واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: هفت اشتباه باور نكردني درباره خواب!!!
1 -خواب، هر چه بيشتر بهتر؛ كاش همينطور بود! ولی مطالعات نشان میدهد احتمال مرگ زودرس در آنهايی كه بيش از 8 ساعت در شبانهروز می خوابند، بيشتر است!
2-خوش به حال فلانی، هنوز سرش به بالش نرسيده، خوابش میبرد! اتفاقاً اين نشان می دهد كه فلانی خواب خوبی ندارد؛ اين كه آدم هنوز سرش به بالش نرسيده خوابش ببرد، يكی از نشانههای خواب آلودگی است كه بايد تحت بررسی قرار بگيرد! مدت زمانی كه طول می كشد تا خوابمان ببرد نبايد كمتر از 5 دقيقه يا بيشتر از 30 دقيقه باشد؛ پزشكان مقادير كمتر و بيشتر از اين محدوده را غيرطبيعی می دانند!
3-چقدر كم می خوابی؟! همه آدمها حداقل به 8 ساعت خواب شبانه احتياج دارند! هيچ عدد قطعی و واحدی وجود ندارد كه بشود روی آن قسم خورد؛ ميزان نياز به خواب در افراد مختلف متفاوت است، به خودتان رجوع كنيد اگر حس میكنيد كه هر روز بعد ازظهر خسته و خوابآلود میشويد، بدانيد كه احتمالاً الگوی خوابتان غلط است!
4- چقدر زياد میخوابی؟! نخبهها فقط روزی 3 الی 4 ساعت میخوابند! شايد مارگارت تاچر و بيل كلينتون و چند نفر از مشاهير هاليوودی جزء نخستين كسانی باشند كه رسانههای غربی درباره كم خوابيدن آنها زياد حرف زدند، اما واقعيت اين است كه از نظر پزشكان اين قبيل افراد معمولاً عملكرد بهتری نسبت به سايرين ندارند! كمخوابی سلامت شما را تهديد می كند و تمركزتان را پايين میآورد، كمخوابی حتی می تواند بيمارتان كند و به سيستم ايمنی شما آسيب بزند!
5-من خوابم خوب است، فقط شبها چند بار از خواب میپرم! به چنين خوابی نمی گويند خواب خوب؛ خوابی خوب است كه تداوم مناسبی داشته باشد؛ بيدار شدن مكرر در حين خواب از علائم شايع اختلال خواب است و بيشتر آنهايی كه شبها بيش از يک بار از خواب میپرند به نوعی اختلال خواب دچارند!
6-كمخوابی فقط يک چاره دارد؛ قرص خواب! تأثير داروهای خوابآور كوتاه مدت است و كمكم بدن به دارو عادت می كند و ديرتر به آن جواب میدهد؛ از طرفی، اگر بدن به دارو عادت كند قطع آن اوضاع را بدتر میكند؛ پس برای درمان قطعی، فقط بايد به پزشک مراجعه كرد تا علت اصلی بيخوابی شناخته و درمان شود.
7- كمخوابی از آن دردهايی است كه چاره ندارد و بايد با آن ساخت! اما توصيههای ديگری هم هست كه میتواند اوضاع خوابتان را رو به راه كند: پرهيز از نوشيدن چای، قهوه، نوشابه وخوردن شكلات در ساعات نزديک به خواب؛ خودداری از مصرف غذاهای سنگين و كشيدن سيگار در ساعات نزديک به خواب؛ رعايت نظم خواب، خوابيدن در يک ساعت ثابت، اختصاص دادن اتاق خواب به خوابيدن و اجتناب از كارهای ديگری مثل: تماشای تلويزيون و كار در آن اتاق و بالاخره اين كه اگر بيش از نيم ساعت در رختخواب مانديد و خوابتان نبرد و احساس خوابآلودگی هم نكرديد، بايد از اتاق خواب خارج شويد وتا وقتی احساس خواب آلودگی نكردهايد به رختخواب برنگرديد!
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]