واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: در فصل تابستان
مراقب حشرهكشها باشيد !
جام جم آنلاين: تابستان فصلي است كه گرماي طاقتفرساي آن اگرچه براي انسانها قابل تحمل نيست، اما بسياري از حشرات موذي گرماپسند از اين فصل لذت ميبرند و در خانههاي ما جا خوش ميكنند. اما مراقب باشيد حشرهكشها شما را مسموم و روانه بيمارستان نكنند.
سوسك از حشرات آلودهاي است كه در فصل تابستان ، بسياري را درگير خود ميكند و اغلب دست به دامن انواع و اقسام حشرهكشهاي پودري و مايع ميشوند ولي اين را هم نبايد فراموش كرد كه مصرف بيش از حد مجاز اين حشرهكشها ميتواند براي افراد مشكلآفرين باشد و حتي آنها را راهي بيمارستان كند.
دكتر عباس آقابيكلويي، متخصص پزشكي قانوني و مسموميتها و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران در گفتگو با جامجم ، حشرهكشها را به سه دسته قوي، متوسط و ضعيف تقسيم و اظهار ميكند: اغلب در منازل از حشرهكشهاي ضعيف استفاده ميشود و نور آفتاب باعث ميشود آنها خاصيت خود را از دست بدهند.
وي يادآور ميشود: اثر و علائم مسموميت با حشرهكشهاي خانگي (ضعيف) تقريبا با ساير حشرهكشهاي قوي، شبيه به هم هستند با اين تفاوت كه علايم باليني خفيفتري را به همراه دارد.
اين عضو هيات علمي دانشگاه ميافزايد: علايم مسموميت با حشرهكشها به دليل تحريك گيرندههايي تحت عنوان «موسكاريني» ابتدا به صورت سرماخوردگي در فرد بروز ميكند، به صورتي كه ممكن است آبريزش بيني، اشك ريزش و آبريزش از دهان، تعريق پوستي و تنگي مردمك چشم را به همراه داشته باشد و چنانچه اين مسموميت شدت بيشتري داشته باشد، مقدار زيادي سم وارد بدن شود و ريهها را درگير كند، مجاري تنفسي دچار تنگي شده و ترشحات در اين مجاري افزايش مييابند و بيمار دچار مشكلات تنفسي و حتي مرگ ميشود.
چه هنگام مسموميت رخ ميدهددكتر آقا بيكلويي عنوان ميكند: هنگامي كه اسپريهاي حشرهكش به مقدار زياد در هوا پاشيده شود و يا مستقيما به سمت فرد زده شود، احتمال بروز مسموميت بالا ميرود.
وي اظهار ميكند: گاهي حشرهكشها در اسپري كردن دچار اشكال ميشوند و به هنگام فشار دادن آنها، نازل اسپري به جاي اين كه حشرهكش روي هوا پاشيده شود به صورت مايع از جداره حشرهكش حركت كرده و با دست فرد تماس پيدا ميكند كه در اين مواقع به دليل قدرت نفوذي بالاي حشرهكشها از ناحيه پوست، سريعا جذب شده و مسموميت را ايجاد ميكنند.
گفتني است حشرهكشهايي كه اسپري ميشوند از نوع «كاربامات»اند كه چنانچه از راه تنفسي يا پوست و يا اتفاقي خورده شوند با آنزيم «استيل كولين استراز» بدن متصل شده و آن را مهار ميكنند كه خوشبختانه علايم خوني مغزي نداشته و حداكثر تا 6 ساعت بدن را درگير ميكند در صورتي كه حشرهكشهاي پودري، از نوع سموم با اثر قوي و متوسط هستند و ميتوانند مسموميتهاي جديتري را ايجاد كنند، چراكه هم داراي اثرات خوني مغزي هستند و هم نسبت به حشرهكشهاي كارباماتي، طول مدت علايم بيشتر است و اگر سريعا به بيمار رسيدگي نشود، آنزيم بدن را تخريب و علايم شديد و طولاني ايجاد ميكند.
نحوه صحيح استفاده از حشرهكشها «اگر قرار است براي خلاصي از شر حشرات موذي، از حشرهكش استفاده كنيم بايد سعي شود هنگام اسپري كردن، ميوه و غذاها را از محيط دور كرد و يا روي آنها را پوشاند» دكتر آقابيكلويي با ابراز اين مطلب يادآور ميشود: بايستي به هنگام اسپري، پنجرهها بسته باشد و به اندازه 3 تا 4 پاف اسپري كرد و تا 10 دقيقه، كسي وارد اتاق نشود.
درماناين عضو هيات علمي ميگويد: اگر آلودگي از طريق تنفس روي دهد، بايد بلافاصله فرد به فضاي آزاد برده شود و اكسيژن دريافت كند و اگر فردي از طريق پوست و مخاط آلوده شده باشد، حتما بايستي مخاط چشم خود را با آب معمولي به مدت 5 تا 6 دقيقه شستشو دهد. در غير اين صورت اگر راه تماس با حشرهكش از طريق پوست بوده است بايد بلافاصله با مقادير فراوان آب و صابون، شستشو انجام شود و چنانچه بيمار علايم خفيف در حد سرماخوردگياش طولاني شود و خسخس سينه و تنگي نفسش بيشتر شود، مراجعه به اولين مركز درماني، بهترين راهكار است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 298]