واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به قابليتهاي طبيعت گردي استان كرمان
داخلي. فرهنگي. گردشگري. طبيعت گردي.
طبيعت گردي يكي از مهمترين بخشهاي صنعت گردشگري است چرا كه هر ساله جمعيت قابل توجهي در دنيا به محيطهاي طبيعي سفر ميكنند.
هر چند كه طبيعت گردي بيشتر محيطهاي بكر طبيعي را مد نظر دارد اما با توجه به آسيب پذيري طبيعت و محيط زيست بحث طبيعت گردي كه محور آن سفر مسوولانه در طبيعت است ميتواند يكي از ابزارها براي حفاظت از منابع طبيعي و محيط زيست باشد.
استان كرمان با توجه به تنوع آب و هوايي و اقليم از تنوع منحصر به فردي در زمينه جاذبههاي طبيعي برخوردار است.
ارتفاعات، رودخانهها، چشمهسارها و درختان كهنسال فراوان اين استان از جمله جاذبههاي طبيعت گردي آن به شمار ميروند.
مسوول طبيعت گردي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كرمان روز سهشنبه به خبرنگار ايرنا گفت: زيباترين كوير دنيا و كلوتهاي منحصر به فرد آن در كوير لوت در استان كرمان قرار دارد.
محمد جهانشاهي افزود: منطقه گندم بريان به عنوان يكي از گرمترين نقاط كره زمين و گودترين چاله داخلي ايران با گودي زير ۱۰۰متر نيز در تكاب شهداد از توابع شهرستان كرمان واقع شده است.
وي گفت: استان كرمان از نظر ارتفاعات نيز از قابليتهاي با ارزشي برخوردار است بطوري كه قله هزار با ۴هزار و ۵۰۱متر ارتفاع به عنوان سومين قله بلند ايران و بلندتر از تمام قلههاي رشته كوه زاگرس در اين استان قرار گرفته است.
وي اضافه كرد: در اين استان ۱۲قله بالاي ۴هزار متر ارتفاع و بيش از ۸۰ قله بالاي سه هزار متر ارتفاع وجود دارد.
مسوول طبيعت گردي سازمان ميراث فرهنگي استان كرمان گفت: وجود اين ارتفاعات باعث شده تنوع آب و هوايي در تمام نقاط اين استان به چشم بخورد.
جهانشاهي با اشاره به اينكه از ۱۳اقيلم آب و هوايي دنيا ۱۱اقليم آن در ايران وجود دارد گفت: استان كرمان نيز از نظر اقليم بسيار متنوع است.
وي بيان كرد: به عنوان مثال در بخشي از شهرستانهاي جيرفت و عنبرآباد ميتوانيم در فاصله ۶تا ۷ساعت سه فصل را با هم ببينيم.
وي افزود: در حالي كه اواخر زمستان قسمتهاي پايين آبشار "رود فرق" درختان را پر از ميوه پرتقال ميبينيم چند كيلومتر بالاتر از آن گلهاي نرگس و دو ساعت بعد يخچالهاي قله علم شاه را مشاهده ميكنيم.
وي گفت: در دره دلفارد نقطه تلاقي آب و هواي گرم و سرد به چشم ميخورد به گونهاي كه در بالادست آن سرد و يخبندان و درختان سردسيري و پايين دست آن درختان گرمسيري و در محدوده پايين آبشار هم درختان پرتقال، گردو و زردآلو باهم ديده ميشوند.
جهانشاهي با اشاره به وجود پناهگاه خرس سياه آسيايي در ارتفاعات بحر آسمان، جبالبارز و دهبكري گفت: اخيرا دو قلاده از اين گونه در حال انقراض و كمياب در اين منطقه مشاهده شده است.
وي باقي مانده جنگلهاي كهور در جنوب شرق ايران در منطقه حفاظت شده مهروييه كهنوج، درختان كهنسال مثمر مانند گردو در بافت، سرو هزار ساله در دهستان سيرچ و پارك ملي خبر در شهرستان بافت را از ديگر قابليتهاي طبيعت گردي استان كرمان برشمرد.
مسوول طبيعت گردي سازمان ميراث فرهنگي استان كرمان شناسايي مناطق طبيعت گردي و معرفي به سرمايهگذاران براي جذب سرمايه و ايجاد امكانات براي طبيعت گردان را در دستور كار اين واحد برشمرد.
وي بيان كرد: فرهنگسازي در زمينه حفاظت از طبيعت نيز از ديگر اقدامات طبيعت گردي سازمان ميراث فرهنگي استان كرمان است.
وي گفت: در اين راستا با امضاي تفاهمنامهاي با كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان سعي بر اين است نسبت به فرهنگسازي و آموزش جوانان و نوجوانان در زمينه حفاظت از طبيعت و اهميت طبيعت گردي اقداماتي انجام شود.
جهانشاهي همچنين ارايه آموزش به مردم در راستاي استفاده حداكثراز حداقل منابع را مورد تاكيد قرار داد و گفت: با اين اقدام بايد فرصت استفاده از منابع را به نسلهاي آينده بدهيم. ك/۴
سه شنبه 9 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]