واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: معاون وزير بازرگاني تصريح كرد:شكل گيري فروشگاههاي زنجيرهاي بيهويت يعني بياعتمادي به اصناف
تهران- خبرگزاري كار ايران
معاون بازرگاني داخلي وززارت بازرگاني گفت: وقتي فروشگاههاي زنجيرهاي بيهويت در سالهاي گذشته شكل ميگيرد، به معني اين است كه اعتماد به اصناف وجود ندارد.
به گزارش ايلنا، محمد صادق مفتح در اجلاس شوراي اصناف كشور ادامه داد: تولد سازمان ميادين ميوه و ترهبار به اين دليل بوده كه ميادين عمده فروشي ميوه را ساماندهي كند اما ايجاد اين سازمان اگر تعارف را كنار بگذاريم، به معني بياعتمادي به صنف ميوه و تره بار است.
وي افزود: يك جريان موازي براي رقابت با اين صنف ايجاد شده است و حتي پا از ميوه و تره بار فراتر گذاشته شده و فروشگاههاي زنجيرهاي بيهويت شكل گرفتهاند.بطن اين كار بياعتمادي به صنف مربوطه وايجاد شبكه موازي براي رقابت است.
وي خاطر نشان كرد: شكلگيري تعاونيهاي كارمندي كه فروش آزاد هم دارند، يعني بياعتمادي به صنف سوپر ماركت. اين رويه اشتباه است و بايد فضا را از تقابل به تعامل تغيير ميداديم.
وي تصريح كرد: در اين واگذاري امور به اصناف، منت سر اصناف نميگذاريم. ما براي كمك به خودمان به اصناف روي آورديم. اعتقاد داريم دولت خود را ازاين ابزار مهم كه ميتواند در بحرانها به كمكش بيايد، محروم كرده است
مفتح با اشاره به دلايل توجه دولت به اصناف گفت: در محيط كسب و كار دو عنصر قدرت دارند؛ اولي دولت و ديگري بدنه بازار است كه رابطه دولت و بازار سرفصل بسياري از مكاتب حتي مكاتب فلسفي قرار گرفته است.
وي افزود: تفكر چپ در خصوص اين رابطه به نقش 100 درصدي براي دولت و نقش صفر درصدي براي اصناف اعتقاد دارد. نگاه راست هم به كلي عكس اين قضيه را تعريف ميكند.
مفتح ادامه داد: تفكر ما تعامل و حركت دو جانبه بوده است. خيليها از رويكرد دولت برداشت سياسي كردند؛ فكر ميكردند دولت قصد دارد در بحرانها خود را پشت اصناف پنهان كند و يا توپ را در زمين اصناف بيندازد، اما نگاه دولت به غير از الزام اداري يك الزام شرعي براي تعامل است.
وي افزود: اصل 44 ميگويد آن كاري را كه بخش خصوصي ميتواند انجام دهد، دولت حق دخالت در آن را ندارد. در واقع اين يك اصل سلبي است و نه اصل ايجابي.
مفتح خاطر نشان كرد: در خصوصيسازي بخش بازرگاني بايد از اختصاصيسازي بگريزيم. بايد به فكر مردمي كردن باشيم؛ مردمي كردن اقتصاد در امور بازررگاني، معنياش واگذاري امور به اصناف است؛ چرا كه گزينهاي بهتر از اصناف در بخش بازرگاني وجود ندارد.
وي افزود: مدتي در اروپا بحث اقتصاد بازار مد شد و به دست نامرئي اقتصاد در بازار اشاره شد، يعني اين كه بازار با مكانيزم رقابتي پالايش كند و عناصر منفي را كنار بگذارد. اين براي قرن نوزده بوده و امتحانش را پس داده است و دست نامرئي تبديل به نامردي شد، به طوري كه چند نفر توافق كردند به جاي رقابت، رفاقت كرده و بازار را مديريت كنند.
وي افزود: الان در خصوصيترين اقتصاد هم بحث قيمتگذاري و نظارت و بازر سي وجود دارد.
مفتح تصريح كرد: بدترين عنصر براي قيمتگذاري دولت است و بايد تشكلهاي صنفي در چارچوب دولت امر قيمتگذاري را انجام دهند.
پايان پيام
كد خبر: 449683
دوشنبه 15 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]