واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ماجراي سفر ناپلئون به مصر و ترجمه قرآن در فرانسه
حسين زاده- استاندار خراسان رضوي با اشاره به توصيه حضرت امام علي(ع) كه فرمودند: مبادا ديگران از شما بر عمل به قرآن كريم پيشي گيرند، گفت: قرآن در بين امت اسلامي مهجور مانده است در حالي كه بايد قانون زندگي كردن از آن اقتباس و آلام بشري با استفاده از آن درمان شود.
مهندس محمدي زاده كه در مراسم اختتاميه سومين نمايشگاه قرآن و عترت خراسان رضوي سخن مي گفت درباره استفاده اروپاييان از قرآن كريم افزود: ناپلئون در سفري به مصر با قرآن آشنا شد و دربازگشت به فرانسه دستور داد آن را ترجمه كنند و پس از آشنايي با آن گفت: واي بر ما اگر مسلمانان اين كتاب را بخوانند و به آن عمل كنند و از آن پس يكي ديگر از توطئه هاي غرب براي ايجاد فاصله بين مسلمانان و قرآن كريم آغاز شد.
وي افزود: از اين رو در همين راستا امروز از كتاب موهن آيات شيطاني حمايت مي شود و تخريب چهره هاي اسلامي و در صدر آنان پيامبر گرامي اسلام، حضرت محمد(ص)، در دستور كار استكبار جهاني قرار دارد. وي با بيان اين كه قرآن كريم منبع اساسي دين اسلام و شاخصي براي تعاملات فردي و اجتماعي است گفت: با استفاده از اين كتاب آسماني مي توان شئونات جامعه بشري را شكل، جهت و حركت داد. مخاطب قرآن عزيز فقط فرهيختگان فرهنگي و استادان حوزه و دانشگاه نيست بلكه اين كتاب آسماني براي كودكان، نوجوانان و همه افراد در هر سني و در هر زمان و مكاني نازل شده و داروي همه دردهاست و تمام مشكلات انسان ها را حل مي كند.
در قرآن كريم ٥٣ قصه از سرگذشت پيامبران و ملت ها آمده است كه مي تواند مورد استفاده هنرمندان، اصحاب سينما و صاحبان فكر و انديشه قرار گيرد و آثار سينمايي با استفاده از جذابيت هاي اين داستان ها، شكل گيرد و مفاهيمي چون تربيت ديني، ظلم ستيزي، عدالت محوري را بين عموم انسان ها ترويج كند.
اين رسالتي است كه امروز بر دوش عموم و به ويژه اصحاب هنر و رسانه و كساني است كه دغدغه فرهنگي و ديني دارند. استاندار خراسان با ابراز علاقه از هنرمندان استدعا كرد كه در حوزه هاي متعدد از جمله ادبيات، شعر، موسيقي، سينما، گرافيك، تذهيب و... از قرآن كريم كمك بگيرند و با استفاده از مضامين آن به توليد آثار هنري بپردازند تا در نمايشگاه سال آينده شاهد اين توليدات هنري و فرهنگي باشيم.
حمايت از اقتصاد هنر
وي افزود: شايد بشود گروهي در اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان براي ارائه سفارش به منظور فعاليت هاي قرآني به هنرمندان تشكيل داد و در نتيجه اين فعاليت ها، بيشتر شاهد توليد محصولات قرآني باشيم و استانداري آماده ارائه منابع به اين منظور است و دكتر خواجه پيري مديركل مركز هماهنگي توسعه فعاليت هاي قرآني كشور نيز، آماده است تا از اين حركت حمايت كند.
ما نيز آمادگي داريم در راستاي فعاليت هاي تجاري و اقتصادي هنر اهتمام كنيم.
وي تصريح كرد: نمايشگاهي از آثار ارائه شده در جشنواره بسم الله نيز در اين نمايشگاه در قالب پوستر ارائه شده بود كه با الهام از اين آثار مي توان آثار هنري به منظور اهدا و جايزه دادن با كاركرد معنوي توليد كرد و با توجه به اين كه هم اكنون نيز در زمينه صنايع دستي آثار هنري زيبايي داريم، سفارش آثار متناسب با محتوا و فرهنگ قرآني نيز ممكن است.
براي كسب اطلاع بيشتر در اين زمينه خبرنگار ما پس از مراسم نظر استاندار را جويا شد.
وي گفت: در چند بخش اقتصاد هنر بايد اقدام كنيم، صحبت هايي كه شد اشاره به حوزه نشر بود امسال اعتبار خوبي به ويژه از تسهيلات بانكي براي نوسازي ماشين هاي چاپ در حوزه نشر و به خصوص چاپ قرآن اختصاص يافت، براين اساس اميدوارم با اين روال بتوانيم سطح كمي و كيفي نشر را تقويت كنيم.
وي افزود: در حوزه سينما به دنبال احداث شهرك سينمايي (پرديس) هستيم كه تمام فعالان سينما بتوانند به توليد فيلم بپردازند، مطالعات اين طرح انجام شده و مكان يابي آن در حال نهايي شدن است و اميدواريم اقدامات اجرايي را در آينده نزديك آغاز كنيم.
در محدوده تشكل هايي كه در حوزه فرهنگي هنري فعال هستند، به دنبال حمايت آن ها با تامين امكانات مورد نياز و سرمايه در گردش هستيم و با انجام اين حمايت ها و فعال شدن كريدور علمي و فناوري كه پشتيباني آي تي از حوزه هنر را برعهده خواهد داشت اميدواريم شاهد تحولي در اقتصاد اين بخش باشيم. وي درباره پشتيباني از اقتصاد هنر و مامور شدن ارشاد به خريد آثار قرآني گفت: به منظور تقويت كتابخانه ها، آموزش و پرورش و انتشارات، تلاش مي كنيم با خريد آثار از مولفان و ناشران حمايت شود و از سويي اين آثار در اختيار عموم قرار گيرد.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا اين حمايت ها، شامل آثار هنري هم خواهد شد يا فقط مربوط به حوزه كتاب است؟ گفت: اين حمايت ها مربوط به همه آثار هنري است و كتاب، يك نمونه است و آنچه گفتم سفارش آثار هنري است، يعني مي خواهيم براي كارهاي هنري در رشته ادبيات كودكان و ساير حوزه ها اعتباري براي سفارش در نظر گرفته شود.
در جشنواره امام رضا(ع) نيز اين گونه است كه اگر قرار است سريال و يا توليد سينمايي انجام شود، سفارش داده مي شود و داستان از قبل تهيه و تاييد و سپس توليد مي شود و براين اساس براي آن اعتبار اختصاص مي يابد.
شنبه 13 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 208]