واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: قائم مقام وزيرعلوم : تصويب افزايش ظرفيت دانشگاه ها ، غيركارشناسي بود
قائم مقام وزير علوم، مصوبه اخير مجلس شوراي اسلامي در خصوص افزايش ظرفيت دانشگاه هاي مادر در برخي رشته هاي تحصيلي را شتابزده و غيركارشناسي، خواند.
"سيد محمد حسيني" روز سه شنبه در نشست مطبوعاتي، گفت: طرح اين موضوع به صورت دوفوريتي و در صحن علني مجلس، به اعتقاد ما اقدامي نادرست بود چراكه تعيين ظرفيت بايد با همفكري مسوولان دانشگاه ها و با ارزيابي هاي تخصصي فراوان، صورت گيرد.
وي، يادآورشد: مباحث دوفوريتي درمجلس، به سرعت و بدون مطرح شدن در كميسيون هاي تخصصي، دنبال مي شود و در رابطه با افزايش ظرفيت دانشگاه ها، كه ابعاد و تبعات گوناگوني در پي دارد بايد مدتها، بحث و بررسي انجام مي گرفت، نه اينكه با يك سخنراني يا نطق "آتشين" و بعضا با ارائه مطالب خلاف واقع از سوي موافقان طرح به نمايندگان، راي گيري انجام شود.
حسيني ،خاطرنشان كرد: اغلب نمايندگان به دليل دو فوريتي بودن طرح، فرصت تحقيق درمورد صحت و سقم اطلاعات ارائه شده را نداشتند و به عنوان مثال، به آنان گفته شد كه تعداد زيادي از داوطلبان با رتبه هاي دو رقمي در كنكور سراسري امسال، مردود شده اند درصورتيكه تنها چهار نفر از داوطلبان كنكور امسال با رتبه هاي سه رقمي، پذيرفته نشده اند كه اسامي آنها نيز قبلا اعلام شده است.
وي با تاكيد بر اينكه، اجرايي شدن طرح افزايش ظرفيت، مشكلات زيادي را فراروي دانشگاه ها قرار مي دهد، گفت: دانشگاه هاي كشور، همين الان هم با كسري اعتبارات روبه رو هستند و از محل هزينه هاي عمراني و سپرده هاي خود، استفاده مي كنند و در اين شرايط ، نبايد يك بار اضافي به آنها تحميل شود.
قائم مقام وزير علوم، ضمن پيشنهاد به نمايندگان مجلس براي بازديد از خوابگاه هاي دانشجويي دانشگاه هاي مادر، تصريح كرد: دانشگاه هاي مطرح تهران از جمله علامه طباطبايي و صنعتي شريف، حتي قبل از اعلام افزايش 10 درصدي ظرفيت پذيرش در برخي رشته ها، هم با مشكل كمبود خوابگاه، دست به گريبان بوده است و اضافه كردن تعداد دانشجو، تنها به مشكلات موجود دانشگاه ها، دامن مي زند.
وي خاطرنشان كرد: درحاليكه در هفته سوم شروع به كاردانشگاه ها هستيم هنوز تكليف عده اي از داوطلبان، مشخص نيست و سردرگم شده اند و حتي اگر تعدادي از آنها هم، در مرحله افزايش ظرفيت، پذيرفته شوند، بازهم با مشكلات زيادي از قبيل عقب ماندن از كلاس هاي درس، روبه رو خواهند شد.
بخش ديگري از انتقاد قائم مقام وزير علوم به مصوبه اخير مجلس درخصوص افزايش ظرفيت دانشگاه ها، مربوط به اخذ شهريه از پذيرفته شدگان جديد بود.
به اعتقاد وي، با توجه به اينكه گرفتن شهريه از دانشجويان دوره هاي روزانه تاكنون در مجموعه آموزش عالي كشور، بي سابقه بوده و تنها در مورد دانشجويان شبانه، اعمال مي شده، اين موضوع هم براي دانشجويان پذيرفته شده و هم براي وزارت علوم، مشكل ساز خواهد شد.
حسيني افزود: در مصوبه مجلس، مشخص نشده كه دانشجويان مورد پذيرش در مرحله افزايش ظرفيت، بايد هزينه ترم اول را پرداخت كنند يا اينكه هر ترم بايد، شهريه بپردازند و اين مصوبه كه از ابتدا به منظور حمايت از داوطلبان شهرستاني، در دستور كار قرار گرفته بود، عملا دانشجويان شهرستاني كه در اين مرحله، وارد دانشگاه هاي تهران مي شوند را براي گرفتن خوابگاه و پرداخت شهريه، دچار مشكل خواهد كرد.
وي با اشاره به اينكه هم اكنون، اعلام نتايج تكميل ظرفيت آزمون سراسري در پي مصوبه اخير مجلس، به تعويق افتاده و انجام امور مربوطه، فعلا متوقف مانده است اظهار داشت: در حال حاضر منتظر تصميم شوراي نگهبان در خصوص تاييد يا عدم تاييد اين مصوبه هستيم.
حسيني از نمايندگان مجلس خواست به روساي دانشگاه ها به عنوان نخبه هاي علمي كشور و افرادي متعهد، دلسوز، اعتماد كنند و با در نظر گرفتن واقعيت هاي دانشگاه ها، مصوباتي را اجرا نكنند كه قابليت اجرايي نداشته باشد.
وي ضمن احترام به راي نمايندگان مجلس، مخالفت صريح خود به مصوبه اخير مجلس در زمينه افزايش ظرفيت دانشگاه ها را به دليل ايردات و اشكالات متعدد، اعلام كرد.
مصوبه اخير مجلس، دانشگاه هاي مادر و مطرح كشور را ملزم به افزايش 10 درصدي پذيرش دانشجو در برخي از رشته ها در ترم تحصيلي مهرماه امسال، كرده است كه اين امر، واكنش هاي مختلف و مخالفت هايي از سوي روساي دانشگاه ها و مسوولان وزارت علوم را به دنبال داشت.
چهارشنبه 17 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]