واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: 6 ميليارد تومان براي احداث موزه مشاهير اختصاص يافت
جام جم آنلاين: در پي بهره برداري موزه مشاهير در روز 19 مهر ماه معاون فرهنگي و ارتباط سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان فارس از اختصاص 6 ميليارد و 180 ميليون تومان خبر داد.
به گزارش مهر ، اميرسوداگران درباره احداث «موزه مشاهير» گفت: ساخت موزه مشاهير در شمال حافظيه طرحي است كه اكنون مراحل اوليه خود را سپري مي كند. اين طرح در جريان سفر ارديبهشت سال 86 رئيس جمهور به فارس مطرح شد و در كميسيون ماده 32 معاونت و برنامه ريزي نظارت راهبردي ، بودجه اي بالغ بر 6 ميليارد و 180 ميليون تومان براي آن تصويب شد.
برهمين اساس قراردادي مابين ميراث فرهنگي استان و پيمانكار منعقد شد و زمين هاي محدوده فوق به تملك سازمان درآمد. نصب پيكره هاي مشاهير و بزرگان ايران و جهان از اقداماتي است كه قرار است در اين فضا انجام شود.
وي افزود: در اين طرح محدوده اي به وسعت 24 هزار متر مربع در ضلع شمالي آرامگاه حافظ اختصاص داده شده است كه 21 هزار متر مربع آن به باغ موزه مشاهير اختصاص دارد و 3 هزار هكتار باقي مانده براي احداث موزه اي سرپوشيده در نظر گرفته شده است تا اسناد و مداركي كه بايد در فضاي بسته نگهداري شوند در اين محل گردآوري شوند.
سوداگران صحبتهاي خود را تكميل كرد و گفت: نسخ خطي و دست نوشته ها بخشي از اسنادي است كه در اين موزه گردآوري خواهد شد كه اين كار با توافق ادارات ميراث فرهنگي ديگر استان ها صورت خواهد گرفت.همچنين در بخش «باغ موزه مشاهير» كه فضاي باز اين طرح محسوب مي شود چندين پيكره برنزي از مشاهير فرهنگي ايران و جهان نسب خواهد شد.
وي اظهار داشت: كيفيت اين پيكره ها براي ما بسيار حائز اهميت است و هنوز تصميمي برآن گرفته نشده است تا با پيكره سازان ايراني همكاري شود يا خارجي اما آنچه كه مشخص است اين است كه نصب 10 پيكره كامل از مشاهير ، 20 تنديس و 30 سرديس در برنامه هاي اين طرح قرار دارد.
معاون فرهنگي و ارتباط سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان فارس درباره امكانات رفاهي و پذيرايي كه براي بازديدكنندگان و گردشگران در اين طرح در نظر گرفته شده است گفت: پيش از اين رستورانهايي در محدوده حافظيه وجود داشت كه به خاطر رعايت نكردن قوانين مربوطه جمع آوري شد و در حال حاضر مسئولان اجرايي طرح «موزه مشاهير» تصميمي بر قرار دادن امكانات رفاهي در محدوده باغ موزه مشاهير ندارند اما طرح ديگري در دست است به عنوان طرح «عرفان» كه از آرامگاه حافظ تا منطقه هفت تنان را در بر مي گيرد كه امكانات رفاهي و پذيرايي لازم در اين محدوده قرار خواهد گرفت.
سوداگران در اين باره افزود: قدمت اين طرح به سه چهار سال قبل باز مي گردد و شامل اضافه كردن محدوده حافظيه تا منطقه هفت تنان است. با اجراي اين طرح و تملك خانه هاي روستاي چهل تنان كه در اين محدوده دو كيلومتري قرار دارند فضاي بيشتري به محدوده حافظيه اختصاص پيدا خواهد كرد كه البته هنوز كار تمليك زمينهاي اين محدوده انجام نشده است.
وي گفت: طرح «عرفان» نيز از مصوبه هاي سفر رياست جمهوري است كه در هرسال بودجه اي از صندوق اعتبارهاي ملي و استاني به آن اختصاص داده مي شود كه در سال گذشته اين بودجه 1 ميليارد تومان بود و در سال جاري نيز درخواست ما بودجه اي به همين ميزان است كه هنوز اختصاص داده نشده است.
هفت تنان مكاني تاريخي است كه محل دفن هفت عارف گمنام است و در زمان كريمخان زند آرامگاهي براي اين هفت تن ساخته شده است. در اين مكان موزه سنگي قرار دارد كه تا كنون ميراث فرهنگي اقداماتي نظير مبلمان كردن و اجراي سيستم صوتي را انجام داده است.
سوداگران طرح محدوده سعدي را نيز از ديگر طرح هاي در دست اجرا دانست و گفت: در ضلع شمالي سعدي فضايي با زير بناي 2 هزار و 200 متر مربع براي احداث كتابخانه تخصصي و مركز پژهشي سعدي شناسي اختصاص دادده شده است.
وي گفت: مجريان اين طرح مبلغي خدود 2 ميليارد تومان را در نظر گرفته اند كه در سال جاري مبلغ 500 ميليون تومان به آن اختصاص داده شده است.
سه شنبه 16 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]