واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
همه کساني که دانش آموز داوطلب شرکت در آزمون سراسري در خانه دارند مي دانند يکسال است تمام برنامه هاي خانواده تحت الشعاع يک کلمه قرار گرفته است: کنکور.
اين روزها بسياري از اين داوطلبان روزشماري مي کنند تا هر چه زودتر از قرنطينه درآيند و نفسي راحت بشکند. اما عده اي نيز آنچنان درگير ترس و اضطراب ناشي از کنکور هستند که آرزو مي کنند روزهاي نهم ، دهم و يازدهم تيرماه هيچوقت از راه نرسند و يا حتي از صفحات تقويم پاک شوند.
از طرف ديگر، کارشناسان ، مربيان و خانواده ها سعي مي کنند با آخرين توصيه ها به داوطلبان بقبولانند کنکور آنچنان غول بي شاخ و دمي هم که فکر مي کنند نيست.
پس بهتر است ، با توکل و آرامش آن را هم مانند بسياري از امتحانات ديگر زندگي پشت سر گذارند. شما داوطلب عزيزي که در دوره پيش دانشگاهي به سرد مي برده ايد و يا در کلاس هاي مختلف آمادگي براي کنکور شرکت داشته ايد، احتمالا مي دانيد براي شرکت در آزمون به چهار نوع آمادگي نياز داريد: آمادگي ذهني يا فکري ، آمادگي روانشناختي و آمادگي معنوي.
منظور از آمادگي ذهني بعد فني و محتوايي است.
به اين معني که دانش آموز بايد بر گروهي از يافته ها و مطالب مسلط باشد، تا بتواند در آزمون شرکت کند، براي دانش آموزي که مطالعه اي نداشته و آمادگي اطلاعاتي لازم را ندارد، شرکت در آزمون معني ندارد.
اما شما که تمام يک سال گذشته را به مطالعه دروس پرداخته ايد، در اين 2يا 3هفته باقيمانده لازم نيست وقت خود را به يادگيري مطالب جديد اختصاص دهيد. بلکه بهتر است اين روزهاي پاياني را صرف مرور مطالب آموخته شده و تکرار دو يا چندباره تست هايي که قبلا روي آنها کار کرده ايد کرده و نقاط ضعف خود را در مورد آنها برطرف سازيد. رقباي شما الان همين کار را مي کنند.
فرصت براي يادگيري مطالب جديد کوتاه است و اين کار علاوه بر افزايش اضطراب باعث خواهد شد. مطالب قبلي را نيز نتوانيد به درست در ذهن خود طبقه بندي کنيد. حال آن که مرور مطالب خوانده شده قبلي اعتماد به نفس شما را نيز افزايش خواهد داد.
دکتر زارع ، کارشناس و مشاور تحصيلي در اين زمينه به داوطلبان گروه علوم انساني توصيه مي کند به صورت فشرده و کوتاه مدت مطالبي را که زير آنها خط کشيده اند دوباره مرور کنند و داوطلبان گروه رياضي و علوم تجربي نيز روي جزوات و مطالبي که قبلا کار کرده اند وقت بگذارند و راه حل هاي سريعي را که براي حل مسائل ياد گرفته اند، مرور کنند تا بر اطلاعات قبلي تسلط پيدا کنند.
در کنار شرايط مناسب ذهني و فکري شما داوطلب عزيز از لحاظ جسمي نيز بايد آمادگي لازم را براي شرکت در جلسه داشته باشيد.
اگر احيانا مشکل خاصي داريد و دارويي مصرف مي کنيد که سطح هوشياري شما را تحت تاثير قرار مي دهد، حتما با پزشک و يا روانپزشک خود در ميان بگذاريد. توجه داشته باشيد بعضي از داروهاي ضداضطراب ممکن است توجه و تمرکز شما را در جلسه امتحان پايين بياورد.
از نظر جسمي حافظه و عملکرد آن در بدن و کلا در سيستم ارگانيک يک داوطلب از اهميت ويژه اي برخوردار است. از آنجا که عملکرد بهتر حافظه در گرو فعاليت درست و مناسب مغز است و مغز نير براي فعاليت خود به تغذيه مناسب و اکسيژن کافي نياز دارد، نوع تغزيه شما رد شب و روز قبل از کنکور و حتي خود روز آزمون بسيار مهم است.
پس در اين روزها از مواد پروتئيني و قندي که سريعا جذب خون مي شوند بيشتر استفاده کرده و از خوردن موادي که هضم سختي دارند و معده را بيشتر درگير مي کنند و در نتيجه فعاليت مغذه را کاهش مي دهند، خودداري نماييد.
براي رساندن اکسيژن کافي به مغز نيز کارشناس استفاده از تکنيک تنفس و آرام سازي را توصيه مي کنند. بنابر اين اگر در سر جلسه احساس خستگي داريد و مدام خميازه مي کشيد بد نيست اين تکنيک را امتحان کنيد.
ابتدا در مدت 5-4ثانيه از راه بيني نفس بگيريد و آن را به مدت کوتاهي در ريه ها حبس کنيد، بعد آرام آرام دي اکسيد کربن را از طريق دهان بيرون دهيد. اين حرکت را سه بار انجام دهيد تا اکسيژن کافي وارد خون شود و مغز تحريک شده و فعاليت قبلي خود را ادامه دهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]