واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به روند توسعه صنعتي در چهارمحال و بختياري
داخلي. اقتصادي. صنعت.
صنعت يكي از مهمترين بخشهاي اقتصادي و اشتغالزاي هر جامعه محسوب ميشود، از اينرو سرمايهگذاري در اين بخش ميتواند يكي از مولفههاي مهم توسعهباشد.
برغم نقش مهم اقتصادي بخش صنعت،يكي از مهمترين تنگناهاو مشكلات استانهاي كمتر توسعه يافته از جمله چهارمحال و بختياري فقر صنعتي و نداشتن صنايع بزرگ است.
يك كارخانه قند،چند كارگاه آجرپزي وتوليد پولك ونبات تنهاسرمايهي صنعتي قبل از انقلاب چهارمحال وبختياري بود در حالي كه بخش صنعت به لحاظ توليد و اشتغالزايي يكي از حياتيترين بخشهاي اقتصادي در كنار ديگر بخشهاست.
نبود امكانات زيربنايي و خدمات از جمله راه ، آب ، برق و گاز از پيش نيازهاي صنعت قبل ازانقلاب در چهارمحال و بختياري بوده كه باعث عمق محرويت در اين بخش مهم اقتصادي شده است.
پس از پيروزي انقلاب اسلامي در سه دهه گذشته با توسعه زيرساختها، گامهاي مناسبي براي ايجاد شهركهاي صنعتي و مهيا كردن بسترتوسعه بخش صنعت برداشته شده كه در اين راستا هماينك اين استان صاحب ۲۴شهرك صنعتي است.
عدم كشش سرمايهگذاري در ساير بخشها از جمله كشاورزي و خدمات باعث شده است كه جهت سرمايهگذاريها در دهه اخير به سوي بخش صنعت سوق يابد.
به گزارش ايرنا،در دولت نهم باتوجه ويژه بهبخش صنعت در حول دومحور ايجاد واحدهاي "صنعتي بزرگ" و تسريع در "اجراي واحدهاي صنعتي در حال اجر" حركت شتاباني براي توسعه صنعتي چهارمحال و بختياري به وجود آمد.
فراهم بودن زيرساختهاي برق،گاز، آب، جاده و امكان استقرار واحدهاي صنعتي و از طرفي اجراي طرحهاي زودبازده به رونق اين بخش كمك كرد.
مشاور صنعتي استاندار چهارمحال و بختياري در اينباره گفت: با فعاليت دولت نهم در بخش صنعت استان انقلابي بزرگي ايجاد شده است.
"غلامرضا همتيان" درگفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: اجراي طرح پتروشيمي اوره و آمونياك "لردگان" يكي از مهمترين طرحهاي صنعتي استان در حال اجرا و پيگيري است.
به گفتهوي،در طرح پتروشيمي لردگان با سرمايهگذاري هفت هزار ميليارد ريال ، توليد سالانه بيش از يك ميليون تن اوره و آمونياك و اشتغال مستقيم ۷۰۰ نفر، عمليات خاكبرداري ۳۰۰هكتار از مساحت اين طرح اجرا شده است.
وي با اشاره به دستاوردهاي دولت نهم در بخش صنعت چهارمحال و بختياري افزود: طرح فولاد يك ميليون تني يكي ديگر از مهمترين طرحهاي بزرگ صنعتي استان است كه تا چهار ميليون تن نيز ظرفيت افزايش دارد.
همتيان افزود: اجراي اين طرح با سرمايهگذاري چهار هزارميليارد ريال آغاز شده و تاكنون ۲۰درصد پيشرفت فيزيكي داشته است و تا سه سال آينده به بهرهبرداري ميرسد.
مشاور استاندار چهارمحال و بختياري در امور صنعتي پيش بيني كرد، با راهاندازي اين طرح براي سه هزار نفر بصورت مستقيم و غيرمستقيم شغل ايجاد شود.
همتيان افزود: طرح سيمان شهركرد يكي از طرحهاي بزرگ صنعتي استان بود كه اجراي آن ۱۸سال به طول انجاميد و با تخصيص بموقع اعتبارات، سالجاري راهاندازي شد.
بهگفتهوي، ظرفيت اين كارخانه سههزار و ۳۰۰تن انواع سيمان با سرمايه يك هزارو ۵۰۰ميليارد ريال و اشتغال مستقيم ۴۰۰نفر مشكل كمبود سيمان در منطقه را رفع كرد.
وي تكميل سريع اين طرح را يكي از خدمات برجسته دولت نهم دانست.
وي افزود:طرح صنعتي فولاد ورق گالوانيزه خودرو از ديگر طرحهاي عظيم صنعتي چهارمحال و بختياري است كه بيش از ۸۵درصد پيشرفت فيزيكي دارد و تا پايان سالجاري راهاندازي ميشود.
همتيان، ظرفيت اين كارخانه را سالانه ۴۰۰هزار تن با سرمايه بيش از دو هزار ميليارد ريال و اشتغال مستقيم ۴۰۰نفر ذكر كرد و گفت: در دولت نهم به اجراي اين طرح در قالب حمايتي بانكي توجه ويژهاي شد.
وي گفت:طرح پتروشيمي پلياتيلن شهرستان بروجن نيز از ديگر طرحهايي است كه اجرايي شدن آن در جذب سرمايهگذاري و توسعه استان تاثير بسزايي دارد.
وي، سرمايه اين طرح را پنج هزار ميليارد ريال با اشتغال ۳۰۰نفر عنوان كرد و افزود: ۴۰درصد سهام اين طرح از ظريق پذيرهنويسي تامين ميشود.
همتيان افزود: همچنين طرح سيمان لردگان با ظرفيت يك ميليون تن در سال، اعتبار يكهزارو ۳۰۰ميليارد ريال با اشتغال ۳۵۰نفر با ۲۰درصد پيشرفت فيزيكي در حال اجراست.
وي گفت:طرح فولاد فرخشهر با ظرفيت ۵۰هزار تن در سال و سرمايهگذاري ۵۰۰ ميليارد ريال و اشتغال ۳۰۰نفر در حال تست و راهاندازي نهايي است.
اين كارشناس صنعتي چهارمحال و بختياري افزود: طرح نيروگاه گازي لردگان با ظرفيت ۵۰۰مگاوات، سرمايهگذاري دوهزار ميليارد ريال و اشتغال ۲۵۰نفر نيز در فاز اول تاسيس ميباشد.
همتيان افزود: مصوب شدن سه شهرك آب معدني از مهمترين طرحهاي زيربنايي استان است كه كه با اجرايي شدن آنها در سه سال آينده هفت هزار فرصت شغلي مستقيم و ۴۰هزار فرصت شغلي غيرمستقيم در استان ايجاد ميشود.
استاندار چهارمحال و بختياري گفت: در دو سال اخير ۵۰هزار ميليارد ريال تقاضاي سرمايهگذاري در استان صورت گرفته است كه با جذب آنها تحولي عظيم در تمامي بخشها و زيرساختهاي استان رخ ميدهد.
"رجبعلي صادقي" افزود: در دو سال گذشته در راستاي توسعه صنعت استان و رسيدن به توسعه پايدار در بخشهاي مختلف،نگاهي ويژه به توسعه نيروي انساني ماهر در بخش صنعتي نيز انجام شده است كه اين پيامدي شگرف در كيفيت محصولات صنعتي استان داشته است.
وي گفت:دولت با ايجاد واحدهاي صنعتي بزرگ در استان و ايجاد صنايع بالا و پايين دستي گام مهمي در بهبود وضع اقتصاد خانوارها، رفع مشكل بيكاري و مهاجرت افراد اين استان برداشته است.
وي افزود: طرحهاي صنعتي بزرگ استان زمينه اشتغال را براي شش هزار نفر بصورت مستقيم و ۵۰هزار نفر بصورت غيرمستقيم با سرمايه ۲۰هزار ميليارد ريال فراهم كرده است.
رييس سازمان صنايع و معادن چهارمحال و بختياري نيز گفت:در حال حاضر۸۰۹ واحد صنعتي با سرمايه ثابت سه هزار ميليارد ريال و اشتغال ۱۵هزار و ۲۱۱ نفر در استان فعال است.
"رحمان كرمي"افزود: ۲۷/۶درصد از صنعت فعال منطقه در صنعت كاني غيرفلزي، ۱۷/۴درصد در محصولات غذايي و آشاميدني، ۹/۷درصد در ماشين آلات و تجهيزات و مابقي در بخش معدن فعالند.
وي افزود: توليدات واحدهاي صنعتي استان به كشورهاي آسياي ميانه، هند، تركيه، چين، عراق و كشورهاي حوزه خليج فارس صادر ميشوند و صادرات كالاي صنعتي استان در طول سه سال گذشته ۶۶درصد رشد داشته است.
به گزارش ايرنا، ۱۷شهرك صنعتي در چهارمحال و بختياري فعال است.ك/۴ ۵۴۳/۶۷۱/۷۳۶۱
يکشنبه 7 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]