واضح آرشیو وب فارسی:مهر: هاتفي:اختصاص تسهيلات به هنرمنداني كه آثارشان مهر اصالت مي گيرد
معاون صنايع دستي و هنرهاي سنتي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: هنرمنداني كه آثارشان موفق به دريافت مهر اصالت از يونسكو مي شود، تسهيلات دريافت مي كنند.
به گزارش خبرگزاري مهر،"حسين هاتفي فارمد" صبح امروز در نشست خبري گفت: با برنامه ريزي هاي انجام شده قصد داريم به هنرمندان داخل كشور نيز نشان مرغوبيت به صورت سالانه اهدا كنيم اما اينكه اين نشان چه باشد هنوز مشخص نشده است، با اين كار، هنرمنداني كه از اين نشان بهره مند شده اند از امكانات و امتيازاتي چون حضور رايگان در نمايشگاه هاي داخلي و خارجي و ... برخوردار خواهند شد.
هاتفي تصريح كرد: مهر اصالت به محصول اهدا خواهد شد نه به هنرمند، بنابراين هنرمندان مي توانند در چند رشته و با آثار مختلف براي دريافت مهر اصالت اقدام كنند.
وي افزود: سال گذشته ايران براي نخستين بار تاجيكستان براي دريافت مهر اصالت از يونسكو اقدام كرد و به دليل نا آشنا بودن كارشناسان با نحوه برگزاري و شرايط دريافت مهر اصالت تنها توانستيم براي 6 اثر مهر اصالت دريافت كنيم اما امسال با برنامه ريزي ها و اقدامات كارشناسانه مناسب اميدواريم تعداد بيشتري از آثار بتوانند مهر اصالت دريافت كنند.
وي تاكيد كرد: آثاري كه مهر اصالت دريافت مي كنند تنها تا دو سال مي توانند از اين مهر استفاده كنند اما در تلاشيم كه اين مدت به 4 سال ارتقا پيدا كند.
معاون صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري با اشاره به مزاياي دريافت مهر اصالت يونسكو خاطرنشان كرد: مهر اصالت مي تواند اين امكان را به محصول و به هنرمند بدهد تا در بازارهاي جهاني حضور يابد در واقع به عنوان يك مهر تاييد از سوي يونسكو بر روي آثار است.
هاتفي گفت: از ايران حدود 157 اثر از حدود 657 اثر ارسال شده به دبيرخانه توسط كارشناسان به يونسكو فرستاده شده كه اين آثاراز 29 استان به دبيرخانه رسيده كه حدود 150 اثر از 21 استان برگزيده شده است.
وي ادامه داد: تصوير و اطلاعات اثر به دفاتر يونسكو ارسال شده و آثار برگزيده براي داوري نهايي بايد در جشنواره حضور يابند.
وي با اشاره به مالكيت معنوي و ثبت آثار صنايع دستي تاكيد كرد: قصد داريم تا براي حفاظت و پاسداري بيشتر از صنايع دستي، بحث مالكيت معنوي كه به واسطه ثبت آن در فهرست ملي و فهرست جهاني اتفاق مي افتد، پيشنهاداتي را به يونسكو ارائه دهيم.
وي ادامه داد: در اين مورد اقداماتي نيز انجام شده است كه از جمله مي توان به آماده بودن 80 پرونده براي ثبت در فهرست آثار ملي اشاره كرد. اميدوايم تا پايان سال حداقل 50 اثر در فهرست ملي ثبت شود تا پس از آن هم براي ثبت جهاني در فهرست ميراث معنوي بتوانيم اقدامات لازم را انجام دهيم.
معاون صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري با اشاره به عملكرد 6 ماهه نخست معاونت صنايع دستي و رويكرد عملكرد 6 ماهه دوم سال خاطرنشان كرد: تاكنون 9 مركز از مراكز آموزش عالي به كانون ايرانگردي و جهانگردي واگذار شده است.
هاتفي افزود: در بخش هايي نيز سرمايه گذاري هاي جديدي از سوي كانون انجام شده و به بخش هاي خصوصي نيز اعلام شده است كه در صورت تمايل مي توانند براي مديريت و راه اندازي اين مراكز اقدام كنند . در بسياري از اين استان ها مراكز واگذار شده است.
وي به ديگر اقدامات سازمان در حوزه صنايع دستي اشاره كرد و گفت: راه اندازي رشته هاي بومي در قالب مجازي در 50 رشته انجام گرفته و آماده بهره برداري است.
معاون صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري با اشاره به خانه هاي روستايي براي ترويج صنايع دستي گفت: براي همگاني كردن صنايع دستي در حال پيگيري هستيم تا از طريق فرمانداري ها، دهداري ها، بخشداري ها و ... با ايجاد تسهيلاتي به صنعتگران امكان ايجاد خانه هايي با هدف ترويج صنايع دستي در روستا را فراهم آوريم.
وي تاكيد كرد: استفاده از صنايع دستي در خودرو نيز از ديگر برنامه هاست كه براي اين كار با سايپا، ايران خودرو و شركت هاي هواپيمايي و رجا مذاكراتي كرده ايم تا با اين كار بتوانيم صنايع دستي را در خودرو و هواپيما و ... استفاده كنيم. بيشترين مخاطبان نيز براي نمد استان يزد است كه به عنوان روكش يا رواندازي بر صندلي ها مورد استفاد قرار گيرند.
وي افزود: براي مراكز آموزشي جديد نيز رشته هاي جديد طراحي خواهيم كرد از سويي نيز براي استقرار ويترين در فرودگاه ها نيز اقداماتي را انجام داده ايم كه در فرودگاه اردبيل و اصفهان اين كار انجام شده است و در فرودگاه امام خميني هم هنوز در حال مذاكره هستيم تا بتوانيم ويتريني را براي نمايش صنايع دستي ايجاد كنيم با مذاكرات انجام شده هنوز براي فروش صنايع دستي به دليل وجود مشكلاتي به توافق نرسيده ايم.
دوشنبه 8 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]