محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855849012
اخبار هفتگي جهان اسلام/عيد سعيد فطر؛ عيد وحدت و انسجام مسلمانان جهان
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اخبار هفتگي جهان اسلام/عيد سعيد فطر؛ عيد وحدت و انسجام مسلمانان جهان
خبرگزاري مهر - گروه دين و انديشه: با توجه به اينكه عيد سعيد فطر يكي از بزرگترين اعياد مسلمانان جهان به شمار ميرود از اين رو رسانههاي خبري بيشتر اخبار هفته گذشته را به رؤيت هلال ماه شوال و آغاز عيد فطر در ميان مسلمانان جهان اختصاص دادند.
دبيركل سازمان كنفرانس اسلامي در خطابهاي به مناسبت حلول ماه شوال، ضمن تبريك به مسلمانان جهان به مناسبت عيد سعيد فطر از آنها خواست تا تعاليم و آموزههاي دين اسلام را اجرا و با پديدههاي ترور و خشونت مبارزه كنند.
سازمان كنفرانس اسلامي فرارسيدن عيد فطر را به مسلمانان جهان تبريك گفت
پروفسور اكمل الدين احسان اوغلو دبيركل سازمان كنفرانس اسلامي در بيانيهاي به مناسبت پايان ماه مبارك رمضان و حلول عيد فطر اظهار داشت: مسلمانان اينك در هفته آخر ماه مبارك رمضان به سر ميبرند از اين رو به آنها فرا رسيدن عيد سعيد فطر و حلول ماه شوال را تبريك ميگويم.
دبيركل سازمان كنفرانس اسلامي از مسلمانان جهان خواست تا با وحدت و انسجام خود عليه ترور و خشونت مبارزه كنند تا چهره اسلام به صورت دين صلح و رحمت و تسامح معرفي شود.
احسان اوغلو با تمام توان تمام كساني را كه به انسانيت تعرض ميكنند، محكوم كرد. وي در ادامه به جايگاه مستحكم سازمان كنفرانس اسلامي در مبارزه با ترور و خشونت اشاره كرد و افزود: بيداري و اطلاع رساني درباره ترور در اين سازمان از جايگاه ويژهاي برخوردار است.
دبيركل سازمان كنفرانس اسلامي در ادامه ضمن تبريك به مناسبت عيد سعيد فطر اظهار اميدواري كرد كه در آينده مصيبتها و درگيريها از طريق گفتگو و راههاي مسالمتآميز رفع شود.
عيد سعيد فطر؛ جشن بزرگ مسلمانان
عيد سعيد فطر يكي از اعياد بزرگ مسلمانان به شمار ميرود كه زمينهساز اتحاد و همبستگي آنان خواهد بود. از اين رو شور و شادي به مناسبت فرا رسيدن اين ايام فرخنده در ميان مسلمانان بيش از هميشه به چشم ميخورد. عربستان، امارات، كويت، اردن، بحرين، قطر، يمن، ليبي، فلسطين اعلام كردند كه سه شنبه نخستين عيد سعيد فطر خواهد بود.
دارالفتواي مصر نيز چهارشنبه عيد سعيد فطر را جشن مي گيرد. شيخ احمد هليل قاضي القضات اردن اعلام كرد: پس از رؤيت هلال ماه شوال عيد سعيد فطر در اردن سه شنبه است كه تعطيلات رسمي به مناسبت عيد فطر از صبح سه شنبه تا شنبه ادامه خواهد داشت. شوراي كل اوقاف و امور زكات در ليبي نيز سه شنبه را عيد اعلام كرد.
شيخ محمد حسين مفتي قدس و سرزمين فلسطين نيز دوشنبه را آخرين روز ماه رمضان و سه شنبه را عيد سعيد فطر اعلام كرد. شيخ محمد رشيد قباني مفتي لبنان نيز سه شنبه را عيد سيعد فطر اعلام كرد.
مراكش، عمان، شيعيان عراق، شيعيان لبنان، هند، سريلانكا، پاكستان، بنگلادش، مسلمانان چين هلال ماه شوال را سه شنبه رؤيت مي كنند بنابراين چهارشنبه 10 مهرماه عيد سعيد فطر خواهد بود.
در نيجريه مسلمانان شمال دوشنبه عيد سعيد فطر را جشن گرفتند. بر اساس تصريحات مراجع ديني نيجريه، هلال ماه شوال يكشنبه رؤيت شد. در حالي كه مسلمانان جنوب سه شنبه 9 مهرماه عيد سعيد فطر را جشن مي گيرند. ليبي كه يكشنبه 31 آگوست ماه رمضان را آغاز كرده بود، سه شنبه را عيد فطر اعلام كرد.
با توجه به بيانيه صادر شده از دفتر علامه محمد حسين فضل الله از مراجع تقليد شيعيان لبنان، كساني كه دوشنبه 1 سپتامبر ماه رمضان را آغاز كرده اند، سه شنبه را به عنوان عيد فطر جشن خواهند گرفت.
شوراي عالي امور اسلامي بحرين، كميته استهلال ماه وزارت اوقاف قطر، دارالفتواي يمن، شوراي رؤيت شرعي وزارت دادگستري كويت نيز سه شنبه را عيد سعيد فطر اعلام كردند. شوراي علماي مسلمانان عراق ( سنيها) در بيانيه اي سه شنبه را عيد سعيد فطر اعلام كرد، بنابراين چهارشنبه عيد سعيد فطر براي شيعيان اين كشور خواهد بود.
مجمع فقه اسلامي سودان نيز سه شنبه را عيد فطر اعلام كرد. وزارت اوقاف و امور ديني جيپوتي نيز پس از رؤيت هلال ماه در كشورهاي همسايه سه شنبه را عيد سعيد فطراعلام كرد.
شوراي علماي كنيا پس از اثبات رؤيت هلال ماه در روز دوشنبه، سه شنبه را عيد فطر اعلام كرد. در اوگاندا، تانزانيا، اتيوپي نيز سه شنبه عيد اعلام شد. افغانستان به پيروي از عربستان سه شنبه را عيد اعلام كرد. مسلمانان غرب چين نيز سه شنبه را عيد اعلام كردند. دكتر مراد مرتاجن معاون مفتي روسيه نيز گفت كه بر اساس محاسبات نجومي سه شنبه عيد فطر خواهد بود. اتحاديه سازمانهاي اجتماعي الرائد به عنوان بزرگترين مؤسسه اسلامي در اوكراين سه شنبه را عيد فطر اعلام كرد.
آغاز رصد هلال ماه شوال در بسياري از كشورهاي اسلامي
بسياري از كشورهاي اسلامي از دوشنبه 8 مهرماه رصد هلال ماه شوال را آغاز كردند. پيشبيني شده سهشنبه 9 مهرماه در بسياري از كشورهاي اسلامي عيد فطر باشد. شوراي عالي قاضيان عربستان از مسلمانان اين كشور خواست تا رصد هلال ماه شوال را از عصر دوشنبه 29 ماه مبارك رمضان (در عربستان) آغاز كنند.
اداره قاضيان اردن نيز از شهروندان اين كشور خواست عصر روز دوشنبه 8 مهرماه به منظور احياي سنت نبوي هلال ماه شوال را رصد كنند.
اين در حالي است كه در اردن كميته اي متشكل از علماي وزارت اوقاف، اداره فتوا، اداره رصد جوي، شوراي نجومي اردن، تعدادي از استادان و كارشناسان نجوم دانشگاهها به منظور رصد هلال ماه شوال فعاليت خود را از دوشنبه آغاز مي كنند و بر اساس پيش بيني ها سه شنبه ماه رمضان خواهد بود.
شيخ محمد احمد حسين مفتي سرزمين فلسطين اظهار داشت: رصد هلال ماه شوال از عصر دوشنبه 29 رمضان ( 29 نوامبر، 8 مهر) آغاز مي شود. از اين رو هركس هلال ماه را رؤيت كرد به دارالفتواي فلسطين در قدس يا نزديكترين دارالفتوا يا نزديكترين دادگاه شرعي مراجعه كند.
2 ميليون نفر نماز آخرين جمعه رمضان را در حرمينشريفين اقامه كردند
حدود 2 ميليون نمازگزار در آخرين جمعه ماه مبارك رمضان، نماز جمعه را در جوي معنوي در مسجدالحرام و مسجدالنبي اقامه كردند. جمعه 5 مهرماه همزمان با آخرين جمعه ماه مبارك رمضان، حدود يك ميليون و نيم مسلمان و زائر در مسجدالحرام به اقامه نماز پرداختند به طوري كه حياطها و اطراف مسجدالحرام پر از صفهاي طولاني نمازگزاران شده بود.
رياست كل امو مسجدالحرام و مسجد النبي خدمات لازم را به منظور تسهيل ورود و خروج در مسجد ارائه كرد. زائران علاوه بر زيارت خانه خدا، مناسك عمره، نماز جمعه را نيز اقامه كردند و شب بيست و هفتم ( شب قدر ) را نيز احيا كردند.
اين در حالي است كه نيم ميليون نمازگزار نيز نماز جمعه آخرين جمعه ماه مبارك رمضان را در مسجدالنبي در جوي سرشار از معنويت اقامه كردند. آنها از صبح بسيار زود به مسجدالنبي آمدند و تا نيمه هاي شب شب زنده داري كردند.
200 هزار نفر آخرين نماز جمعه رمضان را در مسجدالاقصي اقامه كردند
با وجود تدابير شديد رژيم اشغالگر قدس و حضور 3 هزار نيروي پليس در اطراف اين شهر و دروازههاي مسجدالاقصي، بيش از 200 هزار نمازگزار در آخرين جمعه ماه مبارك رمضان، نماز جمعه را اقامه و در احياي شب بيست و هفتم ماه رمضان شركت كردند.
از صبح بسيار زود هزاران فلسطيني به منظور اقامه نماز جمعه در آخرين جمعه ماه مبارك رمضان و به منظور احياي شب قدر به مسجدالاقصي آمدند. حضور آنها طي سالهاي اخير همزمان با آخرين جمعه ماه مبارك رمضان بي سابقه بوده است. فشار رژيم اشغالگر قدس بر هزاران فلسطيني از نوار غربي به منظور رسيدن به مسجدالاقصي بيشتر شد تا اينكه با موانع نظامي مانع از ورود مردان كمتر از 45 سال و زنان كمتر از 40 سال مي شدند. بيش از 3 هزار نيروي پليس و ارتش اشغالگران در تمامي كوچه هاي قدس و به ويژه دروازه هاي مسجدالاقصي مستقر بودند و با استفاده از دوربينهاي ويژه فعاليت مسلمانان و نماز آنها را در مسجدالاقصي كنترل مي كردند.
اما با همه اين تدابير، 200 هزار مسلمان در مسجدالاقصي، حياطها، اطراف، نمازخانه هاي آن، نماز جمعه را اقامه كردند. بيشتر آنها در آخرين جمعه ماه مبارك رمضان معتكف شدند و تا نماز عصر، مغرب، عشا و تراويح در مسجدالاقصي ماندند تا در شب بيست و هفتم ماه مبارك رمضان (ليلة القدر) شب زنده داري و عبادت كنند.
با توجه به اينكه شيخ رائد صلاح رهبر جنبش اسلامي فلسطين از يك سال و نيم پيش به علت حادثه باب المغاربه از ورود به مسجدالاقصي منع شده بود، مؤسسه وقف و ميراث الاقصي اعلام كرد: او در نزديكي مسجدالاقصي شب زنده داري مي كند و مراسم ليلة القدر را به جا مي آورد.
جمعه وداع ؛ مناسبت فرخنده مسلمانان هند
مسلمانان هند ماه مبارك رمضان را مقدس ميدانند و جمعه آخر ماه رمضان در ميان آنها "جمعه وداع" ناميده ميشود كه مناسبتي فرخنده بوده و اعمال خاصي دارد. تعداد مسلمانان هند حدود 150 ميليون نفر است كه اسلام به عنوان دين دوم به شمار مي رود. مسلمانان نقاط مختلف اين كشور پراكنده شده اند.
با رؤيت هلال ماه مبارك رمضان مسلمانان هندي شاد مي شوند و همه به يكديگر تبريك و تهنيت مي گويند. آنان در ماه رمضان عادات خاصي دارند كه چراغاني و تزئين مساجد و گلدسته ها از جمله اين عادات است . مسلمانان در مساجد اين كشور جمع مي شوند و نمازهاي روزانه خود را در آن مي خوانند و در كلاسهاي ختم قرآن كريم مشاركت مي كنند.
بيشتر مسلمانان هند لباسهاي مخصوص اين ايام را مي پوشند تا بتوانند در مساجد نماز و قرآن بخوانند و شب زنده داري كنند. نماز تراويح نيز نزد آنها از اهميت بسياري برخوردار است. آنها هنگام غروب آفتاب با آب و خرما افطار مي كنند و برخي از آنها با نمك خالص افطار مي كنند كه تنها در ميان مسلمانان هند رواج دارد. سفره هاي افطاري آنها شامل برنج، غذايي مركب از فلفل و شير، عدس پخته و حليم و گندم و گوشت است. غذاي اصلي آنها هنگام سحر برنج و نان است.
نوشيدنيهاي آنها در ماه مبارك رمضان شامل شير، آب ليمو مخلوط با آب و لبنيات است. بيشتر خانواده هاي مسلمان هندي مخلوطي از برنج، شير، بادام هندي تهيه مي كنند و معتقدند كه سختي روزه گرفتن را آسان مي كند و روزه دار مي تواند روزها عبادت و شبها شب زنده داري كند.
خريد فانوسهاي رمضاني براي كودكان از عاداتي است كه مسلمانان هند همه ساله انجام مي دهند؛ از اين رو در مناطق مختلف مي گردند و فانوسهايي با رنگهاي متنوع مي خرند. آنها سرودهاي ديني با زبان هندي و لهجه هاي محلي مي خوانند. مسلمانان هند ماه رمضان را بسيار مقدس مي دانند و براي آن احترام و ارزش قائلند. جمعه آخر ماه مبارك رمضان "جمعه وداع" ناميده مي شود كه مناسبتي عظيم و بزرگ دارد و به ديد و بازديد از يكديگر و اعمال خاص مي پردازند.
سفرههاي افطاري به مناسبت روز جهاني قدس در بيروت گسترانده ميشوند
شوراي بينالمللي دفاع از قدس در بيروت به مناسبت روز جهاني قدس همزمان با آخرين جمعه ماه مبارك رمضان، امروز پنجم مهرماه مراسم افطاري با هدف حمايت از قدس و آزادسازي اين شهر مقدس برگزار ميكند. شوراي بينالمللي دفاع از قدس اظهار داشت: به مناسبت روز جهاني قدس كه مصادف با آخرين جمعه ماه مبارك رمضان است، با حضور شخصتهاي سياسي، حزبي، رسانههاي فلسطيني و لبناني، همچنين علما و انديشمندان و شخصيتهاي برجسته از لبنان افطاري ميدهد.
دكتر عصام نعمان عضو مجلس امناي شوراي بين المللي دفاع از قدس به اين مناسبت از ملت فلسطين خواست كه وحدت و اتحاد خود را حفظ و در مقابل تدابير رژيم اشغالگر اسرائيل مقاومت كنند.
حسان عبدالله عضو مجلس امناي شوراي بين المللي دفاع از قدس با اشاره به اينكه علماي مسلمانان بايد تجربه وحدت مسلمانان را بازگو كنند تا وحدت و اتحاد آنها ايجاد شده و تداوم يابد، تصريح كرد: اختلافات سياسي اساس ايحاد درگيري در خاورميانه به شمار ميروند و علت آن گرايشهاي مذهبي نيست، اما اشغالگران سعي ميكنند آن را مذهبي جلوه دهند.
وليد محمد علي رئيس شوراي بين المللي دفاع از قدس افزود: در پي سخنان امام خميني (ره) آخرين جمعه ماه مبارك رمضان روز جهاني قدس ناميده ميشود، اين روز جهت يادآوري وظايف مسلمانان در حمايت و آزاد سازي قبله اول مسلمانان و خطرات اشغال صهيونيستها نامگذاري شده است. آزاد سازي قدس براي همه مسلمانان ضروري است، زيرا يك ميليون يهودي رژيم اشغالگر اسرائيل سعي در محو هويت اسلامي و عربي قدس دارند؛ از اين رو بر همه مسلمانان و عربها واجب است كه از اين شهر حمايت مادي، سياسي، نظامي و معنوي كنند و زمينههاي وحدت و اتحاد مسلمانان را فراهم كنند.
معتكفان دهه آخر ماه رمضان در لندن بر اساس قرعهكشي انتخاب شدند
مسجد شرق لندن تنها گنجايش 100 معتكف را دارد، از اين رو با توجه به استقبال و ثبتنام مسلمانان براي اعتكاف در آخر ماه مبارك رمضان، معتكفان بر اساس قرعهكشي انتخاب شدند تا بتوانند در اين ايام شب زندهداري كنند. اگر به طبقه زيرين مسجد شرق لندن گذر كنيم مي بينيم كه حدود 100 معكتف در سالن بزرگي كه كف آن با پارچه آبي رنگي پوشيده شده است و همانند اتاقهاي كوچكي است، مشغول عبادت هستنند. اينها مسلمانان بنگالي، پاكستاني، عرب، ترك و هندي هستند كه در لندن زندگي ميكنند و در ايام ماه مبارك رمضان همچون مسلمانان كشورهاي اسلامي تمامي آداب و رسوم ديني خود را به جا ميآورند.
اين مسجد در نزديك بازار رمضاني شرق لندن قرار دارد جايي كه نژادهاي مختلف اعم از هنديها، بنگالها و پاكستانيها اجناس خود را چون غلات و سبزيجات ميفروشند. اين مسجد داراي قبهاي طلايي و دو گلدسته بسيار زيبا است كه ديوارهاي آن با آجر قرمز تزئين شده است.
مسجد شرق لندن از سوي يك مسلمان بنگالي اداره ميشود. اين مسجد يكي از قديميترين و بزرگترين مساجد بريتانيا به شمار ميرود كه در سال 1910 در همين مكان، مسجدي براي مسلمانان ساخته شد و مهاجران بنگالي آنرا در سال 1985 توسعه دادند.
ايوب خان دبيركل مسجد مذكور مسئول برنامه اعتكاف مسلمانان است كه طبقه زيرين مسجد را آماده اعتكاف مسلمانان كرده كه در دهه آخر ماه مبارك رمضان عبادت و شب زنده داري كنند. استقبال از مراسم اعتكاف بسيار چشمگير است. اين سالن در طبقه زيرين مسجد گنجايش 100 نفر را دارد كه البته 200 نفر ثبت نام كرده اند كه با قرعه كشي 100 نفر را براي اعتكاف انتخاب شده اند.
سالن اعتكاف داراي 100 اتاق است كه مساحت هر يك از آنها دو متر در يك متر است كه هر يك از آنها براي هر معتكف است. بر روي هر اتاق نام و لقب معتكف نوشته شده و اتاقها را تكه پارچه هاي آبي از هم جدا مي كند و شخص مي تواند در آن نماز بخواند و شب زنده داري كند.
ايوب خان ياد آور شد: همه شرايط براي اعتكاف معتكفان اعم از غذا، نظافت، كتابهاي ديني و قرآن آماده است تا آنها با سهولت و آرامش بتوانند نماز بخوانند و دعا كند. بسياري از معتكفين از شنبه هفته گذشته تمام كارهاي زندگي خود را رها كرده اند تا شب زنده داري كنند. اما برخي از آنها هم نيمي از وقت خود را معتكف مي شوند.
يك مسيحي فلسطيني سحرخوان مسلمانان در ماه رمضان شد
يك مسيحي فلسطيني به منظور افزايش برادري و اخوت ميان مسلمانان و مسيحيان و همزيستي ميان اديان ابراهيمي كار سحرخواني در ماه مبارك رمضان را به عهده گرفت. برادري و اخوت ميان مسلمانان و مسيحيان هر روز به شكل جديدي در كشورهاي اسلامي خود را نشان ميدهد. اين بار يك مسيحي به منظور افزايش وحدت و برادري ميان مسلمانان و مسيحيان، تسامح ميان آنان و همچنين همزيستي ميان اديان ابراهيمي سحر خوان مسلمانان در ماه مبارك رمضان شده است.
ميشل فرج ايوب يكي از مسيحيان ساكن روستاي مكر در شرق شهر عكا در فلسطين در ايام ماه مبارك رمضان لباسهاي ويژه ماه رمضان را ميپوشد و با طبلي مخصوص، شعرهاي رمضاني را حفظ كرده و به اين مناسبت براي مسلمانان ميخواند تا آنها را از براي سحر از خواب بيدار كند.
كار وي مورد استقبال مسلمانان قرار گرفته است به طوري كه از او تقدير و تشكر ميكنند. وي كه از دو سال پيش اين كار را آغاز كرده، معتقد است كه اين كار منطبق با دين خدا است و تصميم دارد سالهاي آينده نيز آن را ادامه دهد. او كار خود را ساعت 3 صبح آغاز ميكند، لباس مخصوص اين ايام را ميپوشد، با طبلي از خانه خارج ميشود و مسلمانان را براي خوردن سحري از خواب بيدار مي كند تا ثواب اين كار را نصيب خود كند.
فرج ايوب با اشاره به اينكه من براي مسلمانان احترام بسياري قائل هستم، عيد آنها عيد من هم هست، با آنها بسيار دوست هستم از اين رو با شادي آنها شاد و با اندوه آنها اندوهگين ميشوم، اظهار داشت: مسلمانان براي من ارزش بسياري قائل هستند و من را بسيار دوست دارند و مرا تشويق ميكنند.
كارشناسان مصري سخنان ضدشيعي قرضاوي را رد كردند
برخي از كارشناسان سياسي مصري سخنان ضدشيعي يوسف القرضاوي را رد كرده و گفتند: سخنان رئيس اتحاديه جهاني علماي مسلمان اختلاف ميان مذاهب سني و شيعه را برميانگيزد و با ضرورت وحدت اسلامي در تعارض است. برخي از كارشناسان سياسي مصري در واكنش به سخنان ضدشيعي يوسف القرضاوي آن را مخالف تثبيت وحدت اسلامي خوانده و يادآور شدند: سخنان يوسف القرضاوي در گفتگو با روزنامه مصري "المصري اليوم" عليه شيعيان، اختلاف ميان مذاهب سني و شيعه را بر ميانگيزد چرا كه اين موضوع از حساسيت شديدي برخوردار است.
دكتر محمود فرج معاون سابق وزير خارجه مصر با اشاره به سخنان ضد شيعي قرضاوي افزود: تبليغات شيعيان در مصر سخني موهوم و بياساس است. زيرا من در مدت 5 سال كه سفير مصر بودم هيچ تلاشي از سوي شيعيان براي تبليغات نديدم. اصلاً نديدم كه شيعيان بر سنيها فشار وارد آورند تا شيعه شوند و يا شيوههاي ديگري از سوي شيعيان نديدم كه با هدف تبليغ انجام شود.
دكتر عبدالمعطي بيومي استاد عقيده و فلسفه و عضو مجمع مطالعات اسلامي الازهر اظهار داشت: اختلاف ميان مذاهب اسلامي كه شيخ يوسف القرضاوي در سخنان خود نسبت به آنها هشدار داده است، از بين نميرود، بلكه اختلاف ميان سني و شيعه را شعلهور مي كند. اگر چه اختلاف ميان مذاهب اسلامي به ويژه سني و شيعه از صدها سال پيش وجود دارد، اما اين اختلاف با گفتگو رفع مي شود و نيازمند ايجاد آرامش است.
محمد الدريني دبير شوراي عالي حمايت از اهل بيت (ع) (مؤسسه شيعي مصر) درباره سخنان يوسف القرضاوي گفت: نشانه هاي تبليغات شيعيان در كشورهاي سني كه قرضاوي درباره آن صحبت كرده است، چيست؟ آيا منظور او مطبوعات شيعه است و يا منظور ديگري دارد. از سوي ديگر تحريك سنيها عليه برادران شيعه، اختلاف ميان دو گروه را افزايش ميدهد، آن هم در شرايطي كه دشمنان بسياري منتظر فرصت هستند و وحدت امت اسلام را تهديد ميكنند.
شهر مقدس مكه دستخوش تغييرات ديني و اقتصادي
مسئولان عربستان به منظور استفاده ديني و اقتصادي از مكان مقدس مكه تلاشهاي بسياري ميكنند و با ساخت و سازهاي مكرر سعي دارند ضمن تسهيل عبادت زائران خانه خدا، سود سرشار اقتصادي به دست آورند. مكه مكرمه اين روزها شاهد عمليات توسعه سازيهاي وسيعي است كه داراي ابعاد مختلف ديني، اقتصادي و اجتماعي است. اين طرحهاي توسعهسازي نه تنها مناطق مركزي مانند مسجدالحرام را در برميگيرد بلكه اطراف آنها را نيز شامل ميشود تا مسلمانان بتوانند در موسم حج و همچنين در ماه مبارك از تسهيلات زيارت در آن بهرهمند شوند.
برخي از شهروندان مكه ميگويند از 10 سال پيش تاكنون نقشه مكه تغييري نكرده است و با توجه به رشد ساكنان آن هنوز سبك گذشته خود را حفظ كرده است. برخي از افرادي كه در اطراف كعبه خانه دارند خانههاي خود را به صورت ماهانه و يا سالانه اجاره ميدهند و مستأجر بايد در موسم حج و عمره در ماه مبارك رمضان از آن خانه خارج شود تا مالك خانه را با قيمت بيشتري اجاره دهد كه همه اينها به بركت وجود كعبه و مسجدالحرام در اين سرزمين است.
محمد علي كارشناس امور ساختمامي مكه معتقد است كه عمليات ساخت و ساز در مكه مانند ديگر شهرهاي مسكوني نيست و علت عمده آن قداست اين مكان اسلامي و طبيعت و جغرافياي آن است كه در ارتفاعات واقع شده است، ارتفاعاتي كه در اوايل اسلام محل اسكان قبايل مختلفي بوده است.
از سوي ديگر وجود بازار منتهي به منطقه مركزي مسجدالحرام باعث افزايش قيمت شده است كه رقابت شركتهاي بزرگ تجاري را بر انگيخته است. به طوري كه ميتوان گفت كه قداست كعبه زمينه اي براي سرازير شدن سودهاي كلان اقتصادي براي صاحبان اين املاك را فراهم كرده است.
در اين ساخت و سازها و توسعه سازيها در مكه به اين علت است كه زائران خانه خدا بهتر و با سهولت بيشتري بتوانند مناسك حج را انجام دهند. فراهم آوردن تسهيلات براي اين افراد زمينه هاي جذب بيشتر آنها را فراهم مي آورد كه ناچار سود اقتصادي از سوي زائران خانه خدا در اين كشور فراهم مي شود.
ثبت "سامراء" در فهرست ميراث جهاني در معرض خطر
سازمان يونسكو قبول كرد شهر "سامراء" يكي از برجستهترين اماكن تاريخي عراق در فهرست ميراث جهاني در معرض خطر ثبت شود. دكتر فوزيه مهدي مدير بخش نشر اداره تحقيقات و مطالعات بغداد اظهار داشت: كميته ميراث جهاني يونسكو در 31 امين نشست خود در نيوزيلند قبول كرد كه شهر تاريخي و باستاني "سامراء" را به علت ارزشهاي بينالمللي استثنايي و بر اساس معيارهاي توافقنامه ميراث جهاني آن را در فهرست ميراث جهاني در معرض خطر ثبت كند.
عبدالزهره طالقاني سخنگوي وزارت آثار باستاني و گردشگري بغداد نيز تصريح كرد: شهر سامراء به فهرست يونسكو پيوسته است تا از آثار تاريخي و باستاني آن زير نظر سازمانهاي بين المللي نگهداري و حمايت شود.
از برجستهترين آثار تاريخي اسلامي اين شهر مرقد امامين عسكريين است كه در سالهاي 868 و 874 وفات يافتند. اما گلدسته آن در سالهاي 2006 و 2007 در اثر انفجار تخريب شد. اينك يونسكو در نظر دارد تا ساخت و مرمت مرقد امامين عسكريين را به عهده گيرد كه اين كار از آغاز سال جديد با همكاري مهندسان عراقي و ترك شروع ميشود.
مسجد جامع با گلدسته حلزوني ملويه كه در زمان خلافت معتصم در سالهاي 833 ميلادي ساخته شد، مسجد ابي دلف در شمال بغداد كه در زمان خلافت متوكل سال 245 هجري ساخته شد و قصر معشوق در غرب سامراء كه خليفه معتمد سال 256 هجري بنا كرد، از مهمترين آثار تاريخي و باستاني سامراء در كنار ديگر آثار آن به شمار ميروند. سامراء در 120 كيلومتري شمال بغداد قرار دارد و معتصم عباسي در سال 221 آن را بنا كرد تا پايتخت دولت عباسي باشد. سامراء پس از بغداد دومين پايتخت عباسيان محسوب ميشود.
نجف اشرف؛ پايتخت فرهنگي جهان اسلام در سال 2012
انتخاب استان نجف اشرف در عراق به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام در سال 2012 فرصتي براي تبيين جايگاه حقيقي و ارزشمند حضرت علي (ع) به شمار ميرود. استاد سلطان ابوكلل استاندار نجف اظهار داشت: انتخاب نجف به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام در سال 2012 فرصتي براي تبيين جايگاه حقيقي حضرت علي (ع) به شمار ميرود.
وي گفت: با توجه به اينكه حضرت علي (ع) منبع الهام انساني است، سعي ميشود طي اين انتخاب كرامتها و فضايل اميرالمؤمنين به جهانيان شناسانده شود. هيچ جاي زمين نيست كه دستاوردهاي فكري، علمي، اخلاقي و بلاغي او را نشناسد. او منبع الهام انساني در گرايشها، افكار و اديان مختلف است.
بر اين اساس قرار است مركز فرهنگي نجف متشكل از كميتههاي اجرايي، هيئتهاي عمومي و شوراهاي مشورتي تشكيل شود و با سازمان كنفرانس اسلامي، وزارتخانه هاي فرهنگي، مراكز فرهنگي، شخصيتهاي برجسته جهان اسلام و اتحاديه دانشگاههاي اسلامي و عربي در بهتر برگزار شدن برنامههاي آن همكاري كند.
راهاندازي نشريه نجف پايتخت فرهنگي 2012، خدمات اينترنتي براي استقبال از پيشنهادات، همكاري با برخي از شبكههاي ماهوارهاي به خاطر معرفي ابعاد مختلف نجف، تشكيل مركز پيشرفته اطلاعرساني، تأسيس شبكه ويژه استان نجف، اطلاعرساني و آماده كردن شهروندان نجف براي اين مناسبت، تشكيل گروههاي ويژه استقبال از هيئتهاي رسمي در آينده، درخواست افزايش 25 درصدي بودجه استان از اقداماتي هستند كه به اين مناسبت بنا است انجام شوند.
استقبال از كتاب مفاتيحالجنان در فرانسه
يكي از زائران مسلمان فرانسه در كربلا از انتشار مفاتيح الجنان به زبان انگليسي در فرانسه خبر داد و گفت: اين كتاب با استقبال بسياري رو به رو شده است. يكي از زائران مسلمان فرانسه كه به منظور زيارت مرقد مطهر ائمه (ع) به كربلا رفته بود، از چاپ و انتشار كتاب مفاتيح الجنان به زبان انگليسي در فرانسه خبر داد.
وي اظهار داشت: اين كتاب كه اخيرا چاپ شده با استقبال زياد مسلمانان ساكن فرانسه رو به رو شده است. پيش از اين كتابي ويژه اعمال ماه مبارك رمضان به زبان انگليسي چاپ شده بود كه از سه سال پيش در فرانسه ميان مسلمانان توزيع مي شود.
مفاتيح الجنان شيخ عباس قمي يكي از كتابهاي مهم شيعيان به شمار مي رود كه شامل دعاهاي روزانه، دعا به مناسبتهاي مختلف ديني است. اين كتاب دعاهايي چون دعاي كميل، دعاي توسل، مناجاتهاي 5 گانه، زيارت ائمه (ع) را دارا است. همچنين اعمالي كه شخص در زمان زيارت يكي از اماكن مقدس بايد انجام دهد، اعمال ماه، دعاي ماههاي هجري، اعمال ويژه روزهاي مهم در ماه، در اين كتاب جمع آوري شده است.
كميتهاي براي مجازات اهانتكنندگان به پيامبر اسلام تشكيل ميشود
موج فعاليتهاي تبليغاتي با عنوان "رسول الله ما را متحد كرد" در اردن از تشكيل كميته قانوني بينالمللي به منظور فعالسازي قوانين بينالمللي در راستاي جريمه اهانتكنندگان به اسلام، مسلمانان و حضرت محمد (ص) خبر داد. كارشناسان موج تبليغاتي "رسول الله ما را متحد كرد" موافقت كردند تا دانشكده هاي رسمي حقوق و قانون دانشگاه اردن در چارچوب قوانين اداري، به تشكيل اين كميته كمك كنند و در زمينه ابزارهاي قانوني اسلامي و بين المللي تحقيق و مطالعه كند تا اهانت كنندگان به اسلام، مسلمانان و حضرت محمد (ص) جريمه و مجازات شوند.
دكتر زكريا شيخ رئيس اين فعاليت تبليغاتي اظهار داشت: تشكيل كميته قانوني بين المللي در چارچوب حمايت از مسلمانان و اسلام و ياري رسول خدا (ص)، سعي در جريمه اهانت كنندگان دارد تا قوانين بين المللي و اسلامي نيز بر اساس آن فعال شوند. اين كميته، كميته اي مقدماتي است كه تعدادي از كارشناسان حقوق و قانون در برخي از كشورهاي جهان عضو آن خواهند بود.
دومين كليساي قطر ساخته ميشود
پس از ساخت نخستين كليساي كاتوليكهاي قطر، عمليات ساخت دومين كليسا براي انگليكنها با هدف تأكيد بر رسالت همزيستي مسالتآميز ميان اديان ابراهيمي 28 سپتامبر (7 مهرماه) در دوحه آغار شد. مسئولي از كليساي انگليكن در قطر اعلام كرد: سنگ بناي ساخت كليسايي براي انگليكنها يكشنبه 28 سپتامبر ( 7 مهرماه) به عنوان دومين كليساي مسيحيان در اين كشور گذاشته شد.
مايكل لويس اسقف كليساي انگليكن در خليج فارس و عراق اظهار داشت: سنگ بناي ساخت اين كليسا يكشنبه ساعت 10 صبح در دوحه پايتخت قطر گذاشته شد.
اين در حالي است كه نخستين كليساي كاتوليكهاي قطر 25 اسفند ماه براي دهها هزار مسيحي كاتوليك با هدف تسامح و همزيستي مسالمتآميز ميان اديان ابراهيمي در دوحه افتتاح شد كه به عنوان نخستين كليسايي بود كه دولت قطر با ساخت آن موافقت كرد. اين كليسا پس از 1400 سال در قطر ساخته شد.
مساجد تاريخي الجزاير مرمت ميشوند
در پي تخريب برخي از مساجد الجزاير، مدير امور ديني اين كشور تصميم دارد مساجد تاريخي و در معرض تخريب را به منظور احياي سنت نبوي با همكاري كارشناسان امور ساختماني، بازسازي و مرمت كند. مدير امور ديني الجزاير از بسته شدن مسجد كتشاوه در باب الوادي در الجزاير پايتخت الجزيره خبر داد و اظهار داشت: بسته شدن اين مسجد موقتي است و قرار است بخشهايي از آن ترميم و بازسازي شوند.
اين مسجد از اول ماه مبارك رمضان بسته و همه فعاليتهاي ديني و آموزشي آن را متوقف شده تا ترميم و بازسازي آن به پايان رسد. حتي نمازگزاران از اقامه نماز تراويح در آن محرم شدند. اين تصميم زماني اتخاذ شد كه كارشناسان و مهندسان به خرابيهاي احتمالي مسجد پي بردند و اعلام كردند بايد بخشي از مسجد بازسازي شود كه اين كار بسته شدن مسجد را در پي داشت.
نمازخانه، سقف، يكي از قبه هاي مسجد و ستونهاي مرمري آن به علت رطوبت و ديگر عوامل محيطي در معرض تخريب قرار دارد. از سوي ديگر صومعه اي در سمت شمالي آن قرار دارد كه در معرض تخريب است و كارشناسان امور ساختماني اعلام كردند نشت آب باعث تخريب آن شده كه بايد به سرعت به منظور جلوگيري از تخريب مسجد آن را مرمت كرد. بنابراين عمليات بازسازي بر اساس شيوه هاي علمي از اول ماه مبارك رمضان ن آغاز شد.
مسجد كتشاوه يكي از مساجد معروف و ميراث هنري و معماري الجزاير است كه زيبايي آن نتيجه پراكندگي تمدني و هنري درياي مديترانه است. مسجد 18 ستون مرمري دارد كه جز دو ستون به رنگ مشكي بقيه سفيد رنگ هستند. آنها با اشكال مختلف گياهي تزيين شده اند. تنوع زيباييهاي قبه نشانگر آميزش دو تمدن اسلام و مسيحيت است كه مسجد كتشاوه نمونه تسامح و همزيستي اديان را نشان مي دهد.
اداره امور ديني الجزاير تصميم دارد پس از بازسازي اين مسجد مساجد مشهور ديگر اين كشور را بازسازي و مرمت كند و مانع از تخريب و فروپاشي آنها شود.
چهره اسلام و مسلمانان در جشنواره سينمايي ابوظبي بررسي ميشود
دومين جشنواره سينمايي بين المللي كه از 10 تا 19 اكتبر ( 19 تا 28 مهرماه) در ابوظبي برگزار مي شود، ديدگاه غرب درباره اسلام و چهره اسلام و مسلمانان را ارائه مي دهد.
نشوه رويني مدير جشنواره گفت: در حاشيه اين جشنواره جايگاه و ارزشهاي مسلمانان در شبكه هاي تلويزيوني و سينمايي نشان داده مي شود. طي اين جشنواره سعي مي شود اطلاعات مفيد و ارزشمندي درباره اسلام و مسلمانان ارائه شود.
جشنواره سينمايي بين المللي به تفاهم و گفتگوي بين دو گروه ( شرق و غرب) اشاره و چهره واقعي اسلام و مسلمانان را نشان مي دهد.
نشست "حقوق بشر" در عربستان برگزار ميشود
نشست "حقوق بشر در آموزشهاي عالي - امنيت فكري" با هدف بررسي حقوق بشر از منظر اسلام و قوانين بينالمللي 24 مهرماه در عربستان برگزار ميشود. در نشست "حقوق بشر در آموزشهاي عالي - امنيت فكري" كه قرار است چهارشنبه 15 شوال ( 24 مهرماه) در دانشگاه ام القري در مكه برگزار شود، موضوعاتي چون حقوق بشر از منظر اسلام، حقوق بشر از منظر قوانين بين المللي بررسي شوند.
فرهنگ حقوق بشر و امنيت فكري، روابط فكري ميان دانشجو و اعضاي هيئت علمي دانشگاه، اطلاع رساني فرهنگي و فكري نسبت به حقوق بشر، نقش رسانهها در اهتمام به حقوق بشر، وظايف مؤسسات اسلامي در احقاق حق انسانها از ديگر موضوعات مورد بررسي طي اين نشست به شمار ميروند.
هويت كودكان در جهان اسلام بررسي ميشود
در پي انتخاب اسكندريه به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام در سال 2008، سازمان تربيت، علوم و فرهنگ اسلامي (آيسيسكو) دورههاي مطالعاتي "فرهنگ و هويت كودكان در جهان اسلام" را از 7 تا 9 اكتبر ( 16 تا 18 مهرماه) برگزار ميكند.
در اين دوره مطالعاتي قرار است موضوعاتي چون تشويق كودكان جهان اسلام در خلق و ابتكار، اطلاع رساني نسبت به اهميت فرهنگ و معرفت در سازندگي شخصيت كودكان، تثبيت و اطلاع رساني به ارزشهاي اسلامي درباره خانواده و كودك بررسي شوند. تحكيم احساس آنها در اهتمام به تمدن اسلامي، سهم آنها در سرنوشت تمدن انساني، تمجيد علم و كار، دعوت آنها به خوبي ميان بشر، گفتگو، همزيستي مسالمت آميز و صلح از ديگر موضوعات اين دوره به شمار مي روند.
چهارشنبه 10 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 318]
-
گوناگون
پربازدیدترینها