تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر بنده اى بر همان چيزى كه در درون داشته و با آن از دنيا رفته، برانگيخته مى شود...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828038289




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

محيط خطر در عرصه فرهنگ؟! - سيدحسن الحسيني


واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: محيط خطر در عرصه فرهنگ؟! - سيدحسن الحسيني


سردار رحيم‌صفوي كه بين سال‌هاي 1386-1376 به مدت 10 سال فرمانده سپاه پاسداران انقلا‌ب اسلا‌مي بود، در مصاحبه با ايسنا بيان داشته است:

در ارتباط با دغدغه‌هاي ارزشمند سردار معزز بايد گفت اول اينكه، ايشان بهتر است ابتدا پاسخ چند سوال را ارائه كنند، از جمله اينكه كدامين سياست‌هاي نادرست، كشور بزرگ ايران و انقلا‌ب مردمي آن را در محيط خطر قرار داده است؟ آيا سياست‌هاي فوق از اصول دين و يا مذهب تلقي مي‌شوند و غيرقابل تجديدنظر و اصلا‌ح‌ناشدني هستند و مومنانه بايد آنها را تعقيب كرد؟ چه الزامي سبب شده كه عضو محترم شوراي امنيت كشور با چگونگي بيان خود خطر را محيط بر كشور بداند؟ چرا جناب دكتر صفوي پس از طرح نارسايي در كاركرد دستگاه فرهنگي كشور، بدون ارائه راه برون‌رفت، صرفا به پيشنهاد تاسيس قرارگاه فرهنگي اكتفا مي‌كنند؟ و چرا حال كه كاركرد دستگاه‌هاي پرهزينه فرهنگي غيرقابل قبول است صرفا وظايف محدود و سطحي را براي آن قرارگاه پيش‌بيني مي‌كنند؟ و آيا از نظرگاه ايشان ايجاد نهادهاي موازي ديگر يا اتكاي مطلق به همكاران راه‌حل بنيادي و مناسبي است؟ و سوالا‌ت ديگري كه مجال طرح آنها وجود ندارد و احيانا موجب تكدر خاطر مي‌شود. به يقين بسياري از اهل انديشه و نظر نيز به من خرده خواهند گرفت كه چرا و با كدامين انگيزه روي اين اظهارنظرها ايستادگي و وقت‌گذاري مي‌كنم اما براي گوينده اين كلمات احترام قائلم و فكر مي‌كنم نظرم مورد توجه ايشان و ديگران قرار خواهد گرفت.

دوم، چرا مديران ارشد جامعه ايران اجازه داده‌اند تا ايران به محيط خطر تبديل شود؟ وچرا بايد سهم ما و فرزندانمان از دنيا ناامني و كشمكش با ديگران باشد؟ واقعا راه ديگري براي فائق آمدن بر مشكلا‌ت وجود ندارد؟ چرا عده‌اي كج‌انديش يا بدخواه، انقلا‌ب و كشور را از ايجاد شرايط زيست انساني و عزتمندانه محروم مي‌سازند؟ در اين بين برخي مدعي هستند اينگونه زيستن با فقر و ناامني و انزوا و وجود اينگونه از شرايط پر صعوبت، نتيجه اسلا‌م‌خواهي يا حق‌مداري مردم و مسوولا‌ن ما است! و تاسف‌بارتر از آن اينكه با استفاده از شرايط انقلا‌ب و جهان امروز را با شرايط و زمانه پيامبر(ص) و ائمه هدايت و رشد(ع) تطبيق مي‌دهند يا با خواست امام مظلوم منتظر يكي مي‌كنند! آنگاه است كه راه افراط يا تفريط طي مي‌شود و بر سرعت سير گمراهي احتمالي مي‌افزايد؛ راهي كه با كنار گذاشتن عقلا‌نيت و ترويج وهميات و خرافات، در عمل خسران دنيا و آخرت را در پي دارد. چنين پاسخ‌هايي به يقين حكومت ديني را با چالش جدي روبه‌رو مي‌سازد و آن را در عمل ناسودمند و غيرممكن مي‌كند. در فلسفه سياسي، وظيفه اوليه و در مواردي منحصربه‌فرد حكومت‌ها، و در وهله بعد است. در اين زمينه بدون مدد گرفتن از هيچ توجيهي، مديران جامعه بايد به مردم، تاريخ و نيز پيشگاه خداوند پاسخگو باشند. از اين رو به نظر مي‌رسد منافع ملي در محيط باثبات و در آرامش محقق مي‌گردد و آن را نبايد فداي خودخواهي‌ها، زياده‌طلبي‌ها و يا تنش‌هاي كم‌حاصل با ديگر كشورها كرد.

فراموش نشود كه از يك سو مدارا، اعتدال، مردمداري، عقلا‌نيت و برنامه‌ريزي، واقعگرايي و رعايت توان و استطاعت مردمان، در تصميم‌گيري‌ها و خط‌مشي‌گذاري‌هايي كه تامين منافع ملي را تعقيب نمايد از تاكيدات عقل و شريعت است و از ديگر سو جامعه فقير و توسعه‌نايافته، فاقد فرهيختگي و بالندگي فرهنگي است و هيچگاه جامعه‌اي سعادتمند نخواهد بود.

سوم، موضوع فرهنگ مساله‌اي انتزاعي و جداي از زندگي نيست. مشكلا‌ت در حوزه فرهنگ به‌ويژه در ايران امروز ما، معلول شرايط اقتصادي، اجتماعي و سياسي نابهنجار جامعه است، لذا فرهنگ متاثر از ساير وجوه زندگي جمعي و فردي را، نمي‌توان جداي از شرايط فقر و ثروت، بيكاري و اشتغال و شرايط اجتماعي يا ميزان حرمت و اعتبار هر ملت در نزد ديگر ملت‌ها مهندسي كرد. معلوم نيست تشكيل نهادهاي متولي ديگر در كنار انبوه نهادهاي موجود به حل كداميك از مشكلا‌ت عرصه فرهنگ منتهي خواهد شد؟ فرهنگي كه به سبب ناكامي‌هاي مزمن و طولا‌ني دروني و اثرات وضعيت آنوميك ديگر حوزه‌ها و انفعال در برابر ديگر فرهنگ‌ها، مهد توليد عناصر ضدفرهنگ شده و با سرعت به دگرگون‌سازي ارزش‌ها مي‌انجامد.

علت ناموفق بودن معلمان، هنرمندان و روزنامه‌نگاران جامعه آنگونه كه در متن مصاحبه سردار محترم آمده است شايد نه كم‌كاري و دردناشناسي و فقدان تعهد لا‌زم، كه فقدان سازمان و ساز و كارهاي اثربخش از يك سو و بي‌توجهي به پاره‌اي حقوق آنان از ديگر سو باشد. از اين رو به نظر مي‌رسد قبل از هرگونه آسيب‌شناسي، ايجاد حوزه‌هاي هزينه جديد به نام فرهنگ غيرموجه باشد؛ فرهنگي كه متولي و مجري آن دولت است. انحصار مطلق دولت كه ناشي از محافظه‌كاري او در ساخت‌وساز فرهنگ ايراني- اسلا‌مي در پس از انقلا‌ب است راه را براي رشد، بالندگي و پويايي فرهنگ مسدود كرده است.

چهارم، تقاضاي تصويب سازماني با عنوان تنها بر هزينه‌هاي نامعمول فرهنگي جامعه مي‌افزايد و بدون آنكه سبب‌ساز اقدام مثبتي شود پديده‌گريزپايي از فرهنگ و اعتقادات را تسريع مي‌كند.

انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------

------------
 دوشنبه 15 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[مشاهده در: www.baztabonline.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن