واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: انتشار كتاب «القواعد العامه فيالفقه المقارن» براي اولين بار در ايران
گروه خبرنگاران افتخاري / ميترا توسلي: براي اولين بار در ايران، كتاب «القواعد العامه فيالفقه المقارن» تاليف «علامه محمد تقي حكيم» ، از سوي مركز تحقيقات علمي مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي منتشر شد.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) به نقل از مركز خبر حوزه، براي اولين بار در ايران، كتاب «القواعد العامه فيالفقه المقارن» تاليف «علامه محمدتقي حكيم»، از سوي مركز تحقيقات علمي مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي منتشر شد.
حجتالاسلام والمسلمين «مبلغي» رئيس مركز تحقيقات علمي مجمع جهاني تقريب مذاهب در ضمن معرفي اين كتاب گفت: اين مركز با توجه به اهميت كتاب «القواعد العامه في الفقه المقارن» و جايگاه علمي مؤلف، با بهرهگيري از توانايي يكي از محققين خود آن را مورد تحقيق قرار داد و به چاپ رساند.
وي افزود: اين كتاب توسط علامه محمد تقي حكيم به زبان عربي با 296 صفحه در يك جلد تاليف شده كه 2 هزار نسخه از آن در قالب جديد چاپ شده است.
رئيس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي گفت: محققان و پژوهشگران حوزه كه انديشه علامه محمد تقي حكيم را انديشه بكري ميبينند و يا قواعد فقهي را نيازمند يك پويايي و حركت بيشتر و شناسايي و استحصال ظرفيت قواعد ميدانند و به اين ايده اعتقاد دارند، اين كتاب را در اختيار بگيرند و ايدههاي آن را پيگيري كنند.
مبلغي گفت: علامه محمد تقي حكيم به لحاظ، ابتكار و اهميت به خرج داده شده در كتابي ديگر به عنون «الاصول العامه للفقه المقارن» از شهرت و جايگاه رفيعي در ميان محققان حوزه برخوردار است.
وي با اشاره به هدف مؤلف از تاليف و تدوين كتاب « القواعد العامه في الفقه المقارن» ، افزود: اين كتاب بر اين ايده شكل گرفته كه قواعد فقهي بايد تبديل به يك علم شود و مولف وضعيت قواعد فقهي را نقد ميكند و آن را با وضع كنوني در چارچوپ يك علم ارزيابي ميكند، ولي معتقد است قواعد فقهي توانايي و ظرفيت لازم را براي علم شدن بر عهده دارد.
رئيس مركز تحقيقات علمي مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي با اشاره به بخش ديگري از اين كتاب گفت: علامه محمد تقي حكيم مهمترين نقدي كه به وضعيت قواعد فقهي كرده و بر اساس اين نقد آن را يك علم نميبيند، بلكه بر اين عنصر تكيه كرده كه هيچ جامعيتي بين قواعد نيست و اين قواعد به صورت متفرقه و پراكنده ارائه شده است كه برخي كوشيدهاند آن را به صورت دايرهالمعارف و موسوعه عرضه كنند.
وي افزود: مولف كوشش خود را در اين كتاب بر شناسايي موارد التقاء و اشتراك ميان قواعد فقهي كرده و سعي كرده تا با تاليف اين كتاب راه را به سوي قواعد فقهي به عنوان يك علم باز كند.
اين استاد پژوهشگر حوزه يادآور شد: علامه محمد تقي حكيم در اين كتاب سه قاعده لاضرر، لاحرج و نيت را پيش كشيده و ديدگاه خود را بر اين قواعد تطبيق كرده است.
مبلغي در بخش ديگري از معرفي اين كتاب گفت: مولف كتاب قواعد عامه در فقه مقارن در نگاه به قواعد، صرفاً به قواعد مطرح در كتب فقهي شيعه اكتفا نكرده بلكه قواعدي كه در كتب اهل سنت مرتبط با اين قواعد وجود دارد را مورد بحث قرار داده است.
دوشنبه 8 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 247]