تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بار خدايا براى تو روزه گرفتيم و با روزى تو افطار مى كنيم پس آن را از ما بپذير، تشنگى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817139438




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پاورقي سير تمدن غرب


واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: پاورقي سير تمدن غرب


در حالي كه همه مردم داراي حقوق مدني بودند، تنها شهروندان فعال (مرداني كه سن آن‌ها بالاتر از 25 سال و به اندازه دستمزد سه روز يك كارگر غيرماهر ماليات مي‌پرداختند) حق رأي داشتند.

در سال 1970، اين شهروندان فعال حدود چهار ميليون و سيصد هزار نفر بودند. اين شهروندان اعضاي شوراي قانون‌گذاري را مستقيماً انتخاب نمي‌كردند، اما به منتخبان (مرداني كه مالياتي به اندازه دستمزد سه كارگر مي‌پرداختند) رأي مي‌دادند. اين گروه نسبتاً كوچك 50 هزار نفري منتخبان نمايندگان شوراي ملي را انتخاب مي‌كردند.

يك نماينده، براي كسب صلاحيت مي‌بايست دست‌كم يك مارك نقره يا معادل دستمزد 44 كارگر ماليات مي‌پرداخت.

شوراي ملي همچنين اقدام به تغيير ساختار نظام اداري فرانسه كرد. در سال 1789، همه تقسيم‌بندي‌هاي محلي و استاني كشور را تغيير داد و فرانسه را به 83 قسمت كه تقريباً از لحاظ جمعيت و مساحت يك اندازه بودند، تقسيم كرد.

هريك از قسمت‌ها نيز به نوبه خود به مناطق و بخش‌هايي تقسيم مي‌شدند كه همگي توسط شوراهاي انتخابي و مأموراني اداره مي‌شدند كه بر نهادهاي مالي، اداري، قضايي و روحاني محل خود نظارت داشتند.

هرچند بورژواها و اشراف هر دو از نظر صلاحيت بر مبناي دارايي واجد شرايط انتخاب شدن بودند، اشراف كمي انتخاب شدند و دولت‌هاي محلي و استاني به دست بورژواها و خصوصاً وكلاي مختلف افتاد.

تا سال 1791، فرانسه با اجماع انقلابي و بيشتر در نتيجه فعاليت بورژواهاي ثروتمندتر شروع به اصلاح رژيم قديمي كرد. تا اواسط سال 1791، اين اجماع با مخالفت رو به افزايشي از سوي روحانيت خشمگين از قانون مدني روحانيون، طبقات پايين‌تر كه از افزايش هزينه زندگي و تورم صدمه ديده بودند، كشاورزاني كه مخالف پرداخت بدهي‌هاي خود كه هنوز ملغي نشده بود، و انجمن‌هاي سياسي روبرو شد كه راه‌حل‌هاي حادتري براي حل مسائل كشور داشتند.

مشهورترين آنها ژاكوبن‌ها1 بودند كه اول بار به عنوان يك گروه از نمايندگان تندرو در شروع انقلاب و خصوصاً در طول وقايع شب چهارم اوت سال 1789 ظاهر شدند.

بعد از اكتبر سال 1789، آنها صومعه ژاكوب را در پاريس تصرف كردند.

انجمن ژاكوبي ها همچنين در استان‌هاي محل خدمت خود، گروه‌هاي مباحثه تشكيل دادند.

عاقبت، آنها از طريق يك شبكه ارتباطاتي گسترده به همديگر پيوستند و تا بهار سال 1789 خواستار الحاق به انجمن پاريسي‌ها شدند.

يكسال بعد، نهصد انجمن ژاكوبن‌ها در فرانسه وجود داشت كه به مركز پاريسي‌ها وابسته بود. اعضاي آن نيز معمولاً نخبگان جوامع محلي بودند، اما صنعتگران و كسبه هم در آن عضويت داشتند.

به علاوه تا اواسط سال 1791، دولت هنوز به علت كاهش ماليات‌ها با مشكلات مالي شديد روبرو بود.

به رغم وجود همه اين مسائل، سياستمداران بورژواي مسئول براساس اعتماد خود به شاه نسبتاً متحد باقي ماندند. اما لوئي شانزدهم به طور مفتضحانه‌اي آنها را فروخت. او كه از جريان وقايع انقلابي كاملاً آشفته بود، در ژوئن سال 1791 اقدام به فرار كرد و تقريباً در اين كار موفق شده بود كه شناخته شد و در وارن2 دستگير و به پاريس بازگردانده شد.

در حالي كه تندروها نظر به خلع شاه داشتند، اعضاي شوراي ملي، كه نگران نيروهاي مردمي بودند، فرار شاه را ناديده گرفته و وانمود كردند كه او دزديده شده است. در اين شرايط آشفته، با يك شاه بي‌آبرو و بي‌وفا شوراي قانون‌گذاري جديد، اولين جلسه خود را در اكتبر سال 1791 تشكيل داد.

از آنجا كه شوراي ملي يك قانون محدودكننده كه انتخاب مجدد اعضاي خود را ممنوع مي‌كرد، تصويب كرده بود، تركيب شوراي قانون‌گذاري كاملاً با تركيب شوراي ملي متفاوت بود.

روحانيون و اشراف تقريباً در شوراي قانون‌گذاري عضويت نداشتند. بيشتر نمايندگان داراي املاك، و بسياري هم وكيل بودند. هرچند آنها آوازه ملي نداشتند، ولي اغلب آنها در سياست انقلابي جديد تجربه آموخته بودند و در مناطق محلي خود از طريق گارد ملي، انجمن‌هاي ژاكوبن، و بسياري از دفاتر دولتي كه براي اصلاح اداري مجدد فرانسه ايجاد شده بود، افراد شناخته شده‌اي به حساب مي‌آمدند.

شاه حداكثر سعي خود را براي همكاري با شوراي قانون‌گذاري جديد به كار برد، ولي روابط فرانسه با بقيه به زودي به سقوط لوئي منجر شد.

***

پس از مدتي، بعضي از كشورهاي اروپايي نسبت به اوضاع فرانسه نگران شدند و از اين هراس پيدا كردند كه اين نمونه به ساير كشورها هم سرايت كند.

پي‌نويس ها‌:

1. Jacobins

2. Varennes




 سه شنبه 9 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: اطلاعات]
[مشاهده در: www.ettelaat.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن