واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: هنوز در آموزش و پرورش كمبود معلم و نيروي مازاد وجود دارد
سرمايه : امروز روز جهاني معلم است؛ پنجم اكتبر، 14 مهرماه ولي براي فرشته. ج (نمي خواهد نام خانوادگي اش در روزنامه نوشته شود) روز سوم مدرسه رفتن است. از چهارسال پيش به عنوان معلم حق التدريس با مدرك كارشناسي زبان انگليسي در دبيرستان ها تدريس كرده است. سال گذشته در روزهاي اول سال تحصيلي هم مثل حالا نگران بود چون تا اول مهر هم خبري از بستن قرارداد نبود و وزير 53 هزار نيروي حق التدريس را نيروهاي مازادي خوانده بود كه نبايد به استخدام رسمي در اين وزارتخانه اميدوار باشند.
بعد از كشمكش هاي فراوان سرانجام در ساعات اضافه اي كه در مدارس شبانه و روزانه پيدا شد، تدريس كرد اما امسال به او گفته اند با يك شيفته شدن مدارس جايي براي او در دبيرستان ها نيست و بايد در پايه پنجم ابتدايي يكي از شهرك هاي اطراف تهران درس بدهد.از ديروز كه فهميده است بايد در كلاس پنجم تدريس كند، اضطراب دارد و نگران است. مي گويد: «اگر ما توان تدريس نداريم و به همين دليل استخدام نمي شويم چرا اجازه مي دهند مسووليت كلاس هايي را كه در تخصص مان نيست برعهده بگيريم. من به شغلم علاقه دارم و براي همين حاضر نيستم در شركت هاي خصوصي يا در ادارات كار كنم. از روز گذشته بارها در اينترنت مواد و شيوه درسي را در كلاس پنجم جست وجو كرده ام تا با آمادگي در كلاس حاضر شوم.»امروز روز جهاني معلم است. او صبح لباس مي پوشد و بارها خودش را در آينه برانداز مي كند تا مطمئن شود پوشش او مغايرتي با استانداردهاي عنوان شده از سوي آموزش و پرورش نداشته باشد. او تا امروز چند بار از فيلتر گزينش گذشته است و هنوز تا استخدام رسمي بايد بداند كه هر اتفاقي ممكن است باعث بيكارشدن او شود.
معلم ها قرار است امروز با دادن گل و شيريني روز جهاني معلم را گرامي بدارند.محمود بهشتي لنگرودي بازرس كانون صنفي معلمان مي گويد: «هر سال در اين روز مراسمي را برگزار مي كرديم اما امسال چند روز قبل از روز جهاني معلم با تعدادي از اعضاي تشكل هاي صنفي تماس گرفته شد و از برگزاري مراسم منع شده ايم.»
كانون صنفي معلمان ايران به مناسبت اين روز بيانيه اي صادر كرده و در آن آورده است: «معلمان از برگزاري يك مراسم ساده به مناسبت اين روز محروم شده اند و مسوولان به درخواست كتبي كانون صنفي معلمان ايران براي برگزاري مراسم راهپيمايي در اين روز پاسخي نداده اند.»فعالان صنفي معلمان در بيانيه خود بر لزوم اجراي قانون مديريت خدمات كشوري نيز تاكيد كرده اند.
اجراي قانون مديريت خدمات كشوري و اصلاح طرح ساماندهي نيروي انساني از موارد مطرح شده از سوي نمايندگان در استيضاح وزير هم بوده است.اكبري از اعضاي هيات مديره كانون صنفي معلمان معتقد است استيضاح وزير براساس مناسبات قومي و سياسي بوده و به همين دليل به انجام نرسيده است: «مشكل ديگر بي اعتمادي به وجود آمده در بدنه آموزش و پرورش نسبت به تصميم هاي كلاني است كه از سوي مسوولان براي نظام آموزش اتخاذ مي شود. وضعيت آموزش و پرورش رو به بهبود نيست و معلمان تغييرات را در جهت اصلاح نمي بينند.»
عضو ديگر اين كانون تاكيد مي كند: «ساماندهي نيروي انساني به بهانه كوچك و كم هزينه كردن انجام شده است در حالي كه باعث افزايش تعداد دانش آموزان و پايين آمدن كيفيت آموزش مي شود. اين طرح با مخالفت بدنه آموزش و پرورش و بعضي مديران مياني روبه رو شد ولي در نهايت با اصلاحات اندك به تاييد وزير رسيد. در حال حاضر مدارس شلوغ شده و در برخي مناطق با مازاد و كمبود معلم روبه رو هستيم. ما 4/14 ميليون دانش آموز و يك ميليون معلم داريم يعني با احتساب يك ميليون دانش آموز غيرانتفاعي براي هر 12 دانش آموز در مدارس ابتدايي يك معلم وجود دارد، اين نسبت مي تواند قابل قبول باشد (در برخي كشورها استاندارد يك معلم براي 17 دانش آموز در نظر گرفته شده است) اما به دليل نبود مديريت كلان با اين آمار شاهد كمبود معلم هستيم.»او مي افزايد: «علي احمدي معاونت ابتدايي، معاونت راهنمايي و معاونت متوسطه را تلفيق كرده است و به جاي آن معاون آموزش را جايگزين كرده است. براي اين پست هم كسي را برگزيده كه پيش از اين مسوول ارزيابي و رسيدگي به شكايات آموزش و پرورش بوده و قبل از اين مسووليت، هم در بخش ارزشيابي فعاليت مي كرده است. اين انتخاب نمونه اي است براي نگاه مديريتي در اين وزارتخانه كه كمتر مصالح آموزش جامعه را درنظر مي گيرد.»
به گفته او مديران وزارتخانه خود حاضر نيستند فرزندان شان را در مدارس دولتي ثبت نام كنند: «بيشتر فرزندان مديران در مدارس غيرانتفاعي درس مي خوانند پس اين موضوع هنوز مساله خودشان هم نشده است.»
يکشنبه 14 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]