تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندم از خواندن قرآن غافل مباش، زيرا كه قرآن دل را زنده مى كند و از فحشاء و زشتى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826658650




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اندازه دنياي تو چقدر است؟


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: اگر کمي به خود و اطرافيان خود توجه کنيم درمي‎يابيم که همگي ما به نوعي گرفتار دنيا و مشکلات بي ارزش آن هستيم و اصل را فراموش نموده‎ايم. و بسيار ديده مي‎شود که بر اين مشکلات گريه نيز مي‎کنيم، حال آن که حتي به فکر غم‎هاي اصلي خود نمي‎افتيم چه برسد که گريه کنيم!
چه کسي سزاوار گريه كيست؟
اگر کمي به خود و اطرافيان خود توجه کنيم درمي‎يابيم که همگي ما به نوعي گرفتار دنيا و مشکلات بي ارزش آن هستيم و اصل را فراموش نموده‎ايم. و بسيار ديده مي‎شود که بر اين مشکلات گريه نيز مي‎کنيم، حال آن که حتي به فکر غم‎هاي اصلي خود نمي‎افتيم چه برسد که گريه کنيم!
براي خريد منزل، اتومبيل، و وسايلي از اين قبيل چه نذر و نيازهايي که نمي‎کنيم، اما هيچگاه براي اين که ديگر غيبت نکنيم، دروغ نگوييم، نه گريه مي‎کنيم و نه پاي نذري به ميان مي‎آيد.
گويا فراموش کرده‎ايم که براي چه هدفي به دنيا آمده‎ايم و چنان براي آن تلاش مي‎کنيم که انگار تا ابد در اينجا هستيم و هيچ قصد رفتن هم نداريم.
قاعدتا از دنيا و نعمت‎ها و امکاناتش بايد براي رسيدن به کمال انساني استفاده کرد اما انگار قضيه برعکس شده چرا که خيلي‎ها براي اين که به دنياي بيشتري برسند از شرع استفاده مي‎کنند و با تحريف نمودن آن به خواسته‎هاي دنياي خود مي‎رسند.
البته اشتباه نشود استفاده از دنيا اشکال ندارد ولي تا وقتي که وسيله‎اي براي رسيدن به کمالات و خدا باشد. اما وقتي دنيا هدف مي‎شود ديگر اشکال‎دار مي‎شود.
قاعدتا از دنيا و نعمت‎ها و امکاناتش بايد براي رسيدن به کمال انساني استفاده کرد اما انگار قضيه برعکس شده چرا که خيلي‎ها براي اين که به دنياي بيشتري برسند از شرع استفاده مي‎کنند و با تحريف نمودن آن به خواسته‎هاي دنياي خود مي‎رسند.
در اينجاست که بايد گفت اندازه دنياي افراد با هم متفاوت است. و اندازه دنياي هر کس به اندازه خواسته‎هايش مي‎باشد و افرادي که به دنبال دنياي مادي هستند چه دنياي کوچکي دارند.
آية الله حسن زاده آملي در اين باره مي‎گويد:
«بايد به حال آنانى كه بر غم و اندوه باطنى خود و هر چيز ديگري مى‎گريند، گفته شود كه شايسته است بيشتر، بر كسى كه از نفس خود غافل است و در شهوات حقير و پست و فرومايه‎اى كه او را به بدبختى و گمراهى مى‎كشانند فرو رفته است، گريه و زارى كنند.
بايد به حال آنانى كه بر غم و اندوه باطنى خود و هر چيز ديگري مى‎گريند، گفته شود كه شايسته است بيشتر، بر كسى كه از نفس خود غافل است و در شهوات حقير و پست و فرومايه‎اى كه او را به بدبختى و گمراهى مى‎كشانند فرو رفته است، گريه و زارى كنند.
شهوات و اميالى كه طبع او را به طبع بهايم(چارپايان) مايل مى‎گردانند و از او مي‎خواهند كه به اين امر شريف اشتغال جويد و خالصانه به آن پرداخته، پس تا توان دارد به تزكيه و پالايش خود اقدام نمايد.
چرا که پاكى و طهر حقيقى، پاكى نفس است؛ نه پاكى ظاهرى و جسمانى. از اين رو شخص عالم و حكيم ميرزا، كه خداى خود را، عبدى فرمانبردار بوده، ولى بدنش به بوى بد آلوده است؛ حتى در نظر جاهلان نيز، از نادانى كه ظاهر خود را به مشك و عنبر معطر نموده است، بهتر است از فضيلت شخص متعبدي كه از دنيا و لذات پست آن دوري مى‎جويد.
پس اى انسان جاهل! آيا نمى‎دانى كه اقامتت در اين عالم همچون لحظه‎اى، سپرى خواهد شد، و آنگاه به عالم حقيقى خواهى رفت و در آن جا، جاودانه خواهى ماند؟!» (1)


پي‎نوشت‎:
1- برگرفته از رسائل كندى، ص 279، طبع مصر. با ويرايش و دخل و تصرف.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن