واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: متكي در ديدار با دبيركل سازمان ملل: قطعنامه اخير درباره ايران نمايشي بود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي
تحولات مهم منطقهيي و بينالمللي از جمله بحران قفقاز، عراق، افغانستان، لبنان، فلسطين و نقش مهم جمهوري اسلامي ايران در كمك به حل بحرانهاي منطقهيي در ديدار منوچهر متكي، وزير امور خارجه كشورمان و بانكيمون، دبيركل سازمان ملل مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين ديدار كه در حاشيه برگزاري اجلاس سالانه مجمع عمومي سازمان ملل متحد در نيويورك انجام شد، متكي با ابراز تاسف از اين كه به دليل توجه نكردن به ريشههاي مشكل فلسطين، ارائه بيش از يكصد طرح، ابتكار و قطعنامه در سالهاي گذشته منتهي به حل اين مساله نشده است، اظهار كرد: دولت جمهوري اسلامي ايران ريشه اصلي اين مشكل را رجوع نكردن به خواست و نظر ساكنان اصلي اين سرزمين شامل مسلمانان، يهوديها و مسيحيان، چه آنهايي كه در سرزمين فلسطين ماندهاند و چه آنهايي كه در نقاط مختلف جهان آواره هستند، ميداند و به همين دليل اساس طرح مورد نظر جمهوري اسلامي ايران، مراجعه به آراي فلسطينيها است.
او ضمن نمايشي خواندن اقدام اخير شوراي امنيت در صدور قطعنامه اخير درباره فعاليت هستهيي ايران، مواضع اصولي جمهوري اسلامي ايران را مبني بر ادامه مذاكرات آغاز شده براي نيل به يك توافق مشترك بيان كرد.
وزير امور خارجه كشورمان در تحليل اوضاع قفقاز، سوء محاسبه و اطلاعات نادرست، همراه با تحريكات و مداخلات خارجي را از علل بروز بحران و ادامه آن بر منطقه و جهان دانسته و ابتكار جمهوري اسلامي ايران براي كمك به حل اين مناقشه را از طريق مذاكرات منطقهيي و به موازات آن استفاده از ظرفيت اروپا بر مبناي ايجاد يك ساز و كار همكاري در حوزههاي انرژي، حمل و نقل و امنيت، تشريح كرد.
وي آمادگي جمهوري اسلامي ايران را براي تقويت همكاري با سازمان ملل در مساله عراق اعلام كرد.
دبيركل سازمان ملل نيز در اين ديدار با مهم توصيف كردن نقش ايران در كمك به حل بحرانهاي منطقهيي از جمله در خاورميانه، به تشريح فعاليتهاي سازمان ملل درباره مساله فلسطين پرداخت و تصريح كرد: اينجانب به كرات مواضع قاطع خود را درباره ضرورت بر چيدن شهركها، ساخته نشدن شهركهاي جديد، باز شدن راههاي كمك به مردم غزه و رفع محدوديتهاي مرزي از سوي اسراييل اعلام كردهام.
بانكي مون با ابراز خرسندي از استقرار ثبات و آرامش بيشتر در لبنان و عراق از جمهوري اسلامي ايران به خاطر ايفاي نقش سازنده در منطقه تقدير كرد.
او ادامه بحران در قفقاز را مايه نگراني خواند و ابراز اميدواري كرد با ادامه تلاشها و ابتكارات و نقش مهم سازمان ملل در ادامه گفتوگوها و كمك به مردم آسيب ديده، اين بحران به طور كامل حل شود.
وي در بحث هستهيي، بر ضرورت ادامه گفتوگوها تا حل نهايي مساله به عنوان موضع سازمان ملل متحد تاكيد كرد.
جمعه 12 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]