واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در گفتگو با مهر عنوان شد:سيل در 10 سال 200 ميليارد تومان به مازندران خسارت زد
ساري - خبرگزاري مهر: يك كارشناس مسائل بحران و حوادث با اشاره به اينكه 30 درصد حوادث طبيعي مازندران در10 سال اخير مربوط به سيل بوده است، اظهار داشت: اين بلاي طبيعي سبب بروز 200 ميليارد تومان خسارت در بخشهاي مختلف استان شده است.
بهزاد پورمحمد در گفتگو با خبرنگار مهر در ساري افزود: بيش از 630 مورد حادثه طبيعي در طي 10 سال گذشته در مازندران به وقوع پيوست كه حدود 170 مورد آن مربوط به سيل بوده است.
وي خاطر نشان كرد: بر اثر وقوع اين بلاي طبيعي در اين مدت صد نفر از هم استاني هاي مازندراني جان خود را از دست دادند.
مدير كل سابق بازسازي و حوادث غيرمترقبه مازندران با اشاره به اينكه حوادث طبيعي 10 سال اخير در مازندران، 600 ميليارد تومان خسارت به همراه داشته است، بيان داشت: سيل جزء نخستين حوادث غيرمترقبه و طبيعي به خاطر شرايط اقليمي، جغرافيايي و تنوع آب و هوايي در مازندران است.
پورمحمد با بيان اينكه از بين 43 مورد حادثه غيرمترقبه رخداده در جهان طي سال هاي اخير، ايران با 31 مورد آن به كرات روبرو بوده است، يادآور شد: كشور ما يكي از 10 كشور حادثه خيز جهان محسوب شده و از نظر تعداد وقوع سيل دومين بليه طبيعي در جهان است.
به گفته وي، 10 درصد مرگ و مير، 36 درصد آسيبهاي جسمي، 71 درصد افراد بي خانمان، 48 درصدي افرادي كه به نحوي تحت تاثير بلاياي طبيعي قرار گرفتند و 43 درصد خسارت مالي ساليانه ناشي از خسارتهاي سيل در جهان، مربوط به قاره آسيا بوده كه كشور ما در آن قرار دارد.
وي يادآور شد: در دوره 50 ساله اخير، خسارت ناشي از سيل در ايران بيش از 11 هزار و 320 ميليارد ريال بوده و در 10 سال گذشته نيز وقوع 480 مورد سيل حدود 1700 مورد تلفات به دنبال داشته است.
اين مسئول عنوان كرد: هر از چند گاهي علاوه بر سيل به واسطه تغييرات شديد جوي شاهد طوفان هاي فصلي همراه با رعد و برق كه سبب بروز خسارتهايي به اماكن مردمي، عمومي و تاسيسات زيربنايي شده مازندران و استانهاي شمالي را تحت تاثير خود را قرار داده است.
وي طوفان اواخر مهر ماه 81 روستاي ملاكلا محمودآباد، طوفان سال 83 بابلسر و طوفان همراه با سيل و رعد و برق ساعت 20 روز يكشنبه هفتم مهر ماه جاري با سرعت 113 كيلومتر بر ساعت را از طوفان هاي سهمگين و شديد رخ داده طي دهه اخير در مازندران عنوان كرد.
اين كارشناس بحران بيان داشت: طوفان اخير علاوه بر بروز خسارت هاي فراوان باعث كشته شدن چهار نفر از هموطنان مازندراني در شهرستانهاي نكاء و ساري شد.
به گفته وي، قطع برق، خسارت به تاسيسات زيربنايي، خسارت به بيش از 2500 واحد مسكوني بالاي 30 درصد، خسارت به دامداري ها، مرغداري ها، گلخانه ها، تاسيسات واحدهاي توليدي، كارخانجات، خسارت به باغات كشاورزي، خسارت به لوازم معيشتي مردم و خسارت به خودروها و تاسيسات فرودگاه بين المللي ساري از جمله خسارات وارده در اثر طوفان و سيل در شهرستان هاي ساري، نكاء، جويبار و بابلسر بوده است.
تخريب پوشش گياهي و تغيير كاربري اراضي خطر سيل را افزايش مي دهد
پورمحمد با بيان اينكه تخريب پوشش هاي گياهي و تغيير كاربري اراضي خطر سيل را افزايش مي دهد گفت: تجاوز به حريم و بستر رودخانه ها و انهار باعث تشديد سيل و خسارت هاي آن مي شود.
وي با بيان اينكه برداشت بي رويه شن و ماسه باعث افت بستر رودخانه و افزايش خسارت سيل مي شود گفت: احداث ابنيه غيرفني بر روي رودخانه ها و حريم و بستر آن خسارت هاي سيل را افزايش مي دهد.
مدير كل سابق بازسازي و حوادث غيرمترقبه مازندران با ذكر اين نكته كه شهروندان بايد در هنگام رعد و برق، وسايل برقي خود را از اتصال برق خارج كنند، اظهار داشت: مردم خانه و اموال خود را در مقابل سيل، طوفان، رعد و برق و ساير حوادث غيرمترقبه بيمه كنند.
وي اعلام به موقع هشدارها به منظور جلوگيري از غافلگيري مردم، تامين اجناس يارانه اي از جمله سيمان و ايرانيت و نظارت بر تامين و توزيع اجناس مورد نياز آسيب ديدگان توسط دولت، رعايت قوانين و استانداردها و بكارگيري از كارشناسان در ساخت و ساز و ايمني در اتصال سربندي هاي ساختمان، قطع اشجار و درختان مزاحم در مسير رودخانه ها، آبراهه ها، سيم هاي برق فشار ضعيف و قوي و شبكه مخابرات و هماهنگي بين دستگاههاي اجرايي و شفاف سازي خدمات در اجراي طرح هاي پيشگيرانه را از اعم وظايف دستگاههاي مسئول در هنگام بحران سيل در استان برشمرد.
پورمحمد در پايان اظهار اميدواري كرد: مردم ايران روزي شاهد كشوري ايمن در برابر حوادث غيرمترقبه بوده و در صورت بروز حوادث و سوانح با حداقل خسارتها و تلفات روبرو شوند.
پنجشنبه 11 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]