيان كند كه شنونده به راحتي بتواند مطالب را بگيرد. يكي از زمينههاي ديگري كه آيتالله سبحاني در آن تأليفات متعددي دارد مسائل قرآني است كه دو تأليف آن خيلي نمود دارد: يكي «منشور جاويد» و ديگري «مفاهيمالقرآن».
وي در پاسخ به اين سؤال كه آيا منشور جاويد كه فارسي و مفاهيمالقرآن كه عربي است، برگرفته از يكديگر هستند؟، گفت: به نظر من جواب اين سؤال منفي است. مفاهيمالقرآن كه 10 جلد آن چاپ شده در مباحث گوناگون به زبان عربي نوشته شده است، اما كتاب منشور جاويد در 14 جلد به زبان فارسي نوشته شده است.
عضو هيئت علمي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ع) ادامه داد: موضوعاتي كه مفاهيمالقرآن و منشور جاويد دارد، نشان ميدهد كه اين دو اثر برگرفته از هم نيستند؛ يعني اين جور نيست كه بگوييم منشور جاويد ترجمه مفاهيمالقرآن است.
وي خاطرنشان كرد: جلد اول مفاهيمالقرآن در مورد توحيد، عالم زر و فطرت بحث ميكند، اما جلد اول منشور جاويد از 24 اصل مانند يكتاپرستي، نيكي به والدين و ... سخن ميگويد و اين نشان ميدهد كه اين دو اثر برگرفته از هم نيستند.
چهارشنبه 17 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]