واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: 29 درصد آب توليدي در استان هدر مي رود
گروه خبر: ۲۹ درصد آب توليدي به دليل فرسودگي شبكه آب رساني به هدر مي رود و تكميل آبرساني به شهرهاي خراسان جنوبي به 50 ميليارد ريال اعتبار نياز دارد.
مدير عامل شركت آب و فاضلاب در گفت وگو با خبرنگار ما گفت: در صورت تخصيص 50 ميليارد ريال اعتبار به بخش آب شرب در حوزه تامين آب شرب شهرها، آبرساني شهرهاي باقيمانده انجام و پروژه تكميلي آبرساني نيز محقق خواهد شد.
مهندس طاهري اعتبار مورد نياز براي نگهداري، حفظ و بازسازي شبكه هاي آب و اصلاح آن ها را 130 ميليارد ريال عنوان كرد و ادامه داد: تاكنون 80 درصد اهداف آب و فاضلاب شهري در برنامه چهارم توسعه تحقق يافته و با تخصيص 370 ميليارد و 232 ميليون ريال به اين بخش اكثر شهروندان از آب شرب بهداشتي برخوردار شده اند.وي از اهداف آب و فاضلاب شهري در برنامه چهارم توسعه به 136 كيلومتر توسعه خطوط آبرساني و ايجاد تاسيسات آب، 93 كيلومتر توسعه شبكه توزيع آب شرب شهري، بازسازي 13 هزار و 844 رشته انشعابات فرسوده آب شهري و تعويض 19 هزار و 647 كنتور خراب مشتركين را اشاره كرد.
به گفته وي واگذاري فروش انشعاب آب جديد، افزايش ظرفيت مخازن آب، تجهيز 13 شهر به ملزومات اتفاقات، استقرار سيستم كنترل از راه دور چاه ها در 17 شهر، نصب 17 هزار و 800 رشته انشعاب جديد فاضلاب و اجراي 5/16 كيلومتر شبكه جمع آوري فاضلاب از ديگر اهداف مورد نظر در برنامه چهارم توسعه است كه تحقق آن مشروط به تخصيص به موقع و مناسب اعتبار بوده و با توجه به ظرفيت هاي علمي و فني موجود در منطقه، در صورت تخصيص به موقع اعتبارات اين موارد محقق خواهد شد.
وي اعتبارات عمراني بخش آب و فاضلاب شهري استان را 100 ميليارد ريال عنوان كرد و ادامه داد: تاكنون 44 درصد اين رقم تخصيص يافته است.
ايجاد تاسيسات فاضلاب شهرهاي بيرجند، قاين، فردوس و سربيشه از طرح هاي مهم و ادامه داراست كه براي تكميل آن به 550 ميليارد ريال نياز دارد.
وي از طرح هاي عمراني اين مجموعه به تكميل فاز دوم پروژه آبرساني شهرهاي حاجي آباد، نيم بلوك اسفدن، آرين شهر، بشرويه، اجراي پروژه اصلاح بخشي از شبكه فرسوده آب شرب شهرهاي بيرجند، فردوس، قاين، نهبندان و شوسف، انجام عمليات مرمت و بازسازي تاسيسات آب 10 شهر استان با 24 ميليارد ريال اعتبار را نام برد.
وي بيشترين فرسودگي شبكه آبرساني شهرهاي استان را مربوط به بيرجند و قاين اعلام كرد و افزود: اين تاسيسات حدود 30 درصد فرسودگي دارد كه در سال جاري 20 ميليارد ريال براي اصلاح شبكه 14 شهرستان و 6 ميليارد و 300 ميليون ريال نيز به منظور باسازي انشعابات آب اين شهرها تخصيص يافته است.
به گفته طاهري برابر ضوابط، عمر مفيد شبكه هاي آبرساني 25 سال برآورد مي شود و حدود 30 تا 35 درصد شبكه در استان فرسوده بوده و به طور متوسط 29 درصد آب توليدي به هدر مي رود.
وي با بيان اين كه از محل توازن منطقه اي در سال جاري تاكنون اعتباري تخصيص نيافته است تصريح كرد: از فصل اعتبارات حوادث 9هزار ميليون ريال تصويب شده كه براي احداث چاه در چهار امور شركت شهرهاي (بيرجند، فردوس، قاين و نهبندان) خريد تانكر سيار آبرساني، برق رساني و تامين آب شهرها هزينه خواهد شد.
او همچنين به كنترل انشعابات غيرمجاز اشاره كرد و توضيح داد: با توجه به نظر مسئولان استان براي رفع موانع و ايجاد شرايط واگذاري انشعاب آب به همه ساخت و سازهاي محدوده خدمات شهري و اعتقادات استوار ديني و فرهنگي مردم منطقه، تعداد انشعاب غير مجاز در حداقل ممكن است.به گفته وي در صورت مشاهده انشعاب غير مجاز براي راهنمايي متقاضي به منظور تبديل آن به انشعاب مجاز و در صورت اصرار فرد بر بهره برداري غير مجاز مراتب از طريق مراجع قضايي پي گيري مي شود.
طاهري به 2/5 ميليارد ريال بدهي جاري مشتركان در همه كاربري ها اشاره كرد و ادامه داد: با توجه به قيمت پايين آب بها، پرداخت به موقع قبوض توسط مشتركان مورد انتظار است در كاربري هاي آموزشي، درماني، دولتي، بخش فرهنگي، دولتي و غير دولتي 2 تا 3 برابر ظرفيت متوسط تعيين شده آب مصرف مي شود.وي تاكيد كرد: با توجه به تعيين ظرفيت و الگوي مصرف، از مشتركاني كه بيش از الگو و ظرفيت مصرف مي كنند جرايم مازاد بر الگو اخذ شده و در زمان كمبود آب به مشتركان پر مصرف اخطار صرفه جويي ابلاغ و در صورت عدم همكاري، انشعاب قطع موقت مي شود.وي تهيه و توزيع بروشورهايي براي اطلاع رساني به مشتركان و نصب شيرهاي كاهنده را از جمله اقدامات براي توجه مردم به رعايت الگوي مصرف عنوان كرد.
سه شنبه 16 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]